- beurs forum -
KBC Groep
forum home / Euronext Brussel / KBC Groep / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
meer geld drukken wordt overwogen

http://www.tijd.be De Federal Reserve is opnieuw wat somberder geworden over de economische vooruitzichten voor de VS. Dat blijkt uit de notulen van de jongste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank op 28 en 29 april. Sommige centrale bankiers opperen het idee om meer geld te drukken om de economie te stimuleren.

username:mw
tijdstip:2009.05.21 - 09h32m57
KBC vraagt schorsing

Na het herstel van de voorbije weken ging het aandeel gisteren 15% onderuit, met vanmorgen volgend bericht op de KBC website:

13 mei 2009 (voor beurstijd, 7u30)

KBC vraagt schorsing aandeel
KBC Groep NV heeft de schorsing van haar aandeel gevraagd voor vandaag woensdag 13 mei. Gisteren circuleerden verschillende verregaande geruchten in de markt. Gezien momenteel de Ďpre-earnings black-out periodí loopt (periode voorafgaande aan de resultaten waarin de groep geen duiding geeft), wil KBC als beursgenoteerde onderneming tot donderdagmorgen hierop niet ingaan. De groep zal zoals voorzien de financiŽle markten in detail informeren over de eerstekwartaalresultaten op donderdagmorgen 7u.
KBC Groep

username:moonwulf
tijdstip:2009.05.13 - 10h07m22
KBC nogmaals -17%

http://www.tijd.be

KBC verliest opnieuw zwaar terrein

De koers van bank-verzekeraar KBC gaat kort na opening van Euronext Brussel opnieuw stevig onderuit. Vrijdag verloor KBC zonder concrete aanleiding al meer dan 20 procent. Maandag ziet er voorlopig niet beter uit.
(tijd) - KBC werd vrijdag bedolven onder een mix van geruchten en ongunstig nieuws. De koersval was onder meer te wijten aan een rapport van het kredietratingbureau Moody's, dat zijn waardering voor een heel gamma herverpakte bedrijfsobligaties of CDOs wil herzien. Een gelijkaardige beslissing van Moody's had KBC eind vorig jaar al opgezadeld met een extra waardevermindering van 900 miljoen euro op zijn volledige CDO-portefeuille.

Ook de aanhoudende onzekerheid over de Oost-Europese en Russische markt blijft flink doorwegen op KBC. Beleggers maken zich bijvoorbeeld zorgen over nieuwe wisselkoersverliezen, nadat vrijdag de Russische roebel tot zijn laagste peil in tien jaar was gedaald.

De forse tuimeling die de Ierse banken vrijdag maakten na de nationalisering van Anglo Irish Bank, zou ook meespelen. Anglo Irish had met toenemende verliezen op zijn woningkredieten te kampen. KBC heeft in Ierland een hypotheekportefeuille van 13 miljard euro.

Er werd verwacht dat KBC afgelopen weekend zou communiceren over de zware koersval. Het bleef echter stil vanuit de Havenlaan in Brussel.

In zijn ochtendrapport schrijft analist Ivan Lathouders van Bank Degroof dat hij in de nabije toekomst vooral een negatieve nieuwsstroom verwacht van KBC. De beslissing van Moody's om de ratings voor CDO's aan te passen, kan aanzienlijke afwaarderingen voor gevolg hebben. Lathouders verlaagde recentelijk zijn advies voor KBC tot hold, maar zijn ramingen en koersdoel (momenteel nog 45 euro) gaat hij neerwaarts herzien wegens de significante verliezen die over het vierde kwartaal worden verwacht en de verslechterende vooruitzichten. Hij verwacht dat KBC verdere kostenbesparingen zal aankondigen.

