publiciteitsinfo.

Tip van de bezoeker - zilver - Kev zilver is een zeer goede geleider, heeft de evolutie van goud niet gevolgd. (plaats je eigen tip)
Beste aandeel - Mobistar - stem mee !
 

sponsor deze site

 

 

 

2008.04.25 - 20h20m23 - wrang by: moonwulf

Een biotech-traditie verdwijnt van de beurs. Chemie en farmareus Solvay (Euronxt:SOLB) lanceert een uitkoopbod op Innogenetics (Euronxt:INNX). Het bod van 5.75 euro per aandeel is 50% boven de huidige koers van 3.74 euro maar is toch beduidend lager dan de topkoersen van 15-16 euro van de voorbije jaren. Solvay kiest ervoor om zelf de financiering van het bedrijf in handen te nemen, een financiering die het de voorbije jaren reeds via herhaaldelijke investeringen in het bedrijf grotendeels verzorgde. De koers van het aandeel geraakte in verval nadat het veelbelovende vaccinonderzoek voor Hepatitis C afgeblazen werd. De meeste investeerders in Innogenetics halen zoals beschreven niet veel buiten een wrang gevoel uit het overnamebod; als oplossing kunnen ze altijd overstappen naar één van die andere biotech bedrijven op de Brusselse beurs. Het Gentse DevGen (Euronxt:DEVG) steeg alvast met 4,63% vandaag.

-bekijk reakties (2) / reageer-

2008.04.10 - 11h16m16 - overspoeld door slecht nieuws by: moonwulf

De markt wordt overspoeld met slecht nieuws. Banken over heel de wereld moeten extra miljarden (!) afschrijven, de cijfers van de meeste beursgenoteerde bedrijven zijn minder dan verwacht, het IMF verwacht een wereldwijde recessie.
Ondertussen staan de beurzen wel terug 10% hoger, en lijken beleggers zich hier niets van aan te trekken. De vraag is of de credit crunch inderdaad op 6 maanden opgelost is... Laat ons duidelijk zijn en erbij vertellen dat de kans op nieuwe lows op korte termijn zeer groot is. Hierbij denken we dan voornamelijk aan de financiele sector.

-bekijk reakties (37) / reageer-

2008.03.26 - 23h03m29 - Payton analyse by: moonwulf

Hierbij mijn persoonlijke analyse op de jaarcijfers van Payton Planar (Euronext:PAY) Eerst en vooral, volgens mij zitten we perfect volgens de verwachtingen. Er is zeker geen extra slecht nieuws, en de lage backlog (3909k) eind december wordt gecompenseerd door een backlog die in het traditioneel sterke eerste kwartaal 2008 gestegen is tot 6619k, wat iets beter is dan maart vorig jaar (6541k). De winst per aandeel over het vierde kwartaal komt op exact 0.050 euro. Dit zorgt ervoor dat we de koersmarge iets optrekken van 2.43 euro naar 2.70 euro. De consolidatie wordt bevestigd, maar het is nog niet volledig koek en ei. Afwachten wat de dollar en de economie gaat doen.

-bekijk reakties (251) / reageer-

2008.03.21 - 22h28m12 - correctie op goud by: moonwulf

De goudprijs in dollar kreeg deze week klappen. De POG daalde van 1032$ per ons tot 922 $ per ons. De reden moet gezocht worden in een stijgende dollar. De markt begint te beseffen dat niet enkel de rente bepalend is voor de koers van een munt maar ook de economische prestaties. Door de dollarrente zo snel te laten zakken maakt de VS economie een hogere kans op een sneller herstel. Is de crisis voorbij? Nee, mijn redenering van maandag blijft immers intact. Echter na de dollar zal nu ook de euro beginnen dalen.

-bekijk reakties (124) / reageer-

2008.03.19 - 11h25m12 - overname by: moonwulf

Payton Planar (Euronxt:PAY) maakt vandaag bekend dat het Israelische moederbedrijf Payton Group in vergevorderde gesprekken is voor een overname van ACP, een producent van amorphe kernen voor transformatoren. De overnameprijs zou rond de 600 miljoen dollar liggen.

