- beurs forum -
Mobistar
forum home / Euronext Brussel / Mobistar / 
Geef hier uw reaktietitel:
Geef hier uw reaktie:

Onder welke naam of alias wenst u dit te posten?
Geef de eerste letter van de naam hierboven: (niet nodig indien ingelogd)

Type de twee woorden: (niet nodig indien ingelogd)
mobistar test 4G in Antwerpen

www.datanews.be

Telecombedrijf Mobistar heeft in Antwerpen een proefproject gelanceerd voor zijn 4G-netwerk, nadat het daar eind vorig jaar een licentie voor had verworven. Het draadloze netwerk kan het internetverkeer op smartphones en tablets tot tien maal sneller laten gaan. De commercialisering van het netwerk is gepland voor volgend jaar.

Onder meer de Antwerpse lokale politie en regionale televisiezender ATV lieten al weten interesse te hebben om professioneel gebruik te kunnen maken van het 4G-testnetwerk. "Wij hebben sinds kort onder meer een 360° combicamera die beelden kan verzenden naar onze radiokamer", zegt commissaris Luc De Kock van de Antwerpse politie. "Met een 4G-netwerk zal dat veel sneller kunnen, maar ook de beeldkwaliteit zal aanzienlijk beter zijn. Dat is belangrijk voor het eventueel identificeren van verdachten."

Aangezien het aantal consumenten dat internet raadpleegt via een mobiel toestel de laatste jaren spectaculair stijgt, tot inmiddels meer dan 25 procent, komt een 4G-netwerk volgens Mobistar niets te vroeg. "Technologische innovatie is pas relevant wanneer de consument er klaar voor is, en dat lijkt nu het geval te zijn", zegt Olivier Ysewijn, chief strategy officer bij Mobistar.

Voor het grote publiek betekent een 4G-netwerk volgens het telecombedrijf dat men een pak sneller en met hogere beeldkwaliteit films en zelfs televisie zal kunnen kijken. Mobistar belooft ook toepassingen voor online gaming en het houden van videogesprekken.

In 2013 wil Mobistar nog 600 sites uitrollen voor zijn Belgisch 4G-netwerk. Brussel zal daar voorlopig niet bij zijn, "vanwege de extreem strenge stralingsnormen die er gelden". In Eeklo moet Mobistar intussen één van zijn gsm-masten afbreken, zo heeft een rechter recentelijk gevonnist.

Eerder kondigde Belgacom al aan dat het zijn klanten nog dit jaar toegang zal geven tot het 4G-netwerk. Ook die operator is bezig met het uitbouwen van zijn netwerk. Dat gebeurt in verschillende steden, maar evenmin in Brussel.

Bron: Belga

username:mw
tijdstip:2012.07.24 - 23h56m59
Mobistar Q1 onder verwachtingen

Telecombedrijf Mobistar is in het eerste kwartaal onder de analistenverwachtingen gebleven. Mobistar zegt evenwel zijn vooruitzichten voor het jaar te behouden.

Beleggers reageren teleurgesteld. In de vroege handel verliest het aandeel 7 procent op Euronext Brussel.

De winst over de eerste drie maanden van het jaar kwam uit op 38,2 miljoen euro, of een daling met 28 pct tegenover een jaar eerder. Analisten waren uitgegaan van een winst van 46,6 miljoen euro. De omzet bleef stabiel op 399,5 miljoen euro.

De resultaten van Mobistar, dat behoort tot de France Télécom-groep, werden negatief beïnvloed door de daling van de mobiele terminatietarieven en de roamingtarieven. De negatieve impact hiervan bedroeg 11,6 miljoen euro op de omzet, en 5,6 miljoen euro op de ebitda.

Het bedrijf verwacht dat het nieuwe mobiel aanbod dat werd gelanceerd in de volgende kwartalen positieve resultaten zal genereren.
http://www.standaard.be

username:mw
tijdstip:2012.05.01 - 17h33m43
nieuwe CIO

http://www.datanews.be

Erick Cuvelier terug naar Mobistar, als CIO

Erick Cuvelier keert na drie jaar terug naar Mobistar en deze keer als cio. De Fransman was één van de eerste medewerkers van Mobistar.

Erick Cuvelier begon bij Mobistar in januari 1996 en hield zich aanvankelijk vooral met productontwikkeling bezig. Van 2005 tot 2009 was hij chief marketing officer. Daarna trok hij naar Frankrijk in de Orange moederholding als vice president group design en user experience.

Vanaf 1 juni wordt Erick Cuvelier de cio van Mobistar. Ceo Jean-Marc Harion voerde in maart een reorganisatie door en splitste de zogenaamde ITNO divisie in een afdeling Networks, onder leiding van Pascal Koster, en een it-afdeling die nu dus geleid zal worden door Cuvelier.

username:mw
tijdstip:2012.04.20 - 13h22m48
overname BASE door Franse miljardair?

http://www.standaard.be

De mobiele telefoniedochter van KPN in België, Base, heeft de aandacht getrokken van de Franse miljardair Xavier Niel. De Fransman zou samen met investeerders Bain Capital en CVC een bod willen uitbrengen op Base. Er zijn echter nog geïnteresseerden in de KPN-dochter. Dat meldt persagentschap Bloomberg.

Friel liet zich eerder al in Frankrijk opmerken met Free Mobile. Een low cost-maatschappij voor mobiele telefonie die heel wat klanten van de gevestigde waarden afsnoepte.

