- beurs forum -
Real Dolmen
forum home / Euronext Brussel / Real Dolmen / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
CEGEKA wil belang verhogen

http://www.datanews.be

It-dienstenbedrijf Cegeka heeft geld vrijgemaakt om zijn aandeel in RealDolmen op te trekken, zo bevestigt ons Cegeka-ceo André Knaepen.

Het vertrek van ceo Bruno Segers bij RealDolmen heeft duidelijk de interesse van sectorgenoot Cegeka in het it-dienstenbedrijf opnieuw aangewakkerd. Enkele maanden geleden nog zouden er, aldus betrouwbare bronnen, nog gesprekken geweest zijn over een fusie tussen beide bedrijven. Een deal zou zijn afgesprongen omdat Knaepen met Cegeka de meerderheid en controle opeiste. Daarnaar gepolst in een recent interview met Data News liet André Knaepen nog verstaan dat een fusie met of overname van RealDolmen niet aan de orde was: "Het gaat misschien raar klinken, maar we zijn quasi geen concurrenten van elkaar, al komen we elkaar af en toe wel tegen in de markt. RealDolmen speelt op een ander 'level' dan Cegeka. We gaan zelfs op bepaalde vlakken samenwerken. Maar van een fusie of een overname is geen sprake."

Toch wilde Cegeka zijn belang van 4 procent in RealDolmen behouden. Knaepen noemde dat 'louter strategisch': "Het biedt ons de mogelijkheid dat, als wij aandelen willen bijkopen, we dat snel kunnen doen en we dus bepaalde niveaus kunnen gaan overschrijden. Precies daarom houden we het ook aan."

Dat lijkt dus binnenkort te gaan gebeuren. Nogmaals gepolst naar de plannen van Cegeka met het aandeel in RealDolmen, nu Bruno Segers vertrokken is, antwoordt André Knaepen plots veel concreter: "We hebben wel de middelen vrijgemaakt, maar nog geen stappen gezet. Hiervoor is er nog meer dan voldoende tijd. We wachten af wat het aandeel verder gaat doen naar het einde van het jaar." Of het effectief gaat om het overschrijden van bepaalde niveaus - om zo de bijhorende vinger in de strategische pap van RealDolmen te krijgen - of een eerste stap richting een totale overname, is niet duidelijk.

username:moonwulf
tijdstip:2012.10.21 - 11h13m40
Bruno Segers ontslagen

Leegloop bij RealDolmen

http://www.tijd.be
Bij IT-dienstenbedrijf RealDolmen neemt de plotse leegloop ongeziene proporties aan. Naast CEO Bruno Segers en voorzitter Michel Akkermans vertrekt ook commercieel directeur Dirk Debraekeleer bij het bedrijf, verneemt De Tijd.

Bruno Segers (l.) en Michel Akkermans (foto: Wim Kempenaers)
Deze ochtend verstuurde RealDolmen een opmerkelijk persbericht. Dat meldt dat de wijzigingen bij de CEO en in de raad van bestuur er komen om 'de samenstelling van de raad van bestuur en het management beter af te stemmen op aanpassingen in het strategisch en operationeel beleid van het bedrijf'. Voor zover we konden nagaan is het unicum dat CEO én voorzitter van een beursgenoteerd bedrijf tegelijk ontslag nemen.
Volgens onze informatie ligt een zwaar meningsverschil over de toekomst van RealDolmen aan de basis van de breuk. De pogingen van het management om met RealDolmen een actieve rol te spelen in de consolidatie van de Belgische IT-markt zouden op een njet gestuit zijn binnen de raad van bestuur.
Binnen de raad zwaaien de familie Colruyt (17%) en Quaeroq (10%) de plak. Quaeroq is het investeringsfonds van de Waregemse bouwgroep Matexi, op zijn beurt eigendom van de familie Vande Vyvere.
RealDolmen schaft de functie van CEO af vervangt die rol door een operationeel directeur

Real en Dolmen
Bruno Segers was CEO sinds 2007. Hij begeleidde de fusie tussen de twee beursgenoteerde IT-bedrijven Real en Dolmen. Samen met hem stopt ook Michel Akkermans als voorzitter. De afscheidnemende CEO behoudt wel zijn gevoel voor humor, leerde een tweet deze ochtend:
Bruno Segers@segersbr
Kan iemand Rik Denolf verwittigen dat ik tijd heb om de laatste paginas van Knack vol te schrijven?
5 oktober 12 BeantwoordenRetweetenToevoegen aan favorieten

Akkermans, vooral bekend van zijn bedrijf Clear2Pay, kwam in 2010 aan boord bij RealDolmen. Akkermans blijft wel onafhankelijk bestuurder bij het IT-bedrijf.
Terzelfdertijd verandert ook de managementstructuur. De rol van CEO verdwijnt en wordt nu ingevuld door een algemeen directeur. Marc De Keersmaecker zal die rol invullen. De Keersmaecker is een oudgediende bij Dolmen en was tot nu als operationeel directeur verantwoordelijk voor de Belgische operationele activiteiten. De Keersmaecker krijgt met Thierry Janssen een uitvoerend voorzitter naast zich. Janssen was al lid van de raad van bestuur.