-bekijk reakties (251) / reageer-

2008.03.17 - 09h38m25 - paniek in de achterkamer komt naar buiten by: moonwulf

Eerst was er vorige week reeds een uitzonderlijke lening-operatie aan VS banken, die wenkbrauwen deed fronsen. Vandaag is de mailaise duidelijker dan ooit: De FED heeft dit weekend moeten doorwerken om een nieuwe noodlening aan enkele banken te leveren. Bovendien wordt de bank Bear Sterns (NYSE:BSC) voor een symbolisch bedrag (2$ ipv de laatste niet geschorste notering van 30$) overgenomen door JP Morgan (NYSE: JPM)
Dit is nog niet afgelopen, en instappen is dus nog niet voor vandaag.

-bekijk reakties (37) / reageer-

2008.03.15 - 15h53m08 - Dag van het aandeel by: moonwulf

Op de Cash! dag van het aandeel vandaag was een van de opmerkelijkste bedrijven IPTE (Euronxt:IPTE). IPTE (koers 9,15 euro) heeft vorig jaar schitterende cijfers neergezet en de CFO zelf kwam deze verduidelijken in een mooie presentatie. IPTE behaalde vorig jaar een nettowinst van 1.52 euro per aandeel en noteert daarmee aan een PE van iets meer dan 6.
IPTE is actief in electronics factory automation en outsourcing rond dat onderwerp. Het bedrijf heeft wereldwijd vestigingen, maar in Belgie oa in Genk of Ieper.
CFO Hugo Ciroux liet verstaan dat ondanks dat het bedrijf normaal geen vooruitzichten geeft, het moeilijk zal zijn dit uitzonderlijk resultaat dit jaar te evenaren. Echter zelfs dan is IPTE aan de huidige koers zeker het overwegen waard.

-bekijk reakties (3) / reageer-

2008.03.07 - 19h30m01 - herstel by: moonwulf

De aandelen Fortis (Euronxt:FORB) zijn, na het bekend maken van de subprimeverliezen nu duidelijk aan een herstelbeweging begonnen. Vandaag sloten we af op 14,74 euro. Fortis komt duidelijk als 'betere' uit deze subprimecrisis. Ik verwacht nog enkele kleinere schokjes, maar het grote herstel zal stilaan ingezet zijn.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.03.07 - 19h25m46 - risico by: moonwulf

Vanuit diverse kranten komen er berichten dat Agfa (Euronxt:AGFB) na de recente koersval van deze week zodanig laag noteert dat de beurswaarde lager zou uitkomen dan de schulden. Bovendien zou de plaats in de BEL20 ook niet meer veilig zijn. Verder lijkt er ook geen verbetering te komen in de problemen met een lage dollar en hoge zilverprijs. Het risicoprofiel van Agfa is duidelijk verhoogd, en grote beleggingen dienen vermeden te worden. Aan de andere kant wordt Agfa speculatief met beperkte inleg steeds interessanter, voornamelijk door het opsplitsscenario. De laatste koers was 5,54 euro.

-bekijk reakties (40) / reageer-

2008.02.20 - 22h31m19 - bod van start by: moonwulf

Het bod van Real (Euronxt:REA) op Dolmen (Euronxt:DOL) ging vandaag van start, en het loopt tot 5 maart. Voorwaarde is dat Real 75% van de uitstaande aandelen Dolmen binnenhaalt. Zeer opmerkelijk op de eerste dag is de daling van beide aandelen. Dolmen daalt zelfs met 4,7%, Real tikt 1 centje lager maar wel in procenten 3,5% lager (28 cent). Is dit het gevolg van een gebrek aan vertrouwen in de slaagkansen, of spelen er short-scenario's mee? Het blijft bang afwachten voor de REAL believers hoever de verschillende sleutel aandeelhouders vooruit gedacht hebben.

-bekijk reakties (33) / reageer-

2008.02.20 - 21h34m37 - 101$ by: moonwulf

Na anderhalve maand afkoeling op de oliemarkten was het gisteren en vandaag weer zover. Nieuwe recordprijzen voor crude oil. Gisteren 100,40$, en vandaag zitten we ondertussen al boven 101$. De honderd dollar is gebroken en het lijkt er sterk op dat de weg naar boven nu opnieuw open ligt.
Ook andere grondstoffen zoals bijvoorbeeld graan en platina blijven records breken. Inflatie komt eraan, en inflatie, gaat als zalvend wondermiddel, de hele credit crisis oplossen, net zoals dat al in de jaren 80 het geval was.

