- beurs forum -
Porthus
forum home / Euronext Brussel / Porthus / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
Saffelberg bezig 7%

www.cash.be

Porthus maakte vandaag bekend dat het bedrijf een aantal notificaties van recente transacties in de aandelen van Porthus ontvangen heeft.

Saffelberg Investments heeft het bedrijf in kennis gesteld van een bijkomende aankoop van 60.000 Porthus-aandelen. De participatie van Saffelberg bedraagt bijgevolg 7,27% van het totale uitstaande aandelenkapitaal.

Rendex NV heeft 60.000 Porthus-aandelen verkocht en Securex heeft zijn participatie in Porthus verder afgebouwd. Twee leden van het executive managementteam verhoogden hun participatie waardoor het aandeel van Stichters & Management nu 32,32% bedraagt.

username:mw
tijdstip:2008.03.21 - 22h23m18
H1 brutowinst 2.17 mio

http://www.standaard.Be

maandag 12 februari 2007 | Bron: TNL
Brutowinst Porthus stijgt tot 2,17 miljoen in eerste jaarhelft

BRUSSEL - Porthus, een leverancier van on demand IT-oplossingen, realiseerde in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2006/2007 een brutowinst van 2,17 miljoen euro. Een jaar eerder werd over dezelfde periode een brutowinst van 1,25 miljoen euro genoteerd.
Porthus boekte een totale geconsolideerde omzet van 8,50 miljoen euro, of een stijging van 28 procent vergeleken met een jaar eerder. De netto-opbrengsten stegen met 37 procent tot 6,50 miljoen euro, terwijl de ebita steeg van -295.000 euro tot 173.000 euro. Ook de ebitda klom uit het rood, van -19.000 tot 481.000 euro.

Voor het volledige boekjaar mikt Porthus op een netto-opbrengstgroei van 33 procent, wat in de lijn ligt van de ramingen die in oktober 2006 werden meegedeeld bij de IPO van Porthus.

''Dankzij de sterke prestaties tijdens de eerste zes maanden en de veelbelovende vooruitzichten voor de tweede jaarhelft, is Porthus goed op weg om zijn doelstellingen over het volledige boekjaar te realiseren en de ambitieuze groeistrategie van het bedrijf te implementeren'', zegt het bedrijf, dat er op wijst dat het tweede halfjaar traditiegetrouw veel sterker is dan de eerste jaarhelft.

Porthus benadrukt dat het zich wil blijven concentreren op retail, telecommunicatie, nutsvoorzieningen, logistiek en media, maar ook meer aandacht wil besteden aan het stijgend aantal opportuniteiten ''ten gevolge van de Europese wetgeving in de logistieke sector''.

Nu het belang van Porthus in Desk Solutions is gezakt onder 50 procent, zal Desk Solutions vanaf deze maand worden gedeconsolideerd. Die consolidatie zal slechts een marginaal effect hebben op de geconsolideerde resultaten, merkt Porthus op.

Het is voor het eerst dat Porthus halfjaarcijfers publiceert. De groep noteert sinds 27 oktober vorig jaar op Alternext, het minder gereglementeerde segment van Euronext Brussel. Daar sloot het aandeel vrijdag na de enkele fixing 0,5 procent hoger op 9,45 euro.

username:mw
tijdstip:2007.02.12 - 11h00m01
laat ze maar kopen dan

http://www.Cash.be

KBC geeft koopadvies:

KBC Securities is Porthus gaan volgen en heeft in eerste instantie een koopadvies, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 13 euro. Tijdens de afgelopen jaren kon het bedrijf een sterke omzetgroei realiseren. Een verdere groei valt te verwachten dankzij de sterke OnDemand vraag.

username:mw
tijdstip:2007.01.02 - 15h43m09
eerste week

De eerste week van Porthus (Euronxt:ALPTH) zit erop. Het lijkt erop dat het aandeel juist de 9.75 zal kunnen vasthouden. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van het bedrijf. Het bedrijf is zeer veelbelovend. Het biedt historisch gezien diensten aan over het internet. (ASP) Op dit ogenblik gaat dat dan vooral over on-demand diensten, maar ook bijvoorbeeld het regelen van nummeroverdraagbaarheid tussen verschillende telecomoperatoren. Ook zeer interessant is de afdeling in Slovakije, waar ze zowel een hosting als produktieomgeving hebben gevestigd. Het is een interessant bedrijf, en dat weten ze bij Porthus ook, want ze voerden een succesvolle IPO uit aan de torenhoge prijs van 9.75 euro oftewel 108 keer de winst van vorig jaar. Bovendien verwacht het bedrijf nog een tiental jaren geen winst te maken. Er is dus veel verwachtingswaarde, om precies te zijn is die verwachtingswaarde van het bedrijf nu 23 miljoen euro of iets meer als twee keer de omzet.

username:moonwulf
tijdstip:2006.11.03 - 12h37m30