- beurs forum -
Telenet
forum home / Euronext Brussel / Telenet / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
Sickinge vertrekt

www.standaard.be

BRUSSEL - Ceo Duco Sickinghe verlaat eind deze maand na bijna 12 jaar het Mechelse telecombedrijf Telenet. Hij wordt opgevolgd door de Australiër John Porter.
In een persmededeling laat Telenet weten dat de raad van bestuur van Telenet Group Holding het ontslag van Sickinghe aanvaard heeft. 'In onderling overleg werd beslist dat Duco Sickinghe zijn huidige uitvoerende functie zal neerleggen op 31 maart 2013 en zal aftreden als bestuurder op de algemene aandeelhoudersvergadering van 24 april 2013.'

'Goed moment'

De beslissing van Sickinghe komt er in de nasleep van de mislukte overname van Telenet door het Amerikaanse bedrijf Liberty Global. 'In het licht van de recente gebeurtenissen is de tijd aangebroken om nieuwe stappen te zetten. Ik ben van mening dat dit de beste optie is in het belang van de verdere toekomst van Telenet. Deze beslissing heb ik dan ook genomen op een moment dat Telenet zeer goed is voorbereid om de komende jaren nog verder te groeien', zegt hij in het persbericht.

Liberty Global is er weliswaar niet in geslaagd om Telenet met een overnamebod volledig in handen te krijgen, maar de invloed van de Amerikanen is weer wat gegroeid, waardoor de speelruimte van Sickinghe beperkter zou worden. Al snel na de overnamepoging had hij aangegeven dat hij voor zich geen rol als louter lokale topman zag weggelegd. In die context lijkt zijn beslissing om op te stappen niet zo vreemd.

Alom geprezen

Hij zegt ook nog trots te zijn op wat Telenet de voorbije jaren verwezenlijkt heeft voor de klanten. 'Onze talrijke en niet aflatende inspanningen werden door onze klanten, de financiële markten en de kabelindustrie steeds meer erkend', klinkt het.

Sickinghe werd alom geprezen als een goede ceo voor het bedrijf. In 2002 loodste hij het bedrijf door een erg moeilijke periode, toen het op de rand van het faillissement stond. Ook daarna kreeg hij nog ruime bijval, wat ook bleek uit het feit dat hij in 2010 de hoogste score haalde bij Het Rapport van de CEO in De Standaard.

De voorbije jaren kon het bedrijf goede resultaten presenteren, wat resulteerde in een forse stijging van de beurskoers. Vorig jaar boekte de kabelaar nog een stevig succes met de lancering van de mobiele telefoniepakketten King en Kong.

Opvolger

Sickinghe zal worden opgevolgd door John Porter, die eerder al ceo was van Austar United Communication, een leverancier van TV-diensten en aanverwante producten in Australië. Dat bedrijf werd in 2012 verkocht aan Foxtel. Op die manier is Porter geen onbekende voor hoofdaandeelhouder Liberty Global

username:moonwulf
tijdstip:2013.03.05 - 09h08m05
Sickinghe verplaatst aandelen

www.standaard.be

BRUSSEL - Duco Sickinghe, de ceo van Telenet, roept zijn neutraliteit uit in de biedstrijd rond Telenet. Hij brengt zijn aandelen onder in een stichting en spreekt zich niet langer uit over het bod.
Duco Sickinghe maakte gisteren onverwacht bekend dat hij zijn aandelen en verworven warranten van Telenet onderbrengt in een ‘onafhankelijke stichting'. ‘Sickinghe bevestigt zo zijn neutraliteit ten aanzien van het bod van Liberty Global Inc (LGI)', is de centrale passage van het persbericht.

Waarnemers zijn verrast over de beweging. Hij had als ceo eerder het biedplan van LGI op Telenet gehinderd door een hogere winstprognose op te stellen. Die nieuwe prognose was een belangrijk element in het ‘billijkheidsrapport' van de zakenbank Lazard die oordeelde dat het bod van LGI van 35euro per aandeel ondermaats was. Lazard vindt 37euro tot 42euro correct.