-bekijk reakties (63) / reageer-

2008.02.11 - 22h12m29 - woelige maand by: moonwulf

Fortis (Euronxt:FORB) zakt verder door. Vandaag kwamen we uit op 13,12 euro na intraday gezakt te zijn tot 13,05. Het is van 2003 geleden dat we zo laag stonden. Dit is toch wel zeer bizar, voor een grootbank die juist de grootste bank van Nederland heeft overgenomen. Bovendien, als er één bank voorzichtig was met leningen is het Fortis wel. Op 7 maart, over minder dan een maand komt Fortis met resultaten over 2007. Veel winst moeten we niet verwachten, maar we verwachten een klein beetje geduld van de geinteresseerden onder ons. In ieder geval, tot en met 7 maart krijgen we ondertussen nog een woelige maand.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.02.02 - 12h14m51 - MicroYahoo by: moonwulf

Na RealDolmen, zijn we nu onder weg naar MicroYahoo. Microsoft (NYSE:MSFT) doet een vijandig overnamebod van 45 miljard dollar op Yahoo! (nasdaq:YHOO). Microsoft verliest op de lukratieve markt van online applicaties (search, mail, ed) steeds meer terrein aan Google (nasdaq:GOOG) en wil dit aldus goedmaken. Moest Microsoft hierin slagen, zou dit de zoveelste Microsoft comeback zijn (na internet explore-netscape, messenger-icq, java .net)

-bekijk reakties (37) / reageer-

2008.02.02 - 12h11m52 - FED rate cut (x2) by: moonwulf

Opnieuw verlaagt de FED de US rente met 0,50% tot 3,00%. Is dit paniek? Mijn antwoord is: dit is goed bestuur. In plaats van zich zorgen te maken over de iets hogere inflatie en de lage, en dus interessante dollar, maakt men zich zorgen over de economie. De markten lijken dit zeer goed te begrijpen. Ondanks de agressieve rate cuts, stijgt de euro niet verder tov de dollar. (huidige koers 1.48 dollar) Dit is dan ook het moment om te investeren in US aandelen. Mijn vraag is, ECB maak u aub ook eens zorgen om de economie ipv de sterkte van de euro. (Ik verwacht antwoord)

-bekijk reakties (37) / reageer-

2008.01.22 - 15h44m57 - FED rate cut by: moonwulf

De USA Federal reserve reageert snel. Zeer snel. In feite is Bernanke de enige die serieus reageert. Europa doet alsof de neus bloedt. Dit, dames en heren, is waarom de US dollar nog jaren de munt zal zijn waarin de belangrijkste bedrijven ter wereld willen verhandeld worden en dit is exact illustratief waarom de US economie bijlange niet dood is. (reactie op de rate cut van 0,75% tot 3,5% in de VS vanmiddag.)

-bekijk reakties (37) / reageer-

2008.01.21 - 22h55m12 - Fortis en Euromillions by: moonwulf

Deze week wint er iemand de superjackpot van Euromillions: 75 miljoen euro. Welke aandelen zijn er het mooist voor dit geld? Fortis (Euronxt:FORB) daalt vandaag bijna 7% tot 14,12 euro. Dexia (Euronxt:DEXB) gaat nog zwaarder onderuit tot 13,90 euro. Wederom blijkt dat als de USA gesloten is, Europa geen weet met zichzelf weet. Betekent dit dat Fortis nu koopwaardig is? Misschien voor Fortis al wel. Dexia zou ik niet kopen, wegens andere externe risicofactoren (US exposure, L&H claims) Echter ik verwacht nog een mooie duik in de aanloop naar de renteverlaging in de VS. Maar koop gerust al met mate. Waarschijnlijk gaat u 9 van de komende 10 jaar spijt hebben om Fortis aan 14 euro te laten passeren.

