- beurs forum -
Innogenetics
forum home / Euronext Brussel / Innogenetics / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
wrang

Een biotech-traditie verdwijnt van de beurs. Chemie en farmareus Solvay (Euronxt:SOLB) lanceert een uitkoopbod op Innogenetics (Euronxt:INNX). Het bod van 5.75 euro per aandeel is 50% boven de huidige koers van 3.74 euro maar is toch beduidend lager dan de topkoersen van 15-16 euro van de voorbije jaren. Solvay kiest ervoor om zelf de financiering van het bedrijf in handen te nemen, een financiering die het de voorbije jaren reeds via herhaaldelijke investeringen in het bedrijf grotendeels verzorgde. De koers van het aandeel geraakte in verval nadat het veelbelovende vaccinonderzoek voor Hepatitis C afgeblazen werd. De meeste investeerders in Innogenetics halen zoals beschreven niet veel buiten een wrang gevoel uit het overnamebod; als oplossing kunnen ze altijd overstappen naar ťťn van die andere biotech bedrijven op de Brusselse beurs. Het Gentse DevGen (Euronxt:DEVG) steeg alvast met 4,63% vandaag.

username:moonwulf
tijdstip:2008.04.25 - 20h20m23
patenten toegekend

Gent (BelgiŽ), 7 juni, 2006 - 8h50 - Innogenetics heeft vandaag bekendgemaakt dat twee cruciale octrooien rond haar hepatitis C technologie toegekend zijn in Europa en de VS. Het Europese sleuteloctrooi over haar hepatitis C (HCV) technologie is behouden na een oppositieprocedure. Beroep tegen de beslissing van het Europees Octrooi Bureau is niet meer mogelijk en de procedure is hiermee beŽindigd. De toekenning van het octrooi in Amerika breidt de portfolio rond HCV kapseleiwitten uit tot de wereldwijd belangrijkste farmaceutische markt.

Het Europese octrooi [EP 0721505 B2] claimt diagnostische en therapeutische toepassingen op basis van hepatitis C kapseleiwitten. De uitvinding beschrijft daarenboven methodes om de recombinante hepatitis C eiwitten te zuiveren. Het Amerikaanse octrooi [US 7,048,930] betreft algemene methodes om de kapseleiwitten te produceren via recombinante technologie, en het gebruik ervan in zowel de diagnose als behandeling van hepatitis C. Beide octrooien beschermen in brede zin een belangrijk element in Innogenetics haar therapeutisch vaccin, momenteel in fase IIb klinische studie. Deze octrooien vormen een eerste gordel in de bescherming van haar kandidaat farmaceutische producten.

De resultaten van de klinische fase IIb studie met het therapeutisch vaccin worden verwacht in de tweede helft van 2007 en van het profylactische vaccin tegen het eind van deze maand.

Christian Matton, Vice-President Legal & Intellectual Property bevestigt: "De succesvolle afwikkeling van de oppositieprocedure bevestigt onze sterke intellectuele eigendomspositie in het domein van de diagnose en behandeling van HCV. Samen met de toekenning van ons octrooi in Amerika vormt dit een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van onze activiteiten. Deze octrooien vormen een unieke en brede bescherming van onze kennis over de kapseleiwitten van hepatitis C, en bieden potentieel Innogenetics een voordeel tegenover competitie in het veld.

username:moonwulf
tijdstip:2006.07.09 - 10h38m56