Niet gedaan
Maar daar stopt het niet. De redactie vernam dat het personeel van RealDolmen zopas is ingelicht over het vertrek van Dirk Debraekeleer. De man is commercieel directeur van het IT-dienstenbedrijf en heeft als verantwoordelijke voor de verkoop een absolute topfunctie in het bedrijf. Debraekeleer was al bijna 30 jaar verbonden aan Dolmen.
Volgens de interne memo staat zijn vertrek los van de beslissing van Segers en Akkermans, maar andere bronnen trekken dat in twijfel.
Het bericht belooft het personeel dat zij snel meer nieuws zullen krijgen over het nieuwe operationele plan van het bedrijf.

username:moonwulf
tijdstip:2012.10.05 - 19h30m56
RealDolmen lokt personeel met bedrijfswagen(tje)

http://www.gva.be

Het IT-bedrijf RealDolmen neemt in de komende dagen opnieuw 35 nieuwe informatici in dienst. Het bedrijf heeft die als studenten van de hogescholen en de universiteiten geplukt. "Onze eerste stap is hen de sleutels van hun bedrijfswagen overhandigen," zegt Bruno Segers. "Dat geeft hen een enorme kick. Het bindt hen meteen ook volop aan ons bedrijf."

De IT-sector heeft het vandaag bijzonder moeilijk om bijkomend personeel te vinden. Sommige ondernemers gaan hun informatici daarom tot zelfs in Portugal zoeken. "Doen we absoluut niet," zegt Bruno Segers. "Wij investeren in eigen mensen. Wij schuimen elk jaar de scholen af op zoek naar kandidaten. Verleden jaar namen we er in een eerste fase 70 in dienst. Dit jaar doen we het met 35. De crisis zit nog in de sector. We leiden de nieuwelingen drie maanden op en hopen dat ze dan blijven. Maar ik steek niet weg dat de bedrijfswagen in dit opzicht een sterk overtuigend argument is."

Ondertussen betaalt RealDolmen echter de factuur voor meer dan 1.000 bedrijfswagens. Een ontzettend groot wagenpark waarvan de kostprijs steeds zwaarder weegt. "Dit jaar betalen we opnieuw 1,5 miljoen euro extra", zegt financieel directeur Paul De Schrijver.

Zo'n tien jaar na het financiële drama om Real Software werkt het nieuw gevormde RealDolmen ondertussen echter nagenoeg zonder uitstaande schulden. Het bedrijf is helemaal geherpositioneerd als informaticadienstengroep en doet het in de gegeven omstandigheden uitstekend.

"We hebben nieuwe fundamenten gelegd," zegt Segers. "We mogen voorzichtig optimistisch zijn. We gaan nu proberen om de posities te versterken en mee een rol te spelen in het consolidatieproces dat zich aandient. Het zal in de komende jaren ongetwijfeld tot een herschikking komen tussen de groten en de vele kleintjes in de sector. Als marktleider willen wij daar ten aanzien van onze drie grote concurrenten Cegeka, NRB (Ethias) en de Kronosgroep de lijnen uit zetten. Voldoende bijkomend personeel vinden is in dit opzicht echter wel een permanente bekommernis."

username:mw
tijdstip:2012.05.30 - 09h31m07
mooie site

http://mcclinbeursanalyse.blog...

username:mcclin
tijdstip:2010.10.23 - 16h23m13
Hageman terug in beeld?

LRM investeert in softwarebedrijf PearlChain
Rudy Hageman

http://www.tijd.be

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM investeert samen met het management 1,5 miljoen euro in het softwarebedrijf PearlChain.net. Het bedrijf rond Rudy Hageman opent een vestiging in Limburg.

(tijd) - PearlChain integreert bedrijfsapplicaties op maat om de keten tussen leveranciers en afnemers vlotter te laten verlopen. Het bedrijf werd opgericht door Rudy Hageman na zijn vertrek bij zijn vorige geesteskind Real Software (nu RealDolmen).

LRM investeert via ARKIV-dochter KMOFIN 1 miljoen euro in het bedrijf. Het management participeert voor 0,5 miljoen euro in de nieuwe kapitaalronde.

De investering geeft het bedrijf ruimte om te groeien. Er wordt gemikt op 30 nieuwe werknemers binnen drie jaar. Het bedrijf uit Berchem gaat een vestiging openen in Limburg.
DA

username:mw
tijdstip:2009.11.24 - 12h00m05
in het rood

http://www.tijd.be

RealDolmen duikt in het rood
Het ICT-bedrijf RealDolmen heeft een moeilijke eerste helft van het boekjaar 2009/2010 achter de rug. De omzet daalde met 15 procent, de bedrijfswinst viel tot een vijfde terug en bottom line was er verlies. RealDolmen verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden tijdens de tweede jaarhelft zullen aanhouden.