Rond 11.10 uur noteert KBC 16,6 procent lager op 13,35 euro.

username:mw
tijdstip:2009.01.19 - 11h31m56
bank results

Zowel Bank of America (NYSE:BAC) als Citibank (NYSE:C) kwamen vrijdag met vervroegde resultaten. De reden was een desastreus vierde kwartaal. Zowel Bank of America als Citibank werden dan ook opnieuw met honderden miljarden dollars overladen om deze putten te stelpen.
Dichter bij huis krijgt ook KBC (Euronxt:KBC) halveringsneigingen. Het aandeel verloor 27% deze week tot 16,00 euro. Ook hier wordt gevreest voor rampscenario's.
Onze eindejaarscrash komt er dan toch met wat vertraging gekomen. Positief is dat er (voorlopig) geen nachtwerk of weekendwerk moet gebeuren om banken te redden. De financiŽle instellingen spelen meer en meer open kaart, en de overheden hebben de geldkraan wijd open gezet. Niemand kraait nog over 100 miljard meer of minder staatssteun.

username:moonwulf
tijdstip:2009.01.19 - 01h03m58
verliezen geruchten

http://www.cash.be

Bij de banken was er een beperkt verlies voor Dexia, maar viel vooral de koersval bij KBC op. Dit aandeel is teruggevallen tot het laagste niveau sinds het midden van de jaren 90.

De koersdaling bij KBC heeft vooral te maken met hardnekkige geruchten dat het verlies tijdens het vierde kwartaal van 2008 (veel) hoger zal oplopen dan de bank tot dusver heeft gesuggereerd.

De verliezen op slechte kredieten zouden geen 900 miljoen euro bedragen, maar wel oplopen tot een vork van 2 tot 3 miljard euro. Bevestiging van die geruchten werd tot dusver nog niet verkregen.

De verliezen op -toxic assets- kunnen inderdaad fors oplopen wanneer de ratinghuizen hun ratings voor een aantal CDOs verder naar beneden aanpast. Maar daar zou niet alleen KBC het slachtoffer van zijn.

username:moonwulf
tijdstip:2009.01.19 - 00h51m07
Met KBC kan iedereen rijker worden

In verband met KBC, zou ik toch graag herinneren dat als vanaf NU,

1) veel Vlamingen hun geld uit alle buitenlandse banken terugnemen (Fortis/FR, Dexia/FR, ING/NL, Citibank/VS, enz...) om die op een KBC rekening te plaatsen, en,

2) in dezelfde tijd enkele KBC aandelen kopen,
dan zullen Vlamingen TWEE KEER WINNEN:

1) NU dat het KBC-aandeel veel minder dan de netto intrinsieke waarde van 51 EUR (einde Q2-2008) kost , + de feit dat hedgefunds verkopen met verlies even goeie securities soals KBC Bank omdat banken hen hun cash terug willen, dat is al een geweldigge gelengenheid,

2) + de feit dat de meer Vlamingen geld bij KBC plaatsen zal natuurlijk ook de KBC Bank waarde meer vergroten en dus het KBC-aandeel koers vlug naar vorige niveaus brengen (i.e. > 75 EUR)

GELIEVE DENK ERVAN en SPREEK EROVER !
LEVE BELGŌE ! LEVE VLAANDEREN ! LEVE KBC

username:StephanBammens
tijdstip:2008.10.11 - 21h50m22
KBC exposure

Uit volgend persbericht blijkt een exposure aan het failissement van Lehman Brothers van 230 mio euro.

KBC verduidelijkt risicoblootstelling aan Lehman Brothers Gezien de onrust op de beurzen en de onzekerheid door de bezorgdheid over de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers, wil KBC zijn risicoblootstelling aan Lehman Brothers verduidelijken. Deze ochtend bestond de risicoblootstelling van KBC aan Lehman uit: - Aangekochte obligaties: 145 miljoen euro - Uitstaande kredietfaciliteiten: 85 miljoen euro (waarvan 30 miljoen gewaarborgd) Daarnaast houden de onderliggende waarden van de CDOís waarin KBC belegd heeft, een indirect risico in. Op dit ogenblik worden stresstests uitgevoerd om de precieze waarde van de Value at Risk te berekenen. We verwachten dat de impact minder dan 50 miljoen euro zal bedragen. Ten slotte heeft KBC een gewaarborgde betalingsverplichting tegenover Lehman Brothers, naar aanleiding van professionele transacties (mark-to-marketwaarde van ongeveer 200 miljoen euro).

username:moonwulf
tijdstip:2008.09.15 - 15h56m11