- beurs forum -
Delhaize Group
forum home / Euronext Brussel / Delhaize Group / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
shoppen in de US

De opnieuw afglijdende dollar (1 dollar = 1.46euro) heef niet enkel vastgoed of reizen in Californie of Florida spotgoedkoop gemaakt. Het zorgt er ook voor dat vele Amerikaanse bedrijven zeer goedkoop worden. Delhaize (Euronxt:DELB) probeert hier een graantje mee te pikken door via zijn dochteronderneming Food Lion een overname in de VS te proberen. BI-LO is het doelwit, en het gaat over 214 winkels in 3 staten in de VS. De retailsector is wereldwijd sterk getroffen door kredietschaarste, voornamelijk omdat verschillende retailers hun businessplan volledig baseerden op doorverkoop nog voor de aankoop was betaald. (buy én sell on credit) Dit aan zeer lage of zero rentevoeten. Laat ons duidelijk zijn dat dit in tijden van kredietschaarste een onmogelijke zaak wordt.

username:moonwulf
tijdstip:2009.10.05 - 21h45m38
overname in US

http://www.tijd.be

Delhaize wil Amerikaanse retailer BI-LO

De kleinhandelsgroep Delhaize heeft een niet bindende intentieverklaring getekend met de Amerikaanse retailer BI-LO, die momenteel onder Chapter 11 staat. Delhaize heeft 425 miljoen dollar in cash veil voor de grote meerderheid van de activa van BI-LO, inclusief de voorraden. Als de overname doorgaat, worden de winkels geďntegreerd in het Food Lion-netwerk. Dat meldt Delhaize in een persbericht.

(tijd) - De voedingsdistributeur BI-LO, met hoofdzetel in Mauldin, South Carolina baat momenteel 214 winkels uit in North Carolina, South Carolina, Tennessee en Georgia. Alles samen werken er 15.000 mensen. De omzet over 2008 bedroeg naar schatting meer dan 2 miljard dollar. Sinds 23 maart 2009 staat BI-LO onder Chapter 11, de Amerikaanse procedure voor bescherming tegen schuldeisers. BI-LO had problemen met het aflossen van schulden. De keten BI-LO werd enkele jaren geleden door Ahold verkocht en is nu in handen van een private equity-speler.

Delhaize heeft nu een niet-bindende intentieverklaring getekend met BI-LO voor de overname van de grote meerderheid van de activa van de groep. Het welslagen van deze intentieverklaring hangt onder meer af van bepaalde gerechtelijke goedkeuringen. Als de rechtbank de verkoop goedkeurt, zijn Delhaize en BI-LO van plan de transactie kort daarop af te ronden.

Delhaize-woordvoerder Geert Verellen beklemtoont dat het hele overnameproces zich nog in een heel vroeg stadium bevindt. 'Normaal gesproken communiceren we niet over een intentieverklaring. Dat we dit nu toch doen, is omdat er vandaag een zitting is van de rechtbank die de Chapter 11 van BI-LO behandelt, waarop de intentieverklaring zal worden bekendgemaakt', legt hij uit.

Als het plan tot overname van BI-LO groen licht krijgt van de rechtbank, volgt er eerst nog een due diligence. Vervolgens zijn er onderhandelingen tussen Delhaize en BI-LO om tot een definitieve aankoopovereenkomst te komen. In het beste geval zou de overname dus in het eerste kwartaal van 2010 kunnen plaatsvinden, zegt Verellen.

Hoeveel BI-LO-winkels Delhaize precies wil overnemen, kan de woordvoerder niet zeggen. 'Laten we zeggen dat het om meer dan 75 procent van de winkels gaat', klinkt het. De Delhaize-dochter Food Lion is al aanwezig in de vier staten waar BI-LO winkels heeft, maar nog niet overal. Dat Delhaize niet in alle BI-LO-supermarkten interesse heeft, komt door de overlap. Volgens Verellen vormt de BI-LO-deal 'een geweldige opportuniteit om verder uit te breiden in bestaande markten en in markten waar we recentelijk actief zijn geworden'.

Delhaize is van plan de BI-LO-winkels te integreren in het netwerk van Food Lion. Die Amerikaanse dochter baat meer dan 1.300 winkels uit in 11 Amerikaanse staten en telt meer dan 74.000 medewerkers.

username:mw
tijdstip:2009.10.05 - 21h40m16