-bekijk reakties (70) / reageer-

2008.01.20 - 18h18m53 - kredietkrisis by: moonwulf

De grote US banken hebben in totaal voor meer dan 100 miljard dollar geld opzijgezet om verliezen bij rommelhypotheken af te boeken. 100 miljard dollar! Er zijn 126 miljoen Amerikaanse huizen. 66% van hen of 82 miljoen is eigen bezit. Stel dat 5% van hen de lening niet kan terugbetalen wel in dat geval, zijn er nog steeds 25000 dollars voorzien per gezin dat hun lening niet afbetaald. Bovendien is er nog steeds het huis als onderpand. Vele leningen (de meerderheid) zullen dus zelfs bij slechte betaling zonder verlies worden afgesloten. Ik schat bovendien de maximale verliespost per lening op 100,000 dollar. (Bvb een pas gekocht huis van 400,000$ dat verkocht wordt aan 300,000 dollar.) Ik denk dus dat de kredietkrisis zijn orde van grootte wel zal bereikt hebben. We gaan geen overdreven vermenigvuldiging meer zien van die 100 miljard.

-bekijk reakties (124) / reageer-

2008.01.10 - 22h29m14 - recessie US en olieprijs by: moonwulf

Er was een pakkende analyse op Kanaal Z vandaag. Francis Muyshondt van Cash! legde uit dat de olieprijs daalt door de bijna zekere recessie in de VS, en Japan. Echter ik zou het omgekeerd durven stellen: De recessie in de VS en Japan komt er door die hoge olieprijs. En deze hoge olieprijs komt er voornamelijk door de sterke groei van Aziatische economieen zoals China en India. Ook vandaag in het nieuws trouwens: Tata lanceert in India een auto aan 1700 euro, één tiende van de prijs van een middenklasser. Echter deze wagen verbruikt wel evenveel dan diezelfde middenklasser. De olieprijs is dus nog niet aan het eind van zijn Latijn...

-bekijk reakties (63) / reageer-

2008.01.06 - 17h51m31 - kredietkrisis voorbij? by: moonwulf

De kredietkrisis en het al dan niet voorbij zijn hiervan is te herleiden tot een heel eenvoudig vraagstuk: Is de US economie sterk genoeg om niet in een economische recessie terecht te komen. Immers indien de economie sterk genoeg draait, worden de leningen door de groeiende waarde van de economie, de groeiende inkomsten en de inflatie geleidelijk afgelost. De inflatie blijft binnen de perken en de rente kan laag gehouden worden.
Nu wat is het antwoord op deze vraag? Hiervoor even een veronderstelling.
Stel dat de US economie inderdaad sterk genoeg is. In dat geval gaat de US economie groeien. We krijgen dan een boomscenario, en dan komt er een grote rem op de proppen die de afgelopen weken niet uit het nieuws was weg te slaan: de olie. De olieprijs breekt record na record, en een boomende US economie gaat dit enkel maar hyperstimuleren. De boom zal dus niet kunnen doorgaan. In het andere geval... is er zowiezo een groeivertraging in de VS. Conclusie: de kredietkrisis is niet voorbij.
Opmerking: deze redenering houdt geen rekening met één mogelijk alternatief, dat de kredietkrisis kan oplossen, namelijk: een crash in China.
En waar kan men in investeren in onzekere tijden als deze? Olie? Ja misschien, maar beter nog lijkt ons dat goud zijn prille opmars nog een heel stuk kan gaan verderzetten.

-bekijk reakties (124) / reageer-

2007.12.24 - 15h04m58 - 2008 by: moonwulf

Moonwulf Securities wenst iedereen een deugddoende Kerst en een schitterend eindejaar, waarin vreugde gezondheid en (beurs) succes elkaar in kettingreaktie opvolgen !

-bekijk reakties (12) / reageer-

2007.12.20 - 22h41m06 - Real doet bod op Dolmen by: moonwulf

Real Software (Euronxt:REA) doet een openbaar overnamebod op Dolmen (Euronxt:DOL). Real Software dat zelf (vanmorgen) een waarde van 116 miljoen euro, maar biedt 133 miljoen euro op Dolmen. Tenminste als de real koers standhoudt. Want daar wringt het schoentje, en dit is ook één van de opschortende voorwaarden waarvoor 38% van de referentieaandeelhouders in Dolmen hun aandelen willen behouden. In het geval de koers van Real morgen onder de 25 cent zakt gaat de deal niet door.

