publiciteitsinfo.

Tip van de bezoeker - zilver - Kev zilver is een zeer goede geleider, heeft de evolutie van goud niet gevolgd. (plaats je eigen tip)
Beste aandeel - Mobistar - stem mee !
 

sponsor deze site

 

 

 

2009.03.08 - 16h26m25 - tweede poging by: moonwulf

In volle beurscrash doet België een tweede poging om Fortis bank te verkopen aan BNP Paribas (Euronxt:BNP) We gaan afwachten waar we ni stranden.
Ondertussen staan de beurzen op het laagste peil in 12 jaar of meer, en is er nog steeds geen beterschap in zicht. Hoewel het duidelijk is waar de problemen zich situeren (financials) durft ook niemand uitspraken te doen over individuele bedrijven, want vele bedrijven pasten tot nu toe zowiezo de facto een of ander hedge principe toe. Dit om winsten te maximaliseren.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2009.02.13 - 11h03m43 - Fortis by: moonwulf

De verkoop van Fortis (Euronxt:FORB) aan BNP Paribas is afgekeurd. Ook de verkoop van Fortis bank Nederland aan Nederland werd door de voornamelijk Nederlandse nee stemmen afgekeurd. De vraag is nu of de overheid opnieuw wil investeren in de Fortis bank, en hoeveel ze opnieuw op tafel wil leggen om de geldputten van Fortis te dempen. Als aandeelhouder is dit misschien een gokje waard.
Als het zover komt, hoop ik tenminste dat de overheid de bank in ruil volledig in handen neemt, en uiteindelijk de macht afneemt van de mega aandeelhouders die hun geld volledig kwijt zijn, dit kost wat kost wensen te recupereren, en daardoor irrationele beslissingen nemen met wat vorig jaar nog de grootste bank van Belgie was.
Als spaarder of belegger bij Fortis bank, denk ik dat het duidelijk is dat een bank waar men op deze manier met de centen speelt, een niet te verantwoorden risico inhoudt.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2009.02.09 - 14h13m07 - chaos by: moonwulf

De (overblijvende) aandeelhouders van Fortis (Euronxt:FORB), 1,37 euro, bevinden zich in een complete chaos ivm 1. wat hun aandeel nu precies representeert, en 2. wat het waard is of zou kunnen zijn.
Woensdag wordt er gestemd over een nieuw overnamevoorstel door BNP Paribas (Euronxt:BNP). Hierbij zouden de verzekeringsactiviteiten van Fortis in het Fortis aandeel ('de Fortis holding' blijven.
Gisteren lieten enkele referentieaandeelhouders reeds weten tegen te stemmen (Ping An en Modrikamen) Laat ons duidelijk zijn dat de reputatie van Fortis en Fortis bank ondertussen grote klappen krijgt. Over het bedrag dat deze week zal weggehaald worden bij Fortis rekeningen worden ook geen cijfers gegeven. De onzekerheid onder de aandeelhouders, en bij uitbreiding over het lot van Fortis in het algemeen is nooit zo groot geweest. We bevinden ons duidelijk op een kritisch punt, en zij die nog investeren in FORB doen dit duidelijk puur als speculatie. Een overwogen investering in dit aandeel is op dit moment onmogelijk. De kans dat dit aandeel donderdag aan 3,00 euro staat is even groot dan de kans dat het morgen aan 0,00 euro staat.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2009.01.19 - 01h03m58 - bank results by: moonwulf

Zowel Bank of America (NYSE:BAC) als Citibank (NYSE:C) kwamen vrijdag met vervroegde resultaten. De reden was een desastreus vierde kwartaal. Zowel Bank of America als Citibank werden dan ook opnieuw met honderden miljarden dollars overladen om deze putten te stelpen.
Dichter bij huis krijgt ook KBC (Euronxt:KBC) halveringsneigingen. Het aandeel verloor 27% deze week tot 16,00 euro. Ook hier wordt gevreest voor rampscenario's.
Onze eindejaarscrash komt er dan toch met wat vertraging gekomen. Positief is dat er (voorlopig) geen nachtwerk of weekendwerk moet gebeuren om banken te redden. De financiële instellingen spelen meer en meer open kaart, en de overheden hebben de geldkraan wijd open gezet. Niemand kraait nog over 100 miljard meer of minder staatssteun.

-bekijk reakties (7) / reageer-

2009.01.03 - 21h15m42 - gelukkig 2009 by: moonwulf

Een gelukkig en succesvol 2009 toegewenst aan alle beleggers.

2009 zal hopelijk het jaar zijn waarin de huidige waardedestructie stopt, en de deflatie ombuigt in (meer gezonde) inflatie. Deze inflatie hoeft niet te lang te duren, maar kan de economie terug op het goede spoor zetten. Verder is er de langzame opgang van goud en andere commodities (olie en gas) als pasmunt voor de 'echte economie'
Als aandelenbelegger zijn we ook niet slechter af. Met een goede selectie van kwaliteitsbedrijven, bedrijven waarvan ons boerenverstand ons vertelt dat ze binnen 20 jaar nog steeds hun spullen kunnen verkopen (denk bvb aan Mac Donals (NYSE:MCD)) blijven we immers steeds de economie volgen, hoe hoog de inflatie ook moge zijn. Ook Payton Planar (Euronxt:PAY) hoort in dit rijtje thuis. Het bedrijf is een wereldspeler, heeft cash, en gaat rustig door met zijn verkoop.
De financiele sector is te mijden, maar ook de telecom sector lijkt mijn in 2009 een deel van zijn tot nu toe nog behouden pluimen te gaan verliezen. Er zijn immers redenen genoeg waarom uiteindelijk besparingen op dit vlak zullen gaan gebeuren, denk bvb maar aan gezondheidsrisicos bij GSMmen.

-bekijk reakties (251) / reageer-

2008.12.03 - 10h34m30 - au prison ! by: moonwulf

Het siert de bestuurders van Fortis (Euronext:FORB), dat ze moedig de confrontatie aangaan met hun aandeelhouders. In Nederland ging alles er nog redelijk braafjes aan toe, maar gisteren in Brussel werden de bestuurders openlijk aangepakt en vernederd. Deze bestuurders voerden Fortis naar de slachtbank, en het is maar logisch dat ze even uitleg komen geven over hun acties. Sommigen (oa Bodson) zaten na het L&H debacle reeds voor de tweede keer in deze vernederende situatie, en bezinnen zich misschien beter extra. Het siert ook de aandeelhouders die deze kritiek komen geven. Financieel zal het niet veel meer uithalen, maar de bestuurders krijgen op deze manier de harde feedback waar ze recht op hebben. Eens te meer wordt duidelijk dat het Fortis 'failissement' een regelrechte ramp betekent voor de Belgische en Nederlandse economie. Enerzijds vanwege de reputatie van Belgie en Nederland in het buitenland, maar vooral vanwege de grote aantallen investeerders die getroffen zijn. Kleine investeerders na jaren pushen van hun bank de stap naar aandelen zetten, en nu nooit meer zullen investeren. En grote aandeelhouders die een deel van hun beschikbare kapitaal en invloed in rook zien opgaan. Het belang van de be-ne-lux landen in hun eigen economie zet zo opnieuw een grote stap achteruit.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.11.21 - 21h35m32 - Citigroup by: moonwulf

De aandelen van Citi Bank, en meer bepaald Citi Group (NYSE:C) duiken deze week de dieperik in. Van meer dan 9$ begin deze week tot een dieptepunt van rond de drie $ vandaag. Vandaag werd trouwens ook bekend dat de bank onomwonden zoekt naar een overnemer. Citibank is de derde grootste bank in de VS. Citigroup kreeg al een investering van de overheid, en kondigde maandag nog aan dat er wereldwijd 75.000 jobs zouden sneuvelen. Het lijkt erop dat er dit weekend belangrijke beslissingen aankomen in de VS.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.11.18 - 17h42m04 - beren by: moonwulf

De markten, en het financieel systeem zitten zeer diep, en dit vertaalt zich in een doorgedreven berenmarkt. We blijven lager gaan. De tijdelijke heropleving tot misschien het einde van Q4 blijft duidelijk uit, en we gaan integendeel al regelmatig eens een stukje dieper.
Het lijkt ons dan ook nog steeds aangewezen om veilige havens op te zoeken. (goud, vastgoed), om zich tegen de inflatie te beschermen. Banken proberen ondertussen klanten vaster aan zich te binden dan met spaarrekeningen het geval is, en overheden verlagen de rente tot opnieuw ridicule niveaus. Vergeet aub niet dat 0% rente overeenkomt met onbeperkt geld bijaanmaken. We zitten nu halfweg Q4, en misschien, heel misschien kunnen we nog 2 a 3 weken herstellen. Tegen het einde van Q4 moeten zowiezo enkele pijnlijke jaarrekeningen opgesteld worden.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.10.21 - 20h54m42 - pompen of verzuipen by: moonwulf

1.5 miljard euro. Dat is wat de Waalse, Vlaamse en Federale overheid in Ethias pompen, in ruil voor drie keer 25%+1 aandeel. Niet om het bedrijf te redden, maar ''om de positie te versterken''. Ze zijn slimmer geworden die banken. Ze worden niet meer gered, maar versterkt.
U en ik weten beter. Niemand verkoopt zomaar 75% van zijn bedrijf, geen enkele CEO neemt zomaar ontslag, en geen bedrijf voert zijn topproduct (first rekening) zomaar af. Pas op, dit is dan nog klein bier. In Nederland moest de overheid OPNIEUW 10 miljard euro ophoesten. De te versterken bank (want redden mag niet) was ING (Euronxt:INGA). In Frankrijk ook 10.5 miljard, onder andere in BNP Paribas (Euronxt:BNPA) Juist ja, die BNP Fortis Bank eigenaar Paribas. Het lijkt erop, als neutrale waarnemer, dat de bankwereld zo'n 5 miljard vers geld per week nodig heeft.
Miljarden pompen ze erin. Er moet dan hier of daar wel een grote put te vullen zijn.
Maar wat belangrijker is... Dit betekent dat de recessie zo goed als bezig is. Geld blijven creëren, zorgt voor een reele daling van de winsten, inkomsten enzoverder. We zitten midden in de recessie. Elk miljard dat de banken kado krijgen bevestigt dit.

-bekijk reakties (22) / reageer-

2008.10.14 - 10h06m02 - zonnetje by: moonwulf

Mooi toch, zo een weekendzonnetje! En het doet deugd. Net zoals het prille korte termijn herstel dat we nu zien op de beurzen. Ik verwachte het al in de vorige posting, en het is waarschijnlijk dan wel van korte duur, maar het is een geruststelling om te zien dat de markten ook mooi kunnen stijgen. Om 11h krijgen we terug een notering van het overblijfsel van Fortis (Euronxt:FORB,FORA). Voor de kleine beleggers is de slotkoers van de eerste 5 noteringsdagen belangrijk, want die wordt afgetrokken van de maximale vergoeding die de Belgische staat uitbetaald (10 euro - gemiddelde van eerste 5 dagen)

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.10.08 - 12h10m54 - Bijstelling by: moonwulf

We moeten onze mening opnieuw bijstellen. De krisis is het gevolg van het feit dat banken kredieten hebben herverpakt in CDS certificaten. Deze certificaten zijn een eigen leven gaan leiden. Grote banken hebben deze gehedged. Dit zijn geen eenvoudige warrant constructies en de verliezen hierop kunnen oplopen tot duizenden malen de inleg. Vandaar dat de het overleven van de banken hiervan afhangt. Zolang de leningen weing riscio hebben was er geen probleem, en was dit de manier om winsten te maximaliseren. Nu is de situatie echter drastisch veranderd. De shake-out die hierdoor bezig is zal voor alle banken gevolgen hebben. Voor investeerders in de aandelen van banken is het advies op dit moment: niet kopen. Voor mensen die reeds zwaar geinvesteerd zitten, is er een mogelijkheid om verdere verliezen in te dekken via de aankoop van turbo shorts. Op korte termijn is er zeker een belangrijk herstel mogelijk, maar op langere termijn zijn alle aandelen te mijden. Alternatieven zijn: aandelen van defensieve sectoren (voeding), fysiek goud, en (selectief) vastgoed.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.10.04 - 22h26m32 - Holland gaat voor Hollandse Fortis by: moonwulf