(tijd) - In de periode april-september boekte RealDolmen een omzet van 111 miljoen euro. Dat is 15 procent minder dan een jaar eerder. Het segment Infrastructure Products is het zwaarst getroffen, met een omzetdaling van 26 procent. Door de crisis stellen de klanten van RealDolmen investeringen uit, luidt de verklaring. Bij Services & Solution' daalde de omzet globaal met 10 procent: Professional Services zette 11 procent minder om en Business Solutions 5 procent. De globale omzetdaling met 15 procent is wel al iets kleiner dan in het eerste kwartaal (-18%).

De recurrente bedrijfswinst (rebit) viel 52 procent terug tot 3,5 miljoen euro. Dat leverde een rebit-marge op van 3,2 procent, tegen 5,7 procent een jaar eerder. De bedrijfswinst kwam 79 procent lager uit op 1,3 miljoen euro. Netto geeft dit een verlies van 1,7 miljoen euro, waar er een jaar eerder nog 2 miljoen euro winst in de boeken verscheen.

In een begeleidende webcast geeft CEO Bruno Segers toe dat de resultaten niet goed zijn. Hij wijt dat aan de crisis. RealDolmen heeft vanzelfsprekend de nodige besparingen doorgevoerd, maar heeft daarbij niet te diep gesneden, beklemtoont hij. Dat moet het bedrijf in staat stellen volop op het herstel in te spelen.

Na het eerste kwartaal rekende RealDolmen nog op beterschap in de tweede helft van het boekjaar, maar nu klinkt het bedrijf uit Huizingen minder optimistisch. De moeilijke marktomstandigheden zullen ook tijdens de tweede helft van het boekjaar aanhouden, luidt het. Concreet verwacht RealDolmen dat de omzetdaling zal aanhouden, al zouden de rebit-marges wel moeten verbeteren tegenover de eerste jaarhelft. Maar voor het hele jaar zullen de rebit-marges wel onder die van vorig boekjaar uitkomen.

username:mw
tijdstip:2009.11.20 - 10h48m24
RealDolmen Q omzet - 18%

RealDolmen onderuit na flauw kwartaal
Bruno Segers, CEO van RealDolmen

Het IT-bedrijf RealDolmen heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 18 procent minder omzet geboekt. Topman Bruno Segers is zelf onaangenaam verrast door het cijfer. 'Dat is meer dan voorzien als gevolg van de aanhoudende verslechtering van het macro-economische klimaat', zegt hij in een trading update.

(tijd) - 'In onze klantenbasis ondervonden we een aanhoudende prijsdruk en de tendens om bestaande projecten in te korten of uit te stellen. De aanzienlijke daling van onze inkomsten uit infrastuctuurproducten bevestigt dat nieuwe projecten opgeschort worden en dat bedrijven zich concentreren op kostenbesparingen op korte termijn', zegt Segers.

RealDolmen sloot de periode van april tot juni af met 56,7 miljoen euro omzet, tegenover 69 miljoen euro in dezelfde periode een jaar geleden. Analist Nico Melsens van KBC Securities had op 62,9 miljoen euro gerekend.
Klap

De divisie Infrastructure Products kreeg de zwaarste klap met een omzetdaling van 28,5 procent. Professional Services haalde 11,7 procent minder omzet en Business Solutions zag de omzet met 15,8 procent terugvallen.

De fusiegroep sprak in mei al de verwachting uit dat de eerste twee kwartalen van het boekjaar 2009/2010 moeilijk zouden worden en blijft bij die prognose. Over het eerste halfjaar wordt dan ook een omzetdaling verwacht.

In de tweede helft van het jaar wordt op verbetering gerekend. De integratie van het bedrijf is afgerond en de synergieën moeten samen met een reorganisatie van het verkoopteam sterkere operationele resultaten opleveren, luidt het.
CFO stapt op

In een aparte mededeling laat RealDolmen weten dat zijn CFO Jos Nyns zijn ontslag heeft ingediend. Nyns gaat als financieel directeur aan de slag bij Agfa HealthCare, de medische tak van beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert.

Paul De Schrijver, Vice President International & Corporate Development, neemt bij RealDolmen ad interim de post van CFO waar.

username:mw
tijdstip:2009.08.21 - 12h01m26
results 08-09

resultaten over het boekjaar 2008/2009:

- de omzet is met 5,60% gestegen tot 265,6 mio euro
- de netto winst daalt tot 17,9 mio euro (26,8 mio euro vorig jaar)