Het gaat hier dus eigenlijk om een fusie tussen gelijken. Met dien verstande dat Real het bod uitbrengt, en de moedermaatschappij wordt, maar met dien verstande dat de Real aandelen opnieuw een enorme verwatering tegemoetgaan inclusief uitgave van 240 miljoen nieuwe aandelen tegenover 280 miljoen bestaande. Als we advocaat van de duivel spelen, dan kan het zijn dat men ervan uitging dat Real aandeelhouders 'dit reeds gewoon zijn'. Maar dat zou waarschijnlijk een brug te ver zijn.

Let op het is nog niet rond.
Eerst en vooral is het zowiezo al de vraag of de brave huisvader/werknemer zijn aandeeltjes Dolmen kwijt wil voor een dikke 13 euro (want meer zal het niet zijn nadat de koers hervat wordt) aan de grote concurrent en totaal ander cultuurbedrijf Real Software...

Qua business voorstel is dit natuurlijk een schitterend voorstel. De grote overlevers van de dot com crisis fusioneren, en kunnen de markt vanaf nu als grote Belgische speler beheersen. Bovendien lost dit voor beiden een aantal financiele problemen op. We zullen zien. En misschien komt er wel een tegenbod... (Atos- Euronxt:ATO, Getronics - Euronxt:GTOD)

-bekijk reakties (33) / reageer-

2007.12.14 - 09h49m27 - meeting Payton Planar by: moonwulf

De talrijke moonwulf securities bezoekers en payton planar (Euronxt:PAY) investeerders die gisteren naar Brussel afzakten werden rijkelijk beloond. Allereerst was er niet zoals verwacht de CFO Michal Lichtenstein, maar de CEO en Founder himself, David Yativ, met zijn zoon en VP Business development Doron Yativ die aanwezig waren in de Crown Plaza.
Belangrijkste mededeling was de duidelijke zoektocht naar overnames die synergieen opleveren. De overweging van een dividend, met als alternatief inkoop van eigen aandelen. Dit echter zonder een volledige terugkoop te overwegen. Ook werd bevestigd dat er tot nu toe geen interesse betoond was door een derde partij voor een volledige uitkoop.
Na een vraag werd het nut ingezien van een Engelse vertaling van de beknopte resultaten van Payton Industries (de moedermaatschappij).
Verder was het een schitterende presentatie, die het bedrijf, de produkten en hun klanten opeens heel wat begrijpbaarder maakt. De kernlijnen van het bedrijf zijn 'uitzonderlijke' producten (geen mainstream), die een hoge marge mogelijk maken, en low profile blijven, en zich niet profileren als challenger voor grote bedrijven (blijven bij core business). Ze communiceerden een duidelijke visie op hun markt en hun business zonder zich aan voorspellingen te wagen. Dit is trouwens ook verboden in Israel. In verband met de twee klanten die wegvielen. Dit waren productlijnen die end of life waren. De klanten zijn nog steeds klant, en er staan nieuwe productlijnen op stapel. De twee klanten waren US klanten.
Het was een schitterend initiatief, en er wordt eveneens overwogen om aanwezig te zijn op VFB meetings of cash meetings.
Nadien was er mogelijkheid om gedurende enkele uren persoonlijk met de CEO en zijn zoon te praten, onder het genot van een goed worstenbroodje en een goed glaasje wijn.

-bekijk reakties (251) / reageer-

2007.11.29 - 08h54m32 - Payton results by: moonwulf

Payton Planar (Euronxt:PAY) bevestigt in de ontgoocheling. De status quo in sales die we verwachten valt weg. We komen niet aan de totale winst van 38,79$cent over 2006. Bovendien blijken er ook structurele contracten niet vervangen te worden, wat een verontrustende ontwikkeling is. De eerste drie kwartalen geextrapoleerd komt de netto winst over dit jaar uit op 26,75$cent per aandeel. Dit gecombineerd met de nog steeds zwakke dollar (1.48$ per euro) maakt dat we opnieuw een waarschuwing moeten uitsturen naar Payton Planar beleggers. Gelet op dezelfde PE als bij de vorige analyse - 13.5, verlagen we het koersdoel naar 2.43 euro. Echter moet er rekening gehouden worden met laagtes tot 1.75 euro. Beterschap kan er komen, en die verwacht ik dan voornamelijk vanwege een
appreciatie van de dollar ten opzichte van de euro.

