- beurs forum -
IPTE
forum home / Euronext Brussel / IPTE / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
winstwaarschuwing

Omzet- en winstalarm bij IPTE
De Genkse technologiegroep IPTE waarschuwt voor een lagere omzet en winst in het tweede kwartaal van 2008. De omzet daalt 10 tot 15 procent tegenover 65,5 miljoen euro over het eerste kwartaal. Vorig jaar sloot IPTE het tweede kwartaal af met een omzet van 66,3 miljoen euro. De winst zal tussen 300.000 en 600.000 euro uitkomen, tegen 2,8 miljoen euro over het tweede kwartaal in 2007.

Huub Baren, de voorzitter van de raad van bestuur van IPTE.

(tijd) - Vooral de onderaannemingsafdeling (assemblagewerk en productie van complexe kabelsystemen en printplaten) is de boosdoener. Een aantal belangrijke klanten heeft de bestellingen verminderd. De daling van het orderboek einde maart toonde al aan dat er moeilijke tijden op komst waren voor de divisie maar toenmalig topman Huub Baren, die nu voorzitter is van de raad van bestuur, zei toen nog dat er niets structureels aan de hand was.

De omzet in de automatiseringsdivisie, gespecialiseerd in de toelevering van productiemiddelen voor de elektronica-industrie, blijft stabiel maar de kosten van bepaalde projecten lopen op waardoor de divisie verlieslatend is tijdens het tweede kwartaal.

'We zijn verrast over dit kwartaal. Twee maanden geleden had ik dit niet kunnen voorspellen', reageert Baren. 'De financiŽle crisis heeft in Duitsland - de grootste markt van IPTE - nog niet tot een economische crisis geleid.' Toch is de topman er niet gerust in. 'Het valt moeilijk te voorspellen of dit een uitzonderlijk kwartaal is. Het is moeilijker dan ooit om voorspellingen te doen.'
BOEKJAAR


IPTE spreekt zich dan ook niet uit over de tweede jaarhelft wegens 'de onduidelijke marktverwachtingen'. Voor het volledige boekjaar mikte de technologiegroep op een omzetgroei van zowat 10 procent. Een doelstelling die volgens Baren nog moeilijk te realiseren valt.

Het aandeel IPTE werd kort voor 16 uur opgeschort in afwachting van het persbericht. Het aandeel stond toen 7,5 procent lager op 6,95 euro. De handel wordt woensdag hernomen. Het aandeel verloor de voorbije twee weken 27 procent van zijn waarde. 'En dat zonder winstwaarschuwing', stelt Baren, 'dat verwondert mij. Als er nog een zwaardere reactie komt, wordt het helemaal erg'. SR/JDS

18:12 - 01/07/2008
Copyright © De Tijd

username:moonwulf
tijdstip:2008.07.02 - 12h53m25
Dag van het aandeel

Op de Cash! dag van het aandeel vandaag was een van de opmerkelijkste bedrijven IPTE (Euronxt:IPTE). IPTE (koers 9,15 euro) heeft vorig jaar schitterende cijfers neergezet en de CFO zelf kwam deze verduidelijken in een mooie presentatie. IPTE behaalde vorig jaar een nettowinst van 1.52 euro per aandeel en noteert daarmee aan een PE van iets meer dan 6.
IPTE is actief in electronics factory automation en outsourcing rond dat onderwerp. Het bedrijf heeft wereldwijd vestigingen, maar in Belgie oa in Genk of Ieper.
CFO Hugo Ciroux liet verstaan dat ondanks dat het bedrijf normaal geen vooruitzichten geeft, het moeilijk zal zijn dit uitzonderlijk resultaat dit jaar te evenaren. Echter zelfs dan is IPTE aan de huidige koers zeker het overwegen waard.

username:moonwulf
tijdstip:2008.03.15 - 15h53m08
beste jaar uit geschiedenis

http://www.tijd.be

IPTE boekt beste jaar uit zijn geschiedenis
De Genkse technologiegroep IPTE heeft zijn winst in 2007 zien vervijfvoudigen tot 10,9 miljoen euro terwijl de omzet bijna verdubbelde van 138 miljoen naar 255 miljoen euro. Die explosie was vooral het resultaat van de buitengewoon succesvolle integratie van de bestukkingsdivisie die IPTE eind 2006 overnam van Barco. Huub Baren, de gedelegeerd bestuurder van IPTE verwacht voor dit jaar een omzetgroei van ongeveer 10 procent.

(tijd) - '2007 is het beste jaar van de groep sinds haar ontstaan vijftien jaar geleden', liet Baren (foto) gisteren in Genk verstaan. De grootste groei kwam van de divisie Contract Manufacturing. Daar steeg de omzet met 121 procent tot 195,3 miljoen euro. Dat kwam grotendeels door de overname van de bestukkingsdivisie van Barco die in 2007 voor het eerst volledig geÔntegreerd was in IPTE.

Die overname heeft van IPTE een van de grootste onderaannemers in de technologische sector in de Benelux gemaakt. De autonome groei van de divisie Contract Manufacturing bedroeg 25 procent. De aanzienlijk kleinere divisie Factory Automation zag de omzet met 20 procent toenemen tot 50,2 miljoen euro. Bij dat bedrag is de overname van het Duitse Platzgummer nog niet gerekend.

Voor de twee divisies samen had IPTE eind 2007 een orderboek van 83 miljoen euro, tegenover 50 miljoen euro eind 2006. In het vierde kwartaal steeg de omzet van de automatiseringsdivisie met 50 procent tot 17,1 miljoen euro terwijl de groei bij de divisie Contract Manufacturing in de laatste drie maanden van 2007 met 114 procent tot 18,3 miljoen euro.

Gedelegeerd bestuurder Huub Baren stapt op 29 april op. Hij wordt opgevolgd door Luc Switten, die nu al gedelegeerd bestuurder van de afdeling Contract Manufacturing is. Grootaandeelhouder Baren zal als voorzitter van de raad van bestuur betrokken blijven bij het Genkse technologiebedrijf.

De verhuizing van de Roemeense afdeling van IPTE naar een groter pand wordt sneller afgerond dan gepland. Nog voor het eind van de maand zijn alle contract manufactering-activiteiten van IPTE in RoemeniŽ overgebracht naar het nieuwe gebouw waardoor de productiecapaciteit aldaar verdubbeld is. Gedelegeerd bestuurder herhaalde zijn eerdere ambitie om een grote overname te doen die de afdeling contract manufacturing vooral in Duitsland moet versterken.

BaK

18:34 - 19/02/2008

username:mw
tijdstip:2008.03.15 - 15h45m33