- de recurrente EBIT kwam 7% hoger uit
- sterke kaspositie
- integratie is bijna voltooid
- netto schuldensituatie is gedaald

username:mw
tijdstip:2009.06.03 - 10h18m12
forum rename

We hernoemen het forum vandaag naar 'Real Dolmen' (Euronext Brussel, ticker: REA)

username:moonwulf
tijdstip:2009.06.03 - 10h10m51
omgekeerde aandelensplit

www.tijd.be : RealDolmen plant omgekeerde split

RealDolmen plant een omgekeerde aandelensplit in de verhouding 100 tot 1. Het bedrijf heeft ook een converteerbare obligatie ingekocht, waardoor de uitstaande schuld met 4 miljoen afneemt. Dat blijkt uit twee persberichten van RealDolmen.

username:moonwulf
tijdstip:2008.12.18 - 13h35m13
fusie een feit

CEGEKA probeerde er nog een stok(je) tussen te steken, maar de fusie tussen Real Software (Euronxt:REA) en Dolmen (Euronxt:DOL) is een feit sinds vandaag. De resultaten zijn bemoedigend, en voornamelijk door de Dolmen onderdelen krijgen zij een mooi kleurtje. Zo zorgt bijvoorbeeld NEC Philips voor een deel van de omzetgroei.
Dit vormt zeker en vast een mooi einde voor de lang in moeilijkheden verkeerde Real Software Group. Deze problemen begon toen Rudy Hageman het Amerikaanse Tava overnam. De Amerikanen van Gores voerden forse herstructureringen door en konden het florerende Dolmen strikken. Samen vormen ze nu Real-Dolmen.
De prijs die betaald werd is groot. 471 miljoen aandelen vertegenwoordigen nu het bedrijf. Dit voor een omzet van 69 miljoen euro. Oftewel een omzet van 15 cent per aandeel. Het aandeel noteert op 0,25 eurocent, maar kan volgens mij binnen afzienbare tijd evolueren naar een faire waarde als snelgroeiend groeibedrijf van 30 eurocent.

username:moonwulf
tijdstip:2008.09.01 - 20h08m25
overname geslaagd

http://www.standaard.be Real lijft Dolmen in

Het staat zo goed als vast dat het informaticabedrijf Real sectorgenoot Dolmen zal inlijven. Dat meldt De Tijd. Real zou 75 procent van de aandelen van Dolmen binnengehaald hebben.
Real deed zijn bod op 20 februari van start en sloot woensdagavond af. REAL had vooraf gezegd het bod als geslaagd te beschouwen indien het erin zou slagen 75 procent van de aandelen van Dolmen binnen te halen.

Van de 42 procent in handen van de familie Colruyt en de holding Sofina was REAL al zeker. Blijkbaar hebben nu ook voldoende andere aandeelhouders zich akkoord verklaard met het bod, aldus De Tijd.

REAL bood 32 nieuwe aandelen en 5,69 euro cash per Dolmen-aandeel. In de loop van volgende week maakt REAL de definitieve resultaten van het bod bekend.

REAL en Dolmen worden samen de grootte onafhankelijke leverancier van informaticadiensten in ons land.

username:mw
tijdstip:2008.03.06 - 21h44m59
bod afgelopen

Cegeka behoudt 5 procent in Dolmen

6 maart 2008 -- Luc Blyaert

Het bod van Real op de aandelen van Dolmen is gisteren, woensdag 5 maart, afgelopen. Cegeka behoudt alvast zijn 5 procent. Ceo André Knaepen houdt dus een voet tussen de deur.

Hoeveel aandelen Real in de wacht kon slepen wordt pas een van de komende dagen bekend gemaakt, maar het management liet eerder al weten dat het zo goed als zeker 75 procent van Dolmen in handen krijgt. Dank zij Colruyt en Sofina hebben ze al 42,2 procent op zak. Opvallend is dat de Limburgse it-integrator Cegeka vasthoudt aan zijn 5 procent participatie die het begin januari in de wacht sleepte, na de bekendmaking van de overnameplannen van Real in Dolmen. "We willen blijven praten. En daarvoor heb je die participatie nodig. Meer kan ik daarover niet vertellen," vertelt ceo André Knaepen die toegeeft inmiddels verscheidene gesprekken gehad te hebben met Real.

username:mw
tijdstip:2008.03.06 - 13h27m53
bod van start

Het bod van Real (Euronxt:REA) op Dolmen (Euronxt:DOL) ging vandaag van start, en het loopt tot 5 maart. Voorwaarde is dat Real 75% van de uitstaande aandelen Dolmen binnenhaalt. Zeer opmerkelijk op de eerste dag is de daling van beide aandelen. Dolmen daalt zelfs met 4,7%, Real tikt 1 centje lager maar wel in procenten 3,5% lager (28 cent). Is dit het gevolg van een gebrek aan vertrouwen in de slaagkansen, of spelen er short-scenario's mee? Het blijft bang afwachten voor de REAL believers hoever de verschillende sleutel aandeelhouders vooruit gedacht hebben.

username:moonwulf
tijdstip:2008.02.20 - 22h31m19
start bod

Real biedt 5,69 euro + 32 eigen aandelen.
De biedingsperiode start op 20 februari en wordt afgesloten op 5 maart.