De grootste Nederlandse speler op de telefoniemarkt, KPN, gaf vorige week aan naar de strategische opties te kijken voor zijn Belgische mobiele telefoondochter, Base. Van een eventuele overname zou KPN 1,8 miljard euro rijker worden.

Er liggen echter nog kapers op de loer. Zo zouden durfkapitalisten Apax en Providence ook een bod op Base overwegen. In december kocht Apax al Orange op in Zwitserland voor 2,1 miljard dollar. Ook miljardair Friel heeft toen een bod uitgebracht.


username:moonwulf
tijdstip:2012.04.20 - 12h39m02
KPN overweegt verkoop BASE

http://www.standaard.be

'KPN Group wil Base verkopen'

Staat de Belgische telecomoperator Base binnenkort te koop? Volgens Bloomberg overweegt KPN Group, het Nederlands moederbedrijf, om zijn Belgische dochter af te stoten.

Het persagentschap Bloomberg beroept zich op bronnen die vertrouwd zijn met de situatie. Een verkoop van Base, de derde grootste mobiele operator in België, zou de interesse wekken van enkele private investeringsfirma’s en zou volgens diezelfde bron 1,8 miljard euro kunnen opbrengen.

De gesprekken over een verkoop zouden zich in een heel vroeg stadium bevinden, en er zou pas vanaf mei informatie worden verstrekt aan mogelijke overnemers.

KPN kondigde in januari een lagere winstverwachting aan en zei dat het versneld herstructureringen zou doorvoeren waarbij tussen 4.000 en 5.000 jobs zouden sneuvelen. Sinds begin 2012 is het aandeel van KPN met 17,6 procent gedaald.

Bij KPN was niemand bereikbaar voor commentaar.

username:mw
tijdstip:2012.04.14 - 11h04m24
Base boven 4 miljoen klanten

Base neemt kaap 4 miljoen klanten

De gsm-operator had in het voorbije kwartaal 4,07 miljoen klanten, een toename met 11% op jaarbasis. Dat blijkt uit cijfers van KPN Belgium, het moederbedrijf van de gsm-operator.

De grootste toename komt voor rekening van mensen met een voorafbetaalde belformule (+12%), die met 3,282 miljoen de grootste groep klanten vormen. De gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) bleef stabiel op 15 euro.

KPN Belgium zag de inkomsten in het derde kwartaal met 3,1% stijgen tot198 miljoen euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) steeg met 7,4% tot 73 miljoen euro. Het Belgische marktaandeel van Base wordt door KPN geraamd op 19%.


username:mw
tijdstip:2011.10.25 - 22h19m52
bod op mobistar?

http://www.zijd.be

'Opkoopfondsen lonken naar Mobistar'

De investeringsfondsen KKR en Blackstone bestuderen een bod op het meerderheidsbelang van France Télécom in Mobistar. Dat meldt het persbureau Reuters op gezag van niet nader genoemde bronnen. 'Ook andere fondsen hebben interesse ', zegt een bron tegen De Tijd.

Volgens Reuters hebben investeringsfondsen banken benaderd om te polsen in hoeverre banken bereid zijn een bod te financieren. 'Dit zit in een heel pril stadium. Het is niet zeker dat het tot een formeel (verkoops)proces komt', aldus een bron. Volgens onze informatie staat het belang in Mobistar niet officieel te koop, maar tastte de Franse groep naar verluidt informeel de markt af naar interesse.

De beurskapitalisatie van Mobistar bedraagt 3,138 miljard euro. Dat waardeert het belang van France Télécom(1) in Mobistar op 1,66 miljard euro.

Een partij die het belang van de Franse groep overneemt (en de drempel van 30 procent overschrijdt), zou verplicht zijn een overnamebod te lanceren op de resterende aandelen.

Speculatie

Er is al maanden, zoniet jaren, speculatie over de positie van France Télécom en Mobistar in België. Eind april nog stak Stéphane Richard, topman van France Télécom, het vuur aan de lont(2). 'In België, Oostenrijk en Zwitserland groeien we niet meer. Bijgevolg kan je overwegen ofwel mee te doen aan een consolidatie, ofwel het land te verlaten.'

Enkele dagen nadien haastte Olaf Swantee, verantwoordelijk voor Orange Europa, zich om de berichten te ontkennen. 'Er zijn op dit moment geen plannen om Mobistar te verkopen of, omgekeerd, om te consolideren op de Belgische markt.'

Uitkoopbod

In maart was er bovendien speculatie dat France Télécom een uitkoopbod op Mobistar zou lanceren. In de Londense marktenzalen werd gefluisterd dat de groep bereid was 56 euro per Mobistar-aandeel te geven. France Télécom ontkende. Nog eerder waren al geruchten opgedoken over een fusie met Telenet.

Bij de beurswaakhond FSMA volgt men het koersverloop van Mobistar op maar is men voorlopig niet van plan het aandeel te schorsen.

username:moonwulf
tijdstip:2011.05.10 - 15h51m35
FT: verkopen of consolideren

http://www.standaard.be

France Télécom zet vraagtekens bij zijn aanwezigheid in Oostenrijk, Zwitserland en België. Topman Stéphane Richard denkt eraan een reeks activa te koop te zetten omdat ze te weinig opbrengen. 'We zitