- beurs forum -
Van de Velde
forum home / Euronext Brussel / Van de Velde / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
van de velde

De koers van Van de Velde, de producent van de lingeriemerken Marie Jo, PrimaDonna, en Marie Jo Adventure, kan een klein beetje opveren van de dalende trend waarin het aandeel reeds sinds een jaar gevangen zit. Het aandeel Van de Velde (Euronxt:VAN) stijgt met 2,08% tot 29,45 euro na het nieuws over de overname van Andres Sarda.

username:moonwulf
tijdstip:2008.06.20 - 23h11m07
overname lingeriemerk

http://www.cash.be

Van de Velde neemt Spaans lingeriemerk Andres SardÓ over

20/06/2008 11:00

Lingerieproducent Van de Velde neemt de activiteiten over van het Spaanse Andres SardÓ voor in totaal bijna 15 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf uit Schellebelle vrijdag.

Andres SardÓ omvat het gelijknamige lingeriemerk en Eurocorset, het bedrijf dat de activiteiten van het merk commercialiseert. Van de Velde, bekend van Marie Jo en PrimaDonna, betaalt 11 miljoen euro voor het merk en 3,6 miljoen euro voor het overkoepelende bedrijf.

"De SardÓ-merken (Andres SardÓ en de zustermerken Risk en University)
zullen als internationale topmerken ge´ntegreerd worden in de wereldwijde merkenportefeuille van Van de Velde. Zij bieden een hoog groeipotentieel in bestaande en nieuwe markten. Deze overname illustreert ons uitdrukkelijke streven om onze merkenportefeuille te versterken, vooral in het topsegment en in de eerste plaats met een Zuid-Europees merk", stelt Ignace Van Doorselaere, CEO van Van de Velde.

In 2007 realiseerde Eurocorset een omzet van 13 miljoen euro, waarvan ruim de helft in Spanje, en een recurrente bedrijfswinst (ebitda) van zowat 1 miljoen euro. Het bedrijf telt 131 medewerkers. Barcelona wordt het nationale hoofdkwartier voor de verkoop van de producten van zowel Eurocorset als Van de Velde in Spanje.

De resultaten van Eurocorset zullen volledig geconsolideerd worden in de groepsresultaten van Van de Velde. De overname wordt gefinancierd uit de beschikbare contante middelen van Van de Velde.

username:mw
tijdstip:2008.06.20 - 23h05m09