Koers REA: 0,28 (-3,5%)
Koers DOL: 13,8 (-4,7%)

Huidige waarde bod na dag 1: 14,65 euro

username:moonwulf
tijdstip:2008.02.20 - 22h26m46
winst

De vraag is of Dolmen aandeelhouders niet meer voor hun aandelen kunnen krijgen door niet in te gaan op het bod. Dolmen is immers een winstgevend bedrijf, en de vraag is of samengaan met Real Software de manier is om die winst te maximaliseren.

Aan de andere kant is de zaak volgens mij door enkele grootaandeelhouders reeds beklonken en beslist, reeds lang voor de openbare aankondiging. Zo was bvb de naamswijziging in Real al een veel te logische stap in de richting van...

Kijken wie het haalt natuurlijk.

username:mw
tijdstip:2008.02.20 - 21h46m59
hoogte bod

Als Real morgen zakt tot 0,25 is het bod 13,69 euro ipv 18,81 euro

Dit is minder dan 5% boven de slotkoers van Dolmen (13,23) Ik vermoed dat Dolmen sterker gaat opveren dan dat.

username:moonwulf
tijdstip:2007.12.20 - 22h53m54
Real doet bod op Dolmen

Real Software (Euronxt:REA) doet een openbaar overnamebod op Dolmen (Euronxt:DOL). Real Software dat zelf (vanmorgen) een waarde van 116 miljoen euro, maar biedt 133 miljoen euro op Dolmen. Tenminste als de real koers standhoudt. Want daar wringt het schoentje, en dit is ook één van de opschortende voorwaarden waarvoor 38% van de referentieaandeelhouders in Dolmen hun aandelen willen behouden. In het geval de koers van Real morgen onder de 25 cent zakt gaat de deal niet door.

Het gaat hier dus eigenlijk om een fusie tussen gelijken. Met dien verstande dat Real het bod uitbrengt, en de moedermaatschappij wordt, maar met dien verstande dat de Real aandelen opnieuw een enorme verwatering tegemoetgaan inclusief uitgave van 240 miljoen nieuwe aandelen tegenover 280 miljoen bestaande. Als we advocaat van de duivel spelen, dan kan het zijn dat men ervan uitging dat Real aandeelhouders 'dit reeds gewoon zijn'. Maar dat zou waarschijnlijk een brug te ver zijn.

Let op het is nog niet rond.
Eerst en vooral is het zowiezo al de vraag of de brave huisvader/werknemer zijn aandeeltjes Dolmen kwijt wil voor een dikke 13 euro (want meer zal het niet zijn nadat de koers hervat wordt) aan de grote concurrent en totaal ander cultuurbedrijf Real Software...

Qua business voorstel is dit natuurlijk een schitterend voorstel. De grote overlevers van de dot com crisis fusioneren, en kunnen de markt vanaf nu als grote Belgische speler beheersen. Bovendien lost dit voor beiden een aantal financiele problemen op. We zullen zien. En misschien komt er wel een tegenbod... (Atos- Euronxt:ATO, Getronics - Euronxt:GTOD)

username:moonwulf
tijdstip:2007.12.20 - 22h41m06
overname Dolmen

www.datanews.be

Real neemt Dolmen over

20 december 2007 -- Luc Blyaert

Morgen, vrijdag, is er een gezamenlijke persconferentie van Real en Dolmen. Volgens onze bronnen zou Real de integrator Dolmen overnemen. De beursnoteringen van beide bedrijven zijn sinds 11u vanmorgen opgeschort op Euronext Brussel.

Het is wachten op een persbericht van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). In juni vorig jaar ging het gerucht dat Real, dat toen nog Real Software heette, en Dolmen een fusie voorbereidden. Wie wie zou overnemen was toen niet duidelijk. Wel werd benadrukt dat beide ondernemingen op zoek waren naar een financiële of operationele partner.

Dolmen is voor 40 procent in handen van de familie Colruyt, terwijl de holding Sofina een belang van 7,5 procent heeft. Het bedrijf levert informaticadiensten op de Belgische markt, maar droomt van een internationale expansie. De Amerikaanse Gores-groep is meerderheidsaandeelhouder van Real.

username:pol
tijdstip:2007.12.20 - 15h12m44
notering opgeschort


Er is nog wel meer speculatie op de Brusselse beurs, want de handel in Real en Dolmen werd stopgezet in afwachting van een bericht. Wat dat bericht inhoudt, valt moeilijk te zeggen. De kans is groot dat een vorm van samenwerking, in welke vorm dan ook (fusie, overname, partnership) zal worden aangekondigd.

(cash)

username:mw
tijdstip:2007.12.20 - 13h42m53
naamsverandering

http://www.standaard.be

Real Software verandert naam in REAL

BRUSSEL 23/08 (TIJD-NIEUWSLIJN) - De Kontichse informaticagroep Real Software verandert haar naam in REAL en introduceert een nieuw logo. Dat bleek woensdag op de persconferentie over de halfjaarresultaten.

