- beurs forum -
Tessenderlo
forum home / Euronext Brussel / Tessenderlo / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
geen beterschap

http://www.tijd.be

De chemiereus Tessenderlo Group ziet geen beterschap in het tweede kwartaal. Topman Gérard Marchand ziet in de VS wel een lichte heropleving. Dat verklaarde de gedelegeerd bestuurder op de algemene vergadering van de groep.

(tijd) - De Fransman Gérard Marchand verklapte de aandeelhouders dat het tweede kwartaal niet veel beter zal zijn, nadat de chemiegroep over de eerste drie maanden een omzetdaling van 16 procent en een verlies van 6,2 miljoen euro rapporteerde.

Marchand ziet wel een lichte heropleving in de VS, meer bepaald in de landbouw en de voedingsmiddelen. Dat is nog niet het geval in Europa, de grootste afzetmarkt van Tessenderlo Group.

Alles samen rekent de gedelegeerd bestuurder op een middelmatig 2009.

De benoeming van Frank Coenen tot lid van de raad van bestuur werd door de aandeelhouders goedgekeurd. Coenen, huidig operationeel directeur (COO), volgt in januari Marchand op aan de top van de groep. Daarmee komt na 20 jaar opnieuw een Belg aan het hoofd van Tessenderlo Group.

Marchand was 20 jaar lang de nummer een van Tessenderlo. De Fransman heeft de leefdtijdsgrens van 65 jaar bereikt en gaf de raad van bestuur te kennen dat hij graag een punt achter zijn carrière zet.

username:mw
tijdstip:2009.06.03 - 10h06m35