LGI reageerde boos op de winstprognose. Het zei niet te geloven dat mobiel internet (via de agressieve King&Kong-formules) zo snel ging groeien. LGI zei herhaaldelijk niet van plan te zijn het bod te verhogen.

De vraag rees hoe het nu verder moest tussen Sickinghe en Liberty. Sickinghe lijkt nu het antwoord te geven. ‘De heer Sickinghe benadrukt dat hij toegewijd en gemotiveerd is om Telenet verder te besturen als ceo', luidt het. Sickinghe trekt zich tactisch terug uit het conflict met LGI en hijst de witte vlag. Hij zal zich ook niet meer uitspreken in het prospectus over wat hij van het bod van LGI vindt. De wet verplicht hem daar nochtans toe.

Maar Sickinghe ontloopt die verplichting handig door een stichting op te richten en daarin zijn aandelen (296.0265 stuks) en warranten (856.256 stuks) onder te brengen. Plotseling is hij een bestuurder ‘zonder aandelen-Telenet'. Daardoor moet hij zich in het biedprospectus niet uitspreken over wat hij persoonlijk met zijn aandelen zal doen. De stichting moet zich ook niet uitspreken. Maar de opbrengst van de eventuele verkoop, gaat wel naar Sickinghe. De drie beheerders van de stichting zullen nu beslissen of ze op het bod ingaan. Luc Philips (ex-KBC), Dirk Hermans (onafhankelijk bestuurder KBC) en ex-advocaat Sjoerd Eisma leiden de stichting. Als ze tot op het laatste ogenblik wachten om de aandelen in te brengen, zal de markt pas na afloop van het biedconflict weten wat Sickinghes stichting gedaan heeft.

Critici spreken over een doorzichtig camouflagepak. ‘De markt verwacht dat Sickinghe niet op het laag bod ingaat. Je hebt enkel een stichting nodig om iets te doen wat de markt niet verwacht: verkopen.' De landing in het dossier lijkt dus ingezet.

username:moonwulf
tijdstip:2012.12.01 - 13h13m47
Telenet betaalt minimum voor gsm-licentie

Telenet betaalt minimum voor gsm-licentie

http://www.gva.be

14:58 Telenet en zijn Waalse partner Tecteo (merknaam Voo) hebben de vierde gsm-licentie in ons land gekregen. Ze waren ook de enige kandidaten. De licentie kost hen tot 2020 gemiddeld 11,4 miljoen euro per jaar.

Telenet en Voo wilden de licentie omdat mobiel internet steeds belangrijker wordt.

Telenet en Voo halen de licentie binnen tegen de minimale verkoopprijs die het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie wou. Het gaat om gemiddeld 11,4 miljoen euro per jaar over de periode 2011-2020. Voor de periode 2011-2014 voorziet Telenet een totale ongeveer 8,0 miljoen euro aan kosten, wat zal stijgen tot ongeveer 13,8 miljoen euro vanaf 2015, wanneer de calloptie op het 2G-spectrum van kracht wordt.

Telenet liet zijn mobiele communicatie tot nog toe via Mobistar verlopen.

username:mw
tijdstip:2011.06.27 - 19h07m06
maakt indruk

http://www.cash.be

Telenet maakte in de cijfers over het eerste kwartaal bekend dat de omzet uitkwam op € 286,3 miljoen, of een stijging met 16% tegenover het voorgaande jaar. De EBITDA steeg met 26% tegenover het voorgaande jaar tot € 149,2 miljoen, resulterend in een EBITDA-marge van 52,1%.

De bedrijfswinst steeg met 28% tot € 73,2 miljoen, de bedrijfsinvesteringen bedroegen € 74,2 miljoen, inclusief € 33,5 miljoen set-top-boxverhuur door het sterke succes van digitale tv.