Door haar naam te veranderen in REAL rekent de Kontichse informaticagroep Real Software definitief af met haar bewogen verleden. Nu het bedrijf voor het derde halfjaar op rij weer winstgevend is, ligt de focus meer dan ooit op groei. Dat zal voor een deel gebeuren via strategische overnames, maakte gedelegeerd bestuurder Ashley Abdo woensdag duidelijk.

De rode letters van REAL staan volgens Ashley Abdo voor passie (voor de business en de klant), liefde (voor het eigen bedrijf) en vuur: 'If you're not on fire, you will lose to someone who is', stelde Abdo donderdag. De rode pijl naast de naam REAL verwijst dan weer naar de toekomst.

Niet enkel het bedrijfslogo, ook de bedrijfsnaam verandert. De raad van bestuur zal de aandeelhouders voorstellen de officiele naam te veranderen van Real Software in REAL. Want Real Software evolueert steeds meer naar een aanbieder van totaaloplossingen voor zijn klanten.

(c) tijd-nieuwslijn(tel: +32 2 4231769; fax: 32 2 4231610)

username:mw
tijdstip:2007.08.23 - 11h03m54
bericht kapverhoging

http://www.cash.be
Kapitaalverhoging van 75 miljoen voor Real Software (update)06 juli 2007

Via KBC Financial Products UK Ltd haalde de Kontichse softwareontwikkelaar vandaag 75 miljoen euro op. Dat gebeurt onder de vorm van een converteerbare obligatielening. De plaatsing is in amper enkele uren gebeurd.

Real Software haalt goedkoop geld op - de intrest is 2 procent per jaar - en ook meer dan de 60 miljoen euro die oorspronkelijk minimaal was voorzien. De aangekondigde overtoewijzingsoptie van 15 miljoen euro is meteen geplaatst.

Volgens chief executive officer Ashley Abdo worden met het geld ongeveer 10,5 miljoen euro intresten, 2,5 miljoen euro consultancy fees en 700.000 euro schuld (plus intresten) terugbetaald - allemaal aan The Gores Group, plus nog eens 7,5 miljoen euro schuld aan Crédit Suisse.

Het is Abdo dus menens om van Real Software de meest opmerkelijke turnaround in de IT-sector te maken, zoals hij enkele maanden geleden zei in een interview aan Cash.

Alles bij elkaar heeft Real Software na de obligatie-uitgifte de beschikking over ongeveer 50 miljoen euro vers geld, wat een mooie oorlogskas is voor verdere groei en acquisities. Eerder deze week nam Real Software in een aandelenruil zijn buur Axias over voor 5 miljoen euro. Axias is actief in "business intelligence" implementaties.

Met 2 procent intrest per jaar (in twee schijven te betalen) draagt de obligatielening een lage rentelast, maar ze moet in 2012 wel terugbetaald worden aan 118,44%, wat het rendement op 5,25 procent brengt. Uiteraard rekent Real Software erop dat de houders vóór die datum hun lening in aandelen zullen converteren. De conversieprijs is 0,556 euro per aandeel (wat 17,5% hoger ligt dan het gewogen gemiddelde van de beurskoers in de voorbije 30 dagen).

Real Holdings LLC, een Gores-vehikel, leent via KBC Financial Products tegelijk wel een beperkt pakket van zijn aandelen uit aan niet nader genoemde hedge funds, die zo het aandeel kunnen "shorten" (aandelen verkopen die je op het moment van de verkoop eigenlijk niet zelf bezit). Dat is een gebruikelijke vorm van arbitrage voor hedge funds, die voor Real Software het voordeel heeft dat zij bereid zijn met een lagere vergoeding vrede te nemen, legt Pascal Paepen van KBC Financial Products uit.

Beurskoers

Zo lijkt Real Software verder uit het dal te klimmen. Hoewel de aandelenkoers nog tot de 'penny stocks' behoort met een prijs van ongeveer 0,50 EUR, lijkt er toch nog potentieel te zijn. Ook overnames, weliswaar veel bescheidener dan degene die rond de eeuwwisseling - in volle dotcomhype - werden gedaan, mogen opnieuw. Een kleine acquisitie van sectorgenoot Axias werd begin deze week bekendgemaakt. Psychologisch belangrijk, want het was al sinds 2000 geleden dat Real Software nog eens een ander bedrijf had overgenomen. De bedragen die dit keer worden neergeteld, zijn veel bescheidener. Dat kan ook moeilijk anders, want de beurskoers van Real Software is maar een fractie van die rond 2000.

Bovendien is het bedrijf nog maar net opnieuw winstgevend en er wordt nu eenmaal met eigen aandelen betaald. De overname lijkt een slimme zet. Real Software kan zijn expertise, klantenbestand en productgamma verder uitbreiden. Het is duidelijk dat de nieuwe CEO, Ashley Abdo, een realistischere koers vaart dan zijn voorgangers. Gelukkig maar, want de overname van Tava deed het bedrijf ei zo na de das om.