De volledige overname van de Nederlandse activiteiten van Fortis (euronxt:forb) door de Nederlandse staat komt ons Belgen een beetje arrogant over. Na enige relectie is het zeker niet arrogantie, maar veeleer typische hollandse naiviteit. De manier waarop de deal gecommuniceerd werd, waarbij de gezonde delen in Nederlands staatsbezit kwamen, leek op een overwinning. Nederland lijkt niet te beseffen dat het mes langs twee kanten terugsnijdt. Enerzijds is er het feit dat (wat eerste minister Leterme uitbracht) Fortis Nederland meer dan 45 miljard euro korte termijnschulden heeft, en dus helemaal niet zo veel 'gezonder' is dan de Belgische delen.
Anderzijds is het natuurlijk zo dat problemen in de Belgische tak van Fortis, en daardoor eventueel in de Belgische schatkist een directe invloed hebben op de eurozone, en de euro, en dus ook en vooral op Nederland. Ieder zijn duit in het zakje lijkt hier meer dan ooit aangewezen.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.10.01 - 11h20m09 - IFRS by: moonwulf

We zijn 1 oktober. Het kwartaal is voorbij en er is ineens heel wat druk van de ketel. Is dit toeval? Natuurlijk niet. Vorige weeek is er een klein artikel verschenen over IFRS reporting, en de invloed op banken op het einde van een kwartaal. Banken moeten op het einde van het kwartaal hun balans opkuisen, en dat zorgt voor acuute liquiditeitsproblemen. Dit is natuurlijk een goede zaak, maar zorgt wel voor een kritisch moment op het einde van elk kwartaal. Hieruit kunnen we echter veel afleiden. Het lijkt er ten stelligste op dat de volgende squeeze (zo goed als zeker dieper dan nu) er ergens half december zit aan te komen.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.09.30 - 10h58m08 - te ver by: moonwulf

Dit was het dan. We zijn te ver. De crash voorbij. Het moment van de bounce is gekomen, maar de bounce bleef achterwege. We zijn vertrokken voor een lange donkere tijd. Regeringen pompen voorlopig nog massaal euros en dollars in de markt, maar ook dat is tijdelijk. Na, heel dichtbij, Fortis (euronxt:forb), gisteren ook Dexia (euronxt:dexb), en vandaag, na het afkeuren van 700 miljard dollar extra, terwijl de FED 650 miljard dollar pompt per dag, nu ook KBC (euronxt:kbc) Langzaam maar zeker sijpelt het verlies ook door in de andere sectoren. Ondertussen nog wat extra inflatie, maar enkel om de problemen op te lossen. We zijn vertrokken voor een tiental moeilijke jaren op alle gebied. Zoals gezegd is de bounce achterwege gebleven, maar na wat we gisteren zagen, weten we dat de bounce ook niet komt. De beste manier om hierop te reageren is te focussen op harde, tastbare economie. Goud, eventueel ondergewaardeerd vastgoed, en misschien, heel misschien een beperkt deel obligaties van de staat, of van staatsinstellingen. Maar ook dat is ook maar geld, en dat is helemaal niet zeker meer.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.09.29 - 00h01m02 - 11,2 miljard - grofweg redeneren by: moonwulf

De Belgische , Nederlandse en Luxemburgse overheid betalen 11,2 miljard voor een belang van 49% in Fortis (Euronxt:forb). Als je weet dat de totale beurswaarde van Fortis vrijdag zakte tot 13 miljard euro aan 5 euro, waardeert dit Fortis aan 22,5 miljard euro oftewel een aandelenkoers van 8,65 euro per aandeel.
CORRECTIE: natuurlijk komen er ook dubbel zoveel aandelen. We komen dus uit op +- 4,33 euro per aandeel.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.09.27 - 14h41m39 - state of the economy by: moonwulf

