- beurs forum -
Omega Pharma
forum home / Euronext Brussel / Omega Pharma / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
5% ingekocht

Omega Pharma kocht al ruim 1 miljoen eigen aandelen

Het Oost-Vlaamse farmabedrijf Omega Pharma heeft recent nog eens 515.000 eigen aandelen ingekocht. De aandeleninkoop maakt deel uit van het programma van Omega Pharma om tot aan de algemene vergadering van mei 2008 tot 2 miljoen eigen aandelen in te kopen. Dat blijkt uit een transparantiemelding van Euronext Brussel.
Sinds de specialist in voorschriftvrije geneesmiddel de aandeleninkoop op 21 november aankondigde werden al ruim 1 miljoen aandelen gekocht. Omega Pharma had zo op 21 december in totaal 1,34 miljoen eigen aandelen of 5,11 procent in handen.

De operatie gebeurt om de koers van het aandeel Omega Pharma opnieuw omhoog krikken. Die was fel gedaald na een omzetwaarschuwing in oktober en teleurstellende cijfers over het derde kwartaal.

Het bedrijf van Marc Coucke heeft geen plannen om de aandelen te vernietigen. Ze kunnen eventueel wel gebruikt worden als pasmunt bij overnames.

http://www.standaard.biz (29 dec)

username:mw
tijdstip:2007.12.29 - 22h39m36
Coucke steunt Arseus zelf

http://wwww.tijd.be

Coucke onder 30 procent in Omega Pharma
Marc Coucke, de referentieaandeelhouder van Omega Pharma, heeft 462.000 aandelen van de farmagroep verkocht voor 28,6 miljoen euro en 9.000 warranten omgezet in aandelen.

(tijd) - Dat blijkt uit de meldingen van insidertransacties bij de finaniceeltoezichthouder CBFA. Coucke bezit netto 453.000 of 1,7 procent minder Omega Pharma-aandelen, waardoor zijn belang daalt van 30,24 tot 28,54 procent.

Zoals veel aandeelhouders van beursgenoteerde bedrijven bereidde Coucke zich voor op de nieuwe overnamewet door zijn belang op te drijven tot meer dan 30 procent en zo vrijgesteld te worden van het uitbrengen van een overnamebod bij het overschrijden van die drempel. Onder 30 procent dalen blijkt geen probleem. Een aandeelhouder die daaronder daalt, mag er maximaal 1 jaar en 2 procent onder zitten. Als hij onder die voorwaarden weer boven 30 procent stijgt, verliest hij de vrijstelling niet.

Coucke gebruikt de opbrengst om in te tekenen op de beursgang van Arseus, de b2b-afdeling van Omega Pharma. Hij legt tussen 35,1 en 44,4 miljoen euro op tafel. Arseus sloot gisteren de intekenperiode voor zijn beursgang vervroegd af. Het aanbod is overingeschreven. Vrijdag wordt de verdeelsleutel en de intekenprijs bekend en noteert het aandeel voor het eerst.

username:moonwulf
tijdstip:2007.10.03 - 10h29m27
overname Bittner

Voor zover ik dat hier vanuit mijn luie zetel kan beoordelen, heeft Omega een schitterende zaak gedaan. We zullen er maar vanuit gaan zeker.

Rusland en Oekraine zijn groeilanden. Iets minder explosief dan China dan toch, maar toch schitterend

username:alois
tijdstip:2006.10.25 - 20h21m57
Re waardering

Ik bedoel dat bij een succesvolle splitsing de waarde van alles (core+ B2B) naar 60 euro kan. Die 'succesvolle splitsing, wordt op dit moment door de markt als niet evident aanzien.
(waarschijnlijk door het voorbeeld van Agfa...)

De kosten zijn dan de kosten van deze afsplitsing. Een beursintroduktie bijv. kan serieus duur uitvallen.

username:moonwulf
tijdstip:2006.07.24 - 17h51m28
Waardering na splitsing

Na de afsplitsing van de B2B zal het (niet-winstgevend) gedeelte verdwijnen uit de waardering van OME.
OK, de relative winst zal stijgen, maar de omzet daalt, het potentieel van de B2B is weg, en waarom stijgt de waarde van de core dan per aandeel van 45 naar 60 - de kosten?
ANyway, eerste bezoek op je site. Mooi

username:maximus
tijdstip:2006.07.24 - 10h12m24
omega flash

zo 23 juli 1300h - Na de 'flash results' van Omega Pharma (Euronxt:OME) op dinsdagavond, viel het aandeel Omega Pharma tot 15% lager tot een dieptepunt van 45,2 euro. Ondertussen sloten we de week af op 46,11 euro, maar de boodschap was duidelijk. Er werd duidelijk gemaakt waarom het management slechts 1 miljard euro omzet verwacht voor 2006. In het tweede kwartaal werden zware herstructureringen doorgevoerd bij de professional services, oftewel de B2B tak van Omega pharma (o.a. Omega Soft) Dit met het oog op een latere verzelfstandiging/beursgang. Op basis van de cijfers zelf, een stijging van de omzet met ongeveer 5% tov het eerste kwartaal, mogen we een minimale waardering van rond de 45 euro opstellen. De winst per aandeel in
het eerste kwartaal was immers .69 euro. Veel hangt dan ook af van de extra waarde die gecreëerd kan worden door Omega alpha (de zogenaamde B2B tak) te verzelfstandigen. Ik denk persoonlijk dat de waarde (positief of negatief) van deze activiteiten moeilijk in te schatten is, en een uitstapscenario uit deze verlieslatende activiteiten kan ook een beschermscenario zijn voor de core activiteiten van Omega Pharma. In ieder geval is het risico profiel van deze activiteiten helemaal anders dan die van Omega Pharma zelf. De omzet verdeling alpha/core is op basis van de laatste flash results 36%. Indien alpha verkocht, is schiet er nog 64% van de omzet over. Aangezien de B2B op dit ogenblik niet veel bijdraagt tot het nettoresultaat kunnen we zeggen dat bij succesvolle verzelfstandiging, de base target voor OME kan opgetrokken worden met 1/3, en dat we een target price van 60 euro kunnen vooropstellen. De kosten voor de verzelfstandiging kunnen natuurlijk ook verder oplopen, maar op dit ogenblik lijkt het neerwaarts risico ons beperkter dan het opwaarts potentieel.

username:moonwulf
tijdstip:2006.07.23 - 13h11m55
-15%

Op één dag -15%. Zo erg is het toch niet, die results.

username:mark
tijdstip:2006.07.21 - 14h35m55