ING kon alleen maar vaststellen dat de resultaten van Telenet beter dan verwacht waren. Het koopadvies voor het aandeel blijft dan ook gehandhaafd.

Ook KBC Securities was zwaar onder de indruk van de resultaten die Telenet bekendmaakte. Het aandeel is nog steeds koopwaardig, het koersdoel zal worden verhoogd.

username:mw
tijdstip:2009.04.30 - 10h40m15
gemeenten stappen uit

http://www.gva.be

13/11 Meeste Vlaamse gemeenten stappen uit Telenet

De gemeenten van de gemengde sector in Vlaanderen zeggen hun aandeelhouderschap in Telenet op.

Dat staat dinsdag in een nieuwsbrief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De huidige participatie van 1,56 procent is te klein om te wegen op de beslissingen. Bovendien is er niet meteen uitzicht op dividenden, zo luidt het.

De gemeenteraden zouden rond deze tijd de respectievelijke financieringsintercommunales de opdracht geven om de resterende aandelen in Telenet te verkopen. De echte verkoop komt er pas na 19 november, het moment waarop Telenet 6 euro per aandeel uitkeert in het kader van een kapitaalvermindering.

username:pol
tijdstip:2007.11.14 - 12h56m37
super-dividend

Na de perikelen op de hypotheek en financiele sector, gaan we opnieuw mooi hoger. De eindejaarsrally is ingezet en één van de mooiste voorbeelden hiervan is Google (NYSE:GOOG), dat de 600$ passeerde. Google haalt met rasse schreden Microsoft (NYSE:MSFT) in als grootste bedrijf ter wereld.
In België is er opmerkelijk nieuws vanwege Telenet (Euronxt:TNET). Het bedrijf keert 6 euro per aandeel dividend uit rond 19 november. Dit uitzonderlijk dividend vormt opnieuw een buitenkans voor kleine beleggers in dit opkomend positief beursklimaat. Uit het verleden bleek immers dat de koerscorrectie na een dergelijk dividend per saldo steeds mooi positief uitdraait voor de belegger. Ook ondanks de extra schulden blijft dit een mogelijkheid in dit pril positief beursklimaat.

username:moonwulf
tijdstip:2007.10.10 - 17h30m22
concurrentie

Er lijkt concurrentie op komst. (INDI) De mannen gaan nog moeilijke tijden tegemoet.

username:Jef
tijdstip:2007.05.19 - 10h33m52
Telenet

De commentaar op de resultaten van Telenet (Euronxt:TNET) is duidelijk: Telecom draait sinds kort rond een nieuw concept: integratie. Na de introductie, gedurende de voorbije jaren van GSM, voice-over-ip, naast vaste lijnen, is nu zowel Telenet als Mobistar (Euronxt:MOBB) bezig met een telefoonsysteem te introduceren dat automatisch het goedkoopst beschikbare medium selecteert. De zogenaamde hybriede lijn is aangekomen.
De resultaten zelf dan: Telenet rapporteert voor het eerst een netto-winst van 5,4 miljoen euro. Zoals vroeger reeds gezegd kijken wij voor Telenet naar de core business, zijnde breedband. Hier stijgt de klantenbasis van 624000 naar 729000, mede dankzij de overname van UPC. Desalniettemin een schitterende stijging, en deze cijfers openen mogelijkheden om de waarde van Telenet duidelijker te bepalen. Een klantenbestand van 1 miljoen klanten moet binnen dit en 3 jaar mogelijk zijn, en op basis van een gemiddelde winst per klant van 30 euro per maand is een winst per aandeel van 3,2 euro de doelstelling. (30x12/113.3 Er zijn namelijk 113.3 miljo en aandelen Telenet in omloop) Dit zonder rekening te houden met verdere uitbreiding, en bijvoorbeeld overnames buiten België. Deze nog steeds grove schatting kan toch richtinggevend zijn, hoewel ze zeer sterk afhankelijk is van de winst per breedbandabbonnee. Verder is er de schuldafbouw die nog aan de gang is, en vandaar dat wij een voorzichtig koersdoel van 28 euro op dit aandeel kleven. Zowel Telenet als Mobistar zijn in dit opzicht trouwens defensieve aandelen, waarbij Mobistar natuurlijk als de 'volwassen' speler moet gezien worden.