Kijk eens door het raam aub. Stop met dit te lezen. Juist: daar rijden auto's. Ook regelmatig enkele splinternieuwe, net gekocht. Mooie zaak voor die handelaar en die autobouwer, en zelfs de bank die de lening mocht leveren. Iedereen rijdt met de auto rond, en vandaag met het mooie weer trekken er een heleboel mensen richting kust of een of ander stadscentrum. Ze hebben hun centjes mee, en hun Fortis bank of VISA kaart. Lekker wat gaan drinken of eten. Mooie zaak voor dat restaurant, en die internetsite waar ze dat restaurant gevonden hebben. Schitterend toch. Microsoft (NYSE:MSFT) kocht deze week aandelen in. Groot gelijk natuurlijk. De massahysterie die de beurs in zijn vat houdt is enorm overdreven. Maar kom, ik ga nog eens langs de Delhaize. Volgende week komt er toch weeral wat binnen op mn Fortis rekening. Klaar voor een volgende maand. Die maand mag dan wel oktober noemen, maar het is de voorbode voor november en december, schitterende maanden om zaken te doen. Gewoon even naar buiten kijken, over de krant heen aub, en een begrijpend mens weet wat hem of haar te doen staat.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.09.22 - 10h54m15 - 'big bad bank' plan by: moonwulf

Het gigantische plan van de US, VS en Japanse centrale banken om de slechte leningen van de banken af te kopen is een succes. Zijn de banken nu gered? Waarschijnlijk wel. Zoals gezegd, staat of valt alles met het vertrouwen dat ze krijgen. Als de inflatie te hoog wordt, valt het vertrouwen ook. In ieder geval is er al een minpuntje, de ECB doet niet mee. Dit geeft iets meer risico voor Europese banken, maar geeft ook de zwakke schakel in het systeem aan. De munten die slechte leningen afkopen, gaan verzwakken. De anderen niet, dus gaat iedereen proberen zo weinig mogelijk leningen af te kopen.
Nu uiteindelijk gaan de banken wel gered zijn. Het vertrouwen is geschaad, en dat zorgt voor slechte winstgevendheid. En verder is de inflatie terug, hoewel een kanttekening gemaakt moet worden: het inflatoire effect van deze rommelhypotheken is waarschijnlijk reeds gepasseerd in het verleden.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.09.17 - 22h13m01 - banken vallen van hun voetstuk by: moonwulf

Banken blijven tuimelen. Deze week verloor Fortis (Euronxt:FORB) al elke dag 10% of meer. Ook Dexia (Euronxt:DEXB) en KBC (Euronxt:KBC) stapelen de verliezen op. Op een bepaald moment stond Fortis gisteren -20%... Beursmalaise tot daar toe. Bankencrisis tot daartoe, maar bij -20% op het grootste bedrijf van Belgie begin je te beseffen dat er iets serieus mis is. Wat? SPAM berichten alvast niet. Wie dit gelooft, gelooft nog dat Sinterklaas en de kerstman op dezelfde dag vallen.
Dit wordt trouwens vandaag nogmaals bevestigd. Alle bankwaarden zakken weer, ondanks het 'bijdrukken' door de FED van 85 miljard dollarbriefjes om AIG te redden. Fortis sluit 9,59% lager af op 6.68 euro.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.09.15 - 10h47m01 - open en bloot by: moonwulf

Na de verdoken failissementen van Bear Sterns (overname aan belachelijke prijs door JP Morgan), en recent Freddie Mac, en Fannie Mae (overheid neemt 80% kapitaal over), ide de eerste grote overbloemde failissementsaanvraag een feit. Lehman Brothers (NYSE:LEH), een grootbank met rond de 30000 medewerkers vroeg vannacht Chapter 11 (failissementsbescherming) aan. Open en bloot, en zonder verbloemenissen. De verwoestende impact van dit failissement, zowel persoonlijk naar de klanten, als naar bedrijfsleven toe is niet te onderschatten. De teerling is geworpen, en ondertussen is ook Merill Lynch (NYSE:MER) opgehouden met te bestaan: Bank of America (NYSE:BAC) neemt de activiteiten over. De laatste fase is ingezet. Ook de grote Europese kaartenhuizen zijn dus aan het beven. Denk aan een HSBC, maar ook een Dexia is niet zonder gevaar. Zij die binnen 2 a 3 weken nog rechtstaan zijn dan de overwinnaars en mogen opgepikt worden. Iemand zal de bankzaken moeten blijven leveren.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.09.01 - 20h08m25 - fusie een feit by: moonwulf

CEGEKA probeerde er nog een stok(je) tussen te steken, maar de fusie tussen Real Software (Euronxt:REA) en Dolmen (Euronxt:DOL) is een feit sinds vandaag. De resultaten zijn bemoedigend, en voornamelijk door de Dolmen onderdelen krijgen zij een mooi kleurtje. Zo zorgt bijvoorbeeld NEC Philips voor een deel van de omzetgroei.
Dit vormt zeker en vast een mooi einde voor de lang in moeilijkheden verkeerde Real Software Group. Deze problemen begon toen Rudy Hageman het Amerikaanse Tava overnam. De Amerikanen van Gores voerden forse herstructureringen door en konden het florerende Dolmen strikken. Samen vormen ze nu Real-Dolmen.
De prijs die betaald werd is groot. 471 miljoen aandelen vertegenwoordigen nu het bedrijf. Dit voor een omzet van 69 miljoen euro. Oftewel een omzet van 15 cent per aandeel. Het aandeel noteert op 0,25 eurocent, maar kan volgens mij binnen afzienbare tijd evolueren naar een faire waarde als snelgroeiend groeibedrijf van 30 eurocent.

-bekijk reakties (33) / reageer-

2008.08.21 - 11h50m26 - Fortis by: moonwulf

Aan de verre beurshorizon lonkt de maand oktober. Deze donkere maand is de nachtmerrie voor iedereen die zwaar belegd de zomer doorgaat. Anderen krijgen fonkelende oogjes als we aan de mogelijke koopkansen denken. Ook dit jaar, tijdens onze langgerekte kredietkrisis zullen de aandelen nog eens in de uitverkoop staan rond die tijd. De vraag is of dit dan een koopkans vormt ja dan nee. En zoja voor welke aandelen. Als we onze focus houden op de financiele sector, dan zien we dat de volgehouden destructiepolitiek van de ECB eindelijk vruchten begint af te werpen. Ook in Europa komen banken in de problemen, en de dollar begint zowaar terug te stijgen. Nochthans mag dit niet overschat worden. We zitten nog niet met massale 'foreclosures' en de mate van blootstelling aan rommelhypotheken moet instelling per instelling bekeken worden. Vandaar dat we even nauwer naar de verschillende banken zullen kijken. Eerst en vooral Fortis( Euronxt:FORB). Fortis geeft dezer dagen het beste van zichzelf tijdens investor events waarop de verschillende kapitaalverhogingen verdedigd worden. Met meer of minder succes. Feit is dat Fortis tot nu toe geen duidelijke exposure heeft aan rommelhyptoheken. Bovendien behoort zowel Fortis als ABNAmro tot de vertrouwde bank van de meeste grote ondernemingen, overheden, enz. Ze hebben een stabiele klantenbasis en deze moet voor cashflow en ook winst kunnen zorgen. De cijfers zelf worden vervormd door de grote onzekerheid over de waarde van de investeringen en kunnen dus niet als leidraad gebruikt worden. Op te merken valt nog dat het risico bestaat dat één van de partners in het overnameconsortium van ABNAMRO in de problemen komt, en Fortis hiermee in de problemen brengt, bijvoorbeeld doordat ze bepaalde onderdelen niet kunnen betalen. Partners zijn RBS (Royal Bank of Scotland) en Santander.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.07.15 - 20h30m44 - dieperik by: moonwulf

De banken duiken vandaag echt de dieperik in. Fortis (Euronxt:FORB) duikt 11,4 percent lager tot 8,46 euro na een ontnuchterend dieptepunt van 7,76 bereikt te hebben. Hierbij moet opgemerkt worden dat Fortis reeds een grote kapitaalverhoging doorvoerde, en dat mr. Votron waarschijnlijk net op tijd het schip verlaten heeft en nu reeds blij is dat hij weg is.
Dexia (Euroxnt:DEXB) houdt zich -voorlopig- redelijk kranig met een verlies van 5,73% tot 8,06 euro, na een dieptepunt van 7,75 euro. Dexia is echter normaal gezien zwaarder blootgesteld aan de Amerikaanse markt, en gaf reeds een gigantische kredietlijn aan haar Amerikaanse dochter. Dexia deed nog geen kapitaalverhoging. KBC (Euronxt:KBC) houdt zich nog steeds opvallend kranig en ontwijkt de storm. KBC gaat 4,93% achteruit tot 61,48 euro.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.06.26 - 11h59m12 - nieuwe lows (tris) by: moonwulf