Bruno.Leijnse@cash.be

username:mw
tijdstip:2007.08.03 - 20h58m41
laagtepunt

Real zit op het ene laagtepunt na het andere. Niet vergeten echter: er is begin juli een kapitaalverhoging geweest van 75 miljoen euro. Opnieuw een enorme verwatering als direct gevolg, en de koers drijft op sentiment.

De overname van Axias (CRM) is zeker positief. Laat ons eens kijken of ze hun beloften kunnen waarmaken

username:pol
tijdstip:2007.08.03 - 20h54m51
eenbeliever

van het cash forum:

pannekeza 23 jun 2007 17:42 RS zal het goed doen | Print
Hallo, ik ben er vrij zeker van dat RS het dit jaar goed zal doen. Met de beter dan verwachte cijfers van DOLMEN twijfel ik er niet meer aan dat de doelstellingen van het bedrijf voor 2007 zullen gehaald worden. De eerste kwartaalresultaten van RS waren (zelfs iets boven) in lijn met de verwachtingen. En voor de twijfelaars en pessimisten, misschien nog eventjes het geheugen opfrissen:

- beëindiging van personeelsherstructureringen en aanwerving nieuw personeel (2006)
- omzetting van schulden in kapitaal (eind 2006) => vergroting van netto kasinstroom;
- verkoop van niet-kernactiviteiten (begin 2007) => focus op organische groei van de kernactiviteiten;
- de IT-markt zit in de lift (zie cijfers DOLMEN) en er ontstaat wat overnamepotentieel.

Voor attente beleggers: dit is een gekend verhaal. Neem bijvoorbeeld EPIQ of IPTE, IBT. Of in Frankrijk MAUREL ET PROM, GLOBAL GRAPHICS, etc. Deze bedrijven hebben hetzelfde krimp-groeiverhaal gekend, telkenmale met een zware turnaround.
Dat het bedrijf in een levensvatbare markt werkt, bewijst DOLMEN sinds meerdere jaren. Ik herinner nog aan het contract tussen RS en BEAULIEU van einde 2006.
Dat de koers rond 0.45 schommelt, is m.i. eerder te danken aan het feit dat een eerste analist (Bank DEGROOF, dacht ik) dit als een eerste koersdoel heeft gesteld. Ik herinner me dat het aandeel toen rond 0.55 - 0.60 stond. Welnu, zoals velen, heb ook ik gewacht tot dit moment om in te stappen.
Wat mij betreft, een goede belegging, en niet blind staren op de KT evoluties.
Groetjes, panneke

username:jef
tijdstip:2007.06.23 - 23h10m27
5 euro

Ik lees hier koersdoelen van 5 euro. Dan zouden we meer dan 1 miljard euro waard zijn. Is dit haalbaar?

username:dago
tijdstip:2007.05.21 - 21h59m16
analyse

opmerking bij de analyse: ik ga uit van het aantal aandelen zoals opgegeven in het jaarverslag: 212,368 miljoen.
het blijkt dat dit mogelijks nog verder kan verwateren tot 280 miljoen door 1./ reeds goedgekeurde mogelijke extra uitgiftes 2./ converteerbare obligaties. (als iemand mij de ware toedracht kan vertellen van deze clausule, graag)

username:mw
tijdstip:2007.05.15 - 08h18m10
turnaround?

Real Software (Euronxt:REA) ging gisteren de dag uit aan een koers van 0,45 euro. Is deze 45 cent een correcte waardering? Het aandeel staat de laatste tijd positief in de belangstelling. Vorige week nam Fortis Investments een belang van 5.35% in het bedrijf. Bovendien werd 2006 afgesloten met een beperkte winst, en lijkt ook de interne keuken eindelijk 'opgekuist' te zijn. Ook de communicatie naar beleggers en klanten toe geeft een mooie indruk, in tegenstelling tot vroeger. We zijn eens naar de cijfers gaan kijken. De winst over 2006 is met 2.3 miljoen euro zeer summier en geen referentie. We kijken naar de omzet over 2006 en de verwachte omzet over 2007. 2006 was goed voor 90.7 miljoen euro, 2007 zou meer moeten zijn, maar het eerste kwartaal was al iets minder. Wij houden het op hetzelfde. De koers omzet ratio is 1 bij een koers van 42 cent. Aan een winstgevendheid van 10% vertegenwoordigd dezelfde koers dus een PE van 10. Hoewel we hier nog lang niet zitten is dit wel de verwachting. Wij durven gezien het verbeterd imago zelfs een verwachte PE van tussen 12 en 15 vooropstellen. Een koersdoel tussen 51 en 64 cent dus. Het risicoprofiel is er natuurlijk nog wel, en hun lopende rekening is er nog steeds een van constant aandelen bijdrukken. Nochthans heb ik een goed gevoel bij de turnaround die aan de gang is, en is een beperkte positie geen slecht idee.

username:moonwulf
tijdstip:2007.05.15 - 07h52m40
winst

http://www.standaard.be

Real Software boekt voor eerst in zes jaar opnieuw winst

BRUSSEL - De softwaregroep Real Software uit Kontich heeft over 2006 een nettowinst behaald van 2,3 miljoen euro, terwijl er in 2005 nog een nettoverlies van 10,3 miljoen euro werd geleden. Dat meldt de groep voorbeurs in een persbericht. Het is sinds 1999 geleden dat Real Software een boekjaar met winst wist af sluiten.