username:moonwulf
tijdstip:2007.02.17 - 13h05m56
results 06

http://www.telenet.be

15/2/2007 Telenet kondigt volledige resultaten 2006 aan

Recordstijging RGU’s verbetert financiële resultaten
Eerste netto jaarwinst, vrije kasstroom verdriedubbeld in 2006


België, 15 februari 2007 – Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Onderneming”), maakt zijn geconsolideerde resultaten bekend volgens de International Financial Reporting Standards zoals toegepast door de EU (”EU GAAP”) voor het volledige jaar 2006:

Belangrijkste resultaten
• 34% stijging van het aantal triple-play klanten eind 2006 tegenover eind 2005.
• Recordstijging RGU’s voor het jaar: stijging met 347.000 telefonie, internet en iDTV RGU's in 2006
• 226.000 iDTV RGU’s eind 2006; mijlpaal van 250.000 bereikt op 5 februari; sterke VOD-groei
• Inkomsten uit voortgezette bedrijfsactiviteiten bedroegen €813,5 miljoen in 2006, een stijging met 11% tegenover 2005
• EBITDA van €366,6 miljoen voor 2006, resulterend in een EBITDA-marge van 45%
• EBITDA gecorrigeerd voor €4,8 miljoen eenmalige kosten in het vierde kwartaal van 2006 bedroeg € 371,4 miljoen, een stijging met 10% tegenover 2005
• Eerste jaarwinst in de geschiedenis van Telenet

username:moonwulf
tijdstip:2007.02.17 - 12h56m11
3x ondergewaardeerd

Vr 4 aug 2200h - Tijden veranderen zeer snel. Telenet (Euronxt:TNET) zou 3 keer meer waard zijn dan de huidige 15,5 euro waar het de voorbije maand aan noteren. In Nederland werd er immers een klein kabelbedrijf tegen die prijs verkocht. Essent Telecom. Vorig jaar nog, bij de beursintroductie, verguisde iedereen de ongelofelijk hoge IPO prijs van 21 euro. Nu zou het aandeel dan 46,5 euro waard zijn. Na de verrassing over de winst, wordt nu in sneltreinvaart het waarderingsspook weggewerkt. Ons vorige koersdoel van 19 euro lijkt nu relatief bescheiden.

username:moonwulf
tijdstip:2006.08.04 - 21h58m13
betere leningsvoorwaarden

http://www.tijd.be

Telenet bedingt gunstigere overeenkomst met banken

(tijd) - Telenet herfinancierde zijn banklening. Dat levert de aanbieder van tv- en telecomproducten gunstigere leningsvoorwaarden op, met opnieuw een lagere intrestlast tot gevolg. De kosten voor de herfinanciering, die dit kwartaal worden geboekt, maken het een stuk minder waarschijnlijk dat Telenet het tweede kwartaal zal afsluiten met een positief nettoresultaat. Telenet meldde het nieuwe bankenakkoord bij zijn kwartaalresultaten. Die zijn conform of beter dan de verwachtingen van de markt.
De nieuwe lening, voor een bedrag van 1 miljard euro, vervangt de kredietfaciliteit van 1,25 miljard uit 2002 die Telenet toen broodnodig had om te kunnen overleven. Het bankenconsortium voor de nieuwe lening is grotendeels hetzelfde als voor de oude. Telenet nam effectief 600 miljoen euro op van de lening van 1 miljard. Nog eens 200 miljoen is toegezegd maar daar maakt de onderneming nog geen gebruik van. De resterende 200 miljoen moet, indien Telenet er gebruik van wil maken, nog het finale akkoord krijgen van de banken. De beschikbare 400 miljoen komt ongeveer overeen met het bedrag dat Telenet volgens sommige bronnen bood voor de acht Waalse kabelmaatschappijen die te koop staan. Telenet bevestigde gisteren officieel dat het een bindend bod uitbrengt op de acht kabelaars.

