- beurs forum -
Galapagos
forum home / Euronext Brussel / Galapagos / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
ontvangt succesbetaling van Ä7,4 miljoen in artritis alliantie

Mechelen, BelgiŽ; 11 januari 2011 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag de voortgang aan in haar artritis alliantie met GSK. Het kandidaat-medicijn GLPG0555 heeft in gezonde vrijwilligers een goede veiligheid laten zien. Voorts is Galapagos gestart met een Fase I klinische studie voor een tweede kandidaat-medicijn, GLPG0778. Voor het bereiken van deze mijlpaal met GLPG0778 ontvangt Galapagos een succesbetaling van Ä7,4 miljoen van GSK.De Fase I studie met het eerste kandidaat-medicijn in de alliantie, GLPG0555, laat geen wijzigingen zien in vitale functies of belangrijke laboratoriumwaarden in een periode van 14 opeenvolgende dagen in gezonde vrijwilligers. GLPG0555 werd goed verdragen en er waren geen noemenswaardige bijverschijnselen.Eind december 2010 is Galapagos gestart met een eerste studie in de mens voor GLPG0778, ook in gezonde vrijwilligers; deze studie loopt in de komende maanden. Dit tweede kandidaat-medicijn, dat kinase target GT623 remt, heeft in laboratoriumonderzoek en in diermodellen een zeer goede activiteit laten zien en de preklinische ontwikkelingsfase is met succes afgerond."We zijn blij met deze voortgang met onze kandidaat-medicijnen in de artritis-alliantie met GSK," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Met de aankondiging van vandaag komt het aantal kandidaat-medicijnen dat we in klinische studievoor artritisvier."

username:moonwulf
tijdstip:2011.01.11 - 13h20m58
nieuwe CFO

http://www.tijd.be

Het biotechnologiebedrijf Galapagos heeft een nieuwe financieel directeur (CFO). Guillaume Jetten vervangt vanaf 1 juli Leo Steenbergen in die functie. De algemene vergadering heeft dinsdag ook ingestemd met de benoeming van Solvay-man Werner Cautreels als onafhankelijk bestuurder.
(tijd) - Leo Steenbergen was sinds juni 2007 CFO bij Galapagos en had als opdracht de financiŽle processen te herstructureren om de langetermijntoekomst en de verder groei van de activiteiten te ondersteunen. Zijn opdracht is nu volbracht en Steenbergen verlaat Galapagos om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De 41-jarige Guillaume Jetten werkte eerder bij Wolters Kluwer en bij SDU Holding. Hij heeft een mastersdiploma in economie van de Universiteit van Maastricht en is gecertifieerd accountant.

Bij Galapagos vond dinsdag de algemene vergadering plaats. Daarop stemden de aandeelhouders in met de benoeming van Werner Cautreels als onafhankelijk bestuurder voor een periode tot de algemene vergadering van 2010. Cautreels is global ceo van Solvay Pharmaceuticals. Laurent Ganem en Geoff McMillan hebben de raad van bestuur van Galapagos verlaten.

Een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering keurde ook een nieuw warrantplan goed. Het 'Warrantplan 2009(B)' kan 135.100 warrants creŽren ten gunste van de bestuurders en de nieuwe CFO.

username:mw
tijdstip:2009.06.03 - 10h00m50
0.8 mio euro

Galapagos ontvangt succesbetaling van 0,8 miljoen euro in artrose alliantie met GlaxoSmithKline

username:mw
tijdstip:2008.06.17 - 13h55m07
contract

Galapagos met farmagigant Astrazeneca in zee


MECHELEN (ANP-AFX) - Het biotechnologiebedrijf Galapagos gaat de Britse farmagigant Astrazeneca helpen met de ontwikkeling van een medicijn voor luchtwegaandoeningen. Daartoe hebben de bedrijven een samenwerkingscontract getekend, zo maakte Galapagos donderdag bekend.
Galapagos helpt Astrazeneca chemische stoffen te vinden die als medicijn ontwikkeld kunnen worden. Het contract heeft voor Galapagos een waarde van 650.000 euro.
Galapagos-topman Onno van de Stolpe is zeer verheugd over het contract. "We verwachten dat dit de basis kan vormen voor een langdurige relatie met Astrazeneca", aldus Van de Stolpe. De Britse onderneming is een van de grootste farmaceuten in de wereld met een jaaromzet van omzet van 18,7 miljard euro.


username:pol
tijdstip:2006.08.03 - 18h06m26