- beurs forum -
IBA - Ion Beam Applications
forum home / Euronext Brussel / IBA - Ion Beam Applications / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
Q1 2009

De Belgische producent van bestralingsapparatuur IBA heeft het eerste kwartaal afgesloten met een licht negatief recurrent bedrijfsresultaat, meldt de groep in een persbericht nabeurs. Door de financiŽle crisis worden bestellingen uitgesteld. IBA heeft in het eerste kwartaal evenwel een protontherapiesysteem kunnen verkopen.

(tijd) - De omzet over het eerste kwartaal steeg 50 procent, grotendeels te danken aan de overname van CISBIO in juni vorig jaar. Intern viel er slechts een groei van 3 procent op te tekenen. IBA sluit het kwartaal af met een licht verlies, in grote mate te verklaren door de kosten die voortvloeien uit de integratie van CISBIO, het gebrek aan binnenkomende bestellingen en de forse stijging van de financieringskosten.

De divisie Farmaceutica kende een omzetstijging met 155 procent, waarvan 16 procent interne groei. De bedrijfssector Uitrusting vertoonde een omzetdaling met 3 procent. 'De thesaurie werd negatief beÔnvloed, maar blijft ruimschoots positief', meldt IBA zonder cijfers te geven.

IBA heeft de verkoop afgerond voor een nieuw protontherapiesysteem, dat momenteel in Praag geÔnstalleerd wordt. De verkoop wijst er volgens IBA op dat de markt voor protontherapie nog steeds 'levendig en financierbaar' is. In het domein van de deeltjesversnellers blijft IBA een groot potentieel zien, ook al blijven de bestellingen uit door de moeilijke economische situatie. Op het vlak van de Farmaceutica, blijft IBA bij zijn vooruitzicht dat de overname van CISBIO tegen 2010 rendabel zal zijn.

Vooruitblikkend naar de rest van 2009 blijft IBA op de vlakte. 'De vertraging in de financiering van projecten zal duidelijk een negatief effect hebben op de bedrijfsresultaten', stelt IBA. De groep geeft geen prognose voor het boekjaar.

username:mw
tijdstip:2009.06.08 - 15h35m11
re cyclisch

enkele reakties op cyclisch karakter van het aandeel:
---
super

helemaal niet cyclisch,we zitten nog voor jaren goed wat de groei betreft en dan is er ook nog het onderhoud van alles wat zij weten te verkopen
nee alleen hun afhankelijkheid van de dollar moet men in het oog houden

Raptor_2

ik wil ook ff reageren op die cyclisch
dit is helemaal niet waar, en het is ook geen technologie aandeel trouwens, en zeker niet vergelijken met Option ( Option gaat trouwens voor volume, duizenden dingen verkopen van iets, terwijl IBA in tientallen telt )
IBA is een zeer defensief aandeel, zit vol lange termijn beleggers, ...
cyclisch aandeel? zeker niet

moonwulf

Het is natuurlijk niet de woord-gelijkenis. Voornamelijk omdat dit over technologie gaat. Zodra de zaak overal geinstalleerd/ingeburgerd is zullen ze op zoek moeten naar een nieuw systeem om de groei te bevestigen. Zelfde situatie een beetje zoals bij ASML, en ook in mindere mate Option.

Boterham me choco

za 13 jan 2007 18:12 RE: IBA op protonensnelheid
Waarom zou iba cyclisch zijn? Omdat het om cyclotrons gaat??? Kankerbehandeling lijkt mij totaal niet cyclisch. Hun andere activiteiten hebben ze allemaal verkocht, deze waren idd wel cyclisch. Maar om terug te komen op kanker, dit is spijtig genoeg een groeisector. Hoe meer mensen en hoe ouder ze worden en vooral hoe rijker, hoe meer iba zijn cyclotrons kan slijten. In BelgiŽ is men ook al geld aan het verzamelen voor een iba-systeem.

username:mw
tijdstip:2007.01.15 - 18h50m05
Re: speciaal dividend

Inderdaad, dat was reeds februari 2005 alweer, ik zal dit veranderen. (Dit doet verder niet terzake voor de berekening)

username:moonwulf
tijdstip:2007.01.13 - 11h03m53
speciaal dividend

moonwulf : welk speciaal dividend?? ik dacht te weten dat er begin(1febr2005) een kapitaalvermindering(gťťn dividend)geen 25% voorhef. is gedaan en er 3,1Ä per aandeel werd uitbetaald,maar vorig jaar?? ik heb al van 2004 IBA en da's iet nieuw voor mij !!

username:monneke
tijdstip:2007.01.13 - 11h03m26
IBA op protonen snelheid

Eťn van de meest opvallende aandelen op Euronext Brussel de laatste maanden is IBA (Euronxt:IBAB). Het cyclotronbedrijf uit Louvain La Neuve steeg dit jaar van 9 euro tot 19,60 euro. Het bedrijf kende dan ook een internationale doorbraak met protontherapie. De analisten zetten een koersdoel op 17,50 euro. Wat is hiervan te geloven? Op keytrade zie ik PE 164.
Reden om eens in detail in de cijfers te duiken. De winst voor vorig boekjaar 2005 bedraagt 3.0 miljoen euro oftewel 11 cent per aandeel. Echter we zien een fenomenale groei na de eerste halfjaarcijfers reeds 26,2 miljoen euro winst of 1,04 euro per aandeel. Verwacht wordt voor het volledige boekjaar een 52 miljoen euro winst te maken. Dit geeft een zeer bescheiden PE van 9. We mogen dus niet twijfelen om IBA bij te kopen. De groei is er niet uit en de waardering is zeker niet overdreven. Let wel op: de sector van cyclotrons lijkt mij -het zit in het woord- serieus cyclisch. Ga dus van uit van een moment van terugval van de winst/koers. Voor believers is dit aandeel niet te duur, en met wat geluk is een koers van 30,80 euro haalbaar. Voor echte believers is het wachten op de terugval en er lange termijn ingaan.

username:moonwulf
tijdstip:2007.01.12 - 23h25m35
nieuwe website

mooie website, realisatie van globule bleue, een van de topwebbedrijven in belgiŽ

username:pol
tijdstip:2006.11.19 - 12h20m11
3 euro korting

Een aantal zeer grote contracten, en toch na de selloff ondertussen 3 euro korting. (10.75 ipv 13.85)
Een korting van een 30% op een technologieklepper als deze, dat kan tellen.
Protontherapie blijft hot.

username:laser
tijdstip:2006.05.26 - 17h46m45