- beurs forum -
Belastingen invullen - Informatie en truuks
forum home / Algemene onderwerpen / Belastingen invullen - Informatie en truuks / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
kerstkado limiet

www.netto.be

Limiet?

Vraag is hoeveel zo’n gelegenheidsgeschenk maximaal kan bedragen. Vanaf welk bedrag moeten de regels voor schenkingen worden gevolgd? ‘Dat hangt af van de totaliteit van het vermogen van de schenker’, zegt Labeeuw. Een opa met een vermogen van 10 miljoen euro kan perfect jaarlijks 5.000 euro als gelegenheidsgeschenk geven. Dat zou niet kunnen, mocht hij maar over een vermogen van 100.000 euro beschikken. ‘Hoewel daar geen uitdrukkelijke wettekst over bestaat, wordt in de praktijk aangenomen dat 1 procent van uw globaal roerend en onroerend vermogen het voorwerp kan uitmaken van een gelegenheidsgeschenk’, zegt Vincent Hovine.
Is het verstandiger om het geld over te schrijven op een spaarrekening, in plaats van het in een envelopje te steken? ‘Er bestaat geen onderscheid tussen het geven van een ‘gebruikelijke’ gift van hand tot hand in cash, dan wel via een overschrijving’, zegt Maelfait. Al laat overgeschreven geld zich makkelijker traceren en kan er duidelijk gemaakt worden dat het om een geschenk gaat. ‘In de mededeling van de overschrijving zou u bijvoorbeeld kunnen vermelden ‘beste wensen 2013’’, zegt Hovine.

username:mw
tijdstip:2013.01.01 - 22h05m45
auto kopen

Koop een 'groene wagen'
U krijgt, afhankelijk van de klasse, 3% of 15% van de aankoopprijs terug van de belastigen (ongeacht of u zowiezo belastingen betaalt)

username:moonwulf
tijdstip:2008.06.07 - 11h29m07
pensioensparen

Eerst en vooral pensioensparen:

De limieten voor 2007 waren 810 euro (nu aan te geven) Tijdens 2008 mag u zelfs 830 euro sparen per persoon.

Dit gaat volledig van het belastbaar inkomen af. Er is 1 conflict mogelijk, namelijk met jaarlijkse aflossingen van een schuldsaldoverzekering op een hypothecaire lening. Echter dit inbrengen wordt niet aangeraden omdat dan belasting verschuldigd is op het moment dat je die verzekering krijgt.
Zie hiervoor ook mijn themawebsite: www.extrarendement.be

username:moonwulf
tijdstip:2008.06.07 - 11h25m21