Het recurrente bedrijfsresultaat steeg in 2006 tot 4 miljoen euro, tegenover 0,9 miljoen euro in 2005. De omzet zakte evenwel met 9,1 miljoen euro tot 90,7 miljoen euro in 2006.

Real Software gaat de schuld verder afbouwen met 6 miljoen euro tot 15,7 miljoen euro. De groep gaat daarvoor de opbrengst uit de verkoop van de Retail-activiteiten aanwenden.

In 2007 richt de softwaregroep zich op optimalisatie van de activiteiten en de verdere groei, zowel intern als extern.

username:mw
tijdstip:2007.02.27 - 10h16m53
datum

resultaten 2006 op 27 februari, das binnen tien dagen

username:moonwulf
tijdstip:2007.02.17 - 13h23m09
vrije val ?

er komt duidelijk beweging in de koers van dit aandeel.....speculaties of voorkennis..??met een omzet van ongeveer 800.000 verhandelingen en een daling naar 0.52 a 0.53 is dit voorlopig geen goed teken....momenteel verkoop ik niks omdat een paniekreactie duidelijk uit den boze is....grote speculanten kunnen dit nu doen ontstaan om de kleine belegger warm te krijgen om te verkopen (in paniek) en om dan aan een bodem op te kopen...afwachten tot de echte resultaten komen zal vermoedelijk de boodschap zijn. Volgens eerste geruchten zouden de resultaten in de lijn van de verwachtingen liggen dus licht positief (i.p.v. de 5 jaar negatief) zodat de koers licht stijgent kan evolueren. de grote spelers zijn natuurlijk de personen die de reële koers bepalen...

username:evebelgium
tijdstip:2007.02.16 - 15h25m15
results

de koers blijft momenteel schommelen rond 0,60 maar zal daar zeker niet blijven alles hangt immers af van de publicatie van de resultaten eind febr 07...een mogelijke opstoot met omzetten over de 5 milj zijn dan ook niet uitgesloten. Indien het bedrijf opnieuw uitpakt met winst mag dan ook een koers van 1 tot 1,20 verwacht worden.Toen het bedrijf 5 y terug ook nog geringe winst boekte (nadien uitsluitend verlies) stond de koers op 5€/aand rekening houdend met de omzetting van het verlies in aandelen moet dit uiteraard naar ongev 2.5 gebracht worden...later kopen boven de koers van 1€ is dan ook zeer gewaagd en daar hebben menige een serieuze kater aan over alias vorige opstoot....uitkijken dus...

username:evebelgium
tijdstip:2007.02.06 - 14h25m55
Real software

Ik lees hier ergens 0.5 en niemand wil eronder gaan. Goed. Maar naar hoeveel zie je ze dan gaan. En wat als ze na nog een jaar prutsen, ineens nog paar miljoen aandelen bijdrukken. (zoals geschiedenis leert...) Ik ben een beetje skeptisch.

username:mw
tijdstip:2006.12.07 - 18h06m30
piek

wo 13 sep - 2100h - Er waren deze week gouden zaken te doen met Real Software (Euronxt:REA). Van een evenwichtskoers van rond de 0.30 euro sprong het vorige week opeens naar 1.18 euro om later te stabiliseren op 0.73 euro. Ook het financiele plaatje keerde volledig om. De hoofdaandeelhouder Gores schold zo maar even 60 miljoen euro aan schuld kwijt. Hierdoor is het bedrijf schuldenvrij, en tegelijkertijd maakte het bedrijf de eerste bescheiden winst sinds hun diepe krisis bekend. (0.3 miljoen euro op een half jaar). Is deze koerssprong dan niet overdreven? Even de zaken op een rijtje zetten toont aan van niet: na de schuldinwisseling tegen aandelen -want zo noemt het officieel-, zijn er 218.4 mio aandelen. Met een verwachte omzet van 100 mio euro per jaar en een mogelijk 10% winstmarge hierop komen we op mogelijk 10 mio euro winst per aandeel of een mogelijke koers winst verhouding van 22 aan een koers van 1 euro. Misschien iets te veel het woordje 'mogelijk' gebruikt voor deze beurstijden, maar een koers van 0.45 (geschatte korte termijn pe 10)lijkt ons wel een stevige fundamentele basis bodem te kunnen vormen.

username:moonwulf
tijdstip:2006.09.13 - 21h57m51