- beurs forum -
E.V.S.
forum home / Euronext Brussel / E.V.S. / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
euforia coming

ma 10 juli 2200h - EVS (Euronxt:EVS) speelt de pannen van het dak. Eerst een trading update waaruit een nieuwe stroom orders blijkt, en nu vandaag enkele adviesverhogingen van de banken. Het bedrijfje is op dit moment (koers 39.8) 445 miljoen euro waard, en men verwacht een nettowinst van 30 mln euro. Een redelijke waardering dus, maar niet overdreven. EVS is natuurlijk bekend van beeldvertragingsapparatuur, maar in de huidige digitale wereld, zijn ze overgeschakeld op servers voor bewegende beelden. Hiermee kunnen nieuwsstudio's volledig geautomatiseerd live beelden (al dan niet vertraagd of in HDTV) doorgeven. Dit aandeel is nog in orde volgens mij.

username:moonwulf
tijdstip:2006.07.10 - 22h21m47
grote orders

http://www.tijd.be

EVS verwacht nettowinst 2006 EUR 28-30 mln
2006-07-07 - 14:37:24
Toevoeging: verwachting nettowinst 2006 in eerste alinea

Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) - De producent van beeldservers EVS verwacht dit jaar een nettowinst van EUR 28 a 30 miljoen. Dat zei financieel directeur Jacques Galloy in een gesprek.

EVS zei gisteren in een trading update dat het in het tweede kwartaal verkopen realiseerde tussen EUR 21 en 22 miljoen, in lijn met de verwachting die in mei was uitgesproken. Dat betekent dat de verkopen op jaarbasis met 170% zijn gestegen in vergelijking met het zwakke tweede kwartaal van 2005. EVS boekte ook forse bestellingen in het tweede kwartaal, vooral in mei en juni, voor een totaal van EUR 26,6 miljoen (+68%).

De belangrijkste bestellingen die werden binnengehaald, hadden betrekking op een televisieredactiezaal in Rusland (EUR 2 miljoen), twee HDTV-productiewagens in de VS voor verslaggeving van Amerikaans voetbal en autoraces (USD 2 miljoen) en 2 hybride SD/HDTV-productiewagens in India (EUR 1,2 miljoen). Deze orders worden geleverd na het WK Voetbal.

Ondanks de beperkte zichtbaarheid is de raad van bestuur vol vertrouwen, dankzij de belangrijke orderinname na de grote sportevenementen. EVS verwacht daarom dat de verkopen van beeldservers dit jaar met meer dan 30% zullen groeien tot iets boven de EUR 70 miljoen. De kostenstructuur van de groep zou moeten toelaten dat de winst iets sterker groeit.

Het verkoopcijfer van iets meer dan EUR 70 miljoen betekent een verhoging van de jaardoelstelling. Bij de presentatie van de jaarresultaten op 23 februari, had CFO Jacques Galloy een omzetcijfer van EUR 60-65 miljoen naar voor geschoven. Wat de winstvooruitzichten betreft, hield het bedrijf het toen op "een sterke groei van de resultaten en van de ebit".

Het dochterbedrijf XDC, dat zich toelegt op digitale cinema, zou over 2006 een verlies lijden van ongeveer EUR 4 miljoen, meldt EVS nog. Met de recent opgehaalde middelen - in het kader van een kapitaalverhoging van EUR 12,5 miljoen midden juni - bereidt XDC de digitalisering voor van 500 bijkomende zalen in de komende 30 maanden.

username:mark
tijdstip:2006.07.09 - 12h35m54