-bekijk reakties (251) / reageer-

2007.11.07 - 17h08m29 - planar transformers by: moonwulf

Even een tussentijdse update voor de Payton Planar (Euronxt:PAY) beleggers. Na wat wel kan gezien worden als een waar afslachtingparcours, noteert Payton nu aan een uitbodemingskoers van rond 2.10 euro. Allereerst een algemene opmerking. De resultaten van Payton dit jaar waren een breuk met het verleden. De groei ging veel minder snel, en de vooropgestelde koersdoelen van 4.8 of zelfs 6 euro zijn niet meer aan de orde. Op basis van de laatste kwartaalcijfers en de lage dollar (1 euro = 1.45 dollar) is zelfs een koersdoel van 2.20 euro uit te leggen. Echter gezien de goede financiele situatie van het bedrijf (ze betalen nu kwartaal na kwartaal belastingen, ze hebben meer en meer cash op de balans, aankoop bedrijfspand), daalt het risico en kunnen de waarderingen hoger oplopen. Bovendien is dit laatste kwartaal ook een dieptepunt tot nu toe en kunnen we dus redelijkerwijs veronderstellen dat we een break even qua winst in dollar moeten kunnen halen in 2007. We gaan hier dus geen verdere woorden aan vuilmaken, en een zeer minimaal korte termijnkoersdoel opplakken van 2.75 euro. Op iets langere termijn is 4.0 een faire waardering. Op 28 november hebben we derde kwartaal resultaten. Hopelijk houdt de dollar zich ondertussen redelijk kranig.

-bekijk reakties (251) / reageer-

2007.10.27 - 21h47m50 - 9.45 by: moonwulf

De grote verrassing van de afgelopen dagen is de goudprijs, die dag na dag nieuwe records breekt. Ook de olieprijs natuurlijk, maar dat zijn we reeds gewoon. De dollar blijft dalen, en ook de euro is niet zo sterk als hij wel lijkt tegenover de dollar. Dit wordt duidelijk bevestigd door de stijging van het goud.
We zijn dan ook nog steeds in oktober, de maand waarin beurspessimisten feest vieren. Andere steraandelen zoals Barco en Agfa konden dit aan de lijven ondervinden. Mensen als ik en u zijn dan natuurlijk aan het likkebaarden, want zeg nu zelf: het op de kop tikken van een aandeeltje Agfa aan 9,45 euro... Ook Omega Pharma (Euronxt:OME) en Barco (Euronxt:BAR) delen in de pret.

-bekijk reakties (40) / reageer-

-bekijk oudere berichten ( van voor 2007.10.27 - 21h47m50)-

 

Feedback / commentaar over mij, mijn virtuele portefeuille of deze site kan u op dit forum kwijt. Of mail me gewoon.

 

 

Over de moonwulf Securities site - Deze site wordt regelmatig geupdated met de recentste bevindingen van moonwulf ivm geld verdienen op de beurs. meer bepaald aandelen kopen en verkopen. De beurservaringen van moonwulf strekken zich uit vanaf 1999 tot nu.

Disclaimer – Deze site geeft op een luchtige manier enkel enkele persoonlijke meningen weer. Wij gaan ervan uit dat elke mening belang heeft. Wij zijn geen bank of beursvennootschap, wij bespreken de makt, en onze meningen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor wat u met deze informatie doet. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gevolgen door het gebruik van deze site in het algemeen. Deze informatie kan, hoewel er veel moeite wordt gedaan om volledig en correct te zijn, af en toe fouten bevatten. Aangeraden resolutie: 1024x768

 

 

eXTReMe Tracker

login
register

 Nieuwste reakties
tweede baksteen - pol
Facebook to buy - jd
Hanzevast - mw
facebook boven  - mw
Zetes 2de helft - mw

 Hoofd categorien
Euronext Brussel
Euronext Amsterdam
Euronext Parijs
VS markten
Algemene onderwerpen

 Beste aandeel top 5
Mobistar - 3199
Payton Planar - 957
Docpharma - 563
Fortis - 429
Real Software - 374