Zowel Fortis (Euronxt:FORB) als Dexia (Euronxt:DEXB) gaan fors lager. Fortis verliest meer dan 10% tot 11.23 euro. De aanleiding is een nieuw solvabiliteitsplan met onder andere opnieuw eeen kapitaalverhoging, het afschaffen van een cash dividend en het geven van een dividend in aandelen, en een verkoop van vastgod. Zoals gezegd worden er verdere lows verwacht. Niet enkel bij Fortis, dat er volgens mij nog als één van de sterkere spelers kan uitkomen. Een mogelijk ander gevolg van het stilaan overwaaien van de crisis uit de VS is dat de rente in Europa nu eindelijk wel eens naar beneden kan. Enkel een lagere rente kan de financiële sector ook in Europa voor verder rampscenario behoeden.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.06.19 - 16h10m26 - lows by: moonwulf

De beurs in 2008 lijkt op een processie van Echternach. Traag en langzaam. En dan nog naar beneden. Opnieuw zien we dus nieuwe lows voor Fortis (Euronxt:FORB) en vooral Dexia (Euronxt:DEXB) Dexia zal daarenboven nog op verscheidene vlakken verder moeten opletten (L&H, Amerikaanse hypotheekdochter, ...). De bankwereld wordt bovenop de kredietkrisis nog geconfronteerd met het einde van de lage rente op spaarboekjes. Hierdoor maken ze minder winst op deze produkten, en stijgt het risico. De kans op nieuwe lows blijft groot, hoewel een eerste instap gerechtvaardigd is voor zij die er nog niet inzitten. Let trouwens op: door de stijgende inflatie is beleggen in aandelen een kwestie van hoge (+-10%) rendementen halen. Niet evident in dit beursklimaat.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.06.07 - 11h06m23 - let's talk about tax baby by: moonwulf

Nu de olieprijs opnieuw de economie blokkeert, en aandelen even zowat de slechtste plaats is om met uw geld te zitten, en het EK voetbal zonder Duivels en Duvels door moet gaan, kunnen we ons misschien even focussen op een andere winstgevende bezigheid: de bruine envelope (slim) invullen. Ik open hiervoor een forum op www.beurspraat.be en zal ook de mensen bijstaan die mij persoonlijk via email ter hulp vragen.

-bekijk reakties (63) / reageer-

-bekijk oudere berichten ( van voor 2008.06.07 - 11h06m23)-

 

Feedback / commentaar over mij, mijn virtuele portefeuille of deze site kan u op dit forum kwijt. Of mail me gewoon.

 

 

Over de moonwulf Securities site - Deze site wordt regelmatig geupdated met de recentste bevindingen van moonwulf ivm geld verdienen op de beurs. meer bepaald aandelen kopen en verkopen. De beurservaringen van moonwulf strekken zich uit vanaf 1999 tot nu.

Disclaimer – Deze site geeft op een luchtige manier enkel enkele persoonlijke meningen weer. Wij gaan ervan uit dat elke mening belang heeft. Wij zijn geen bank of beursvennootschap, wij bespreken de makt, en onze meningen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor wat u met deze informatie doet. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gevolgen door het gebruik van deze site in het algemeen. Deze informatie kan, hoewel er veel moeite wordt gedaan om volledig en correct te zijn, af en toe fouten bevatten. Aangeraden resolutie: 1024x768

 

 

eXTReMe Tracker

login
register

 Nieuwste reakties
tweede baksteen - pol
Facebook to buy - jd
Hanzevast - mw
facebook boven  - mw
Zetes 2de helft - mw

 Hoofd categorien
Euronext Brussel
Euronext Amsterdam
Euronext Parijs
VS markten
Algemene onderwerpen

 Beste aandeel top 5
Mobistar - 4999
Payton Planar - 1209
Docpharma - 706
Crucell - 700
Option - 675