De nieuwe lening heeft een intrestvoet van 100 basispunten bovenop de interbankenrente. Dat is veel gunstiger dan het gemiddelde van 215 basispunten van de vorige lening. 'Dat geeft een bijkomende intrestbesparing van bijna 7 miljoen euro op jaarbasis, bovenop de 35 miljoen die we al realiseerden', zei Leo Steenbergen, de financieel directeur van Telenet. Samen met de herfinanciering loste Telenet 35 miljoen euro schuld vervroegd af. De nieuwe lening kost het bedrijf 25 miljoen euro. Dat bedrag doet Telenet dit kwartaal netto waarschijnlijk weer in het rood belanden. In het eerste kwartaal was er voor het eerst een positief nettoresultaat. Het bedrijf laat zich niet uit over het nettoresultaat over heel 2006, onder meer omdat het geen zicht heeft op de evolutie van de wisselkoersen. Een deel van de obligaties van het bedrijf zijn immers in dollars. Telenet herhaalde wel zijn jaarprognose. Het gaat onder meer om een omzetgroei aan de bovenkant van de vork van 10 tot 15 procent en een winstmarge (ebitda) van 42 tot 45 procent.

In het eerste kwartaal groeide de omzet met 11 procent tot 197,6 miljoen euro. De analisten hadden gemiddeld gemikt op 198 miljoen. Ondanks de stijging van de kosten slaagde Telenet erin de bedrijfskasstroom met 4 procent te laten groeien tot 88,7 miljoen. Dat is goed voor een winstmarge van 45 procent. Hier had de markt 85,2 miljoen en 43 procent verwacht.

BREEDBAND

Breedbandinternet was het voorbije kwartaal goed voor de helft van de omzetgroei. Telenet tekende 26.000 nieuwe breedbandklanten op, waardoor het totaal uitkomt op 650.000. Maar ook voor telefonie scoorde de onderneming goed. Hier kwamen er 17.000 klanten bij. In totaal zijn het er nu 381.000. Voor beide producten daalde het klantenverloop. Telenet Solutions, de afdeling voor professionele klanten, kende volgens Telenet zijn sterkste kwartaal tot nu toe.

Eerder raakte al bekend dat de verkoop van interactieve digitale televisie (iDTV) goed loopt. Telenet verkocht reeds meer dan 150.000 digitale decoders. Gisteren maakte Duco Sickinghe, de gedelegeerd bestuurder van Telenet, bekend dat de iDTV-diensten vorig kwartaal een bijkomende gemiddelde opbrengst per klant genereerden van 12,5 euro per maand tegen 10 euro in het vierde kwartaal. Het is de eerste keer dat Telenet die cijfers vrijgeeft. 'We verwachten een verdere positieve trend. Toch geldt hier een caveat. We komen uit het winterseizoen. Stel dat het deze zomer mooi weer wordt en dat er minder tv gekeken wordt. Dan kan het zijn dat deze getallen gaan veranderen. Maar toch zien we heel duidelijk maand na maand een stijging', zei Sickinghe. De betaalpakketten en andere diensten zoals programma's-op-aanvraag kennen een groeiend succes.

Telenet ziet ook het aantal klanten dat zowel tv als breedband en telefonie afneemt stijgen. Op zijn eigen net ging het eind maart om 185.000 klanten tegen 149.000 een jaar eerder. De groei van dat soort klanten vermindert de investeringen en kosten voor de klantendienst per individuele klant. Er is op dat vlak nog veel ruimte voor groei. Telenet heeft immers nog meer dan 1 miljoen klanten die maar één enkel product afnemen.

BB

07:00 - 30/05/2006
Copyright © De TIJD

Powered by D Soft

username:mark
tijdstip:2006.06.05 - 13h39m00
winst inderdaad

Zo 4 juni 2300h – Telenet (Euronxt:TNET) kwam de voorbije week naar buiten met het lumineuze nieuws dat er winst werd gemaakt over het eerste kwartaal van 2006 (!) Het is duidelijk dat dit een meevaller is, en dat er over 2006 geen winst moet verwacht worden, maar dat belooft wel voor 2007.
De grootte van de winst over 1 kwartaal is 5 miljoen euro, over een marktkapitalisatie van 1497 miljoen euro. Zeer miniem dus maar zeker begin.
Het aandeel dook na de IPO tot een dieptepunt van 14.8 euro, klom daarna tot 18 euro, maar blijft nu even hangen rond 17 euro. Ik zou het koersdoel willen verhogen met 1 euro tot 19 euro.

username:moonwulf
tijdstip:2006.06.04 - 22h47m39
kapitaalverhoging

Telenet verhoogt kapitaal

Telenet gaat een kapitaalverhoging van maximum 22 miljoen euro doorvoeren. Daartoe zette een buitengewone algemene vergadering het licht op groen. De nieuwe aandelen zijn bestemd voor het personeel van het televisie- en telecombedrijf.

username:mark
tijdstip:2006.05.28 - 13h33m33
verrassing met EBITDA

De EBITDA marge is hoger dan verwacht, maar tegelijkertijd is de omzet iets lager dan verwacht. De schuldenlast is zwaar dalend, en dat is de bedoeling.

Ik denk dat de klantencijfers echter zeer overtuigend zijn. Vooral dan naar breedbandinternet toe. 624,000 klantenbasis al ondertussen.

Tweede schitterend punt staat niet in dit communiqué, maar was de samenwerking met Mobistar voor cellullar en hotspots.

moonwulf http://www.moonwulf.be


username:moonwulf
tijdstip:2006.02.27 - 1h27m49
kleiner verlies voor Telenet

18u50: Kleiner verlies voor Telenet

27 februari 2006


Een sterk vierde kwartaal leidde bij Telenet tot een recordverkoop en een nettogroei van aantal internet- en telefonieaansluitingen in 2005. Het aantal triple-playklanten steeg met 30 % eind 2005 tegenover eind 2004

Er was tevens een snelle start voor iDTV, met 83.500 set top boxen verkocht eind 2005. Ook was er een sterke versnelling voor Telenet Solutions in de tweede helft van 2005, dankzij een volledigere productportfolio.

De omzet bedroeg 737,50 miljoen euro in 2005, of 56,40 miljoen euro meer dan in 2004, de omzetgroei versnelde tot 10,40 % in Q4 2005. De bedrijfswinst steeg met 26 % tot 131,60 miljoen euro.

De EBITDA steeg tot 337,90 miljoen in 2005, of 9 % meer dan in 2004, met een EBITDA-marge voor 2005 van 46 % i.p.v. 45 % in 2004. Het nettoverlies, voor verrekening van eenmalige kosten op schuldaflossingen van 39,50 miljoen euro, bedroeg 37,20 miljoen euro in 2005, vergeleken met 61,70 miljoen euro nettoverlies in 2004.

username:moonwulf
tijdstip:2006.02.27 - 1h12m49
uitbodeming compleet

Dit maakt de uitbodeming compleet. We gaan nog sneller dan verwacht terug in de buurt van 18 euro staan.

Mobistar met Telenet samen in een strategisch front tegen Belgacom.
Ik zie drie vlakken van samenwerking:
.GSM netwerk van Mobb
.Hotspots netwerk van Tnet
.Kabelnetwerk van Tnet om Belgacom helemaal buiten spel te zetten bij Mobistar breedband. (dit laatste is nog niet aangekondigd, maar kan niet lang op zich laten wachten)

moonwulf http://www.moonwulf.be


username:moonwulf
tijdstip:2006.02.17 - 2h33m49
ola

reaktie testje

username:jonas
tijdstip:2006.02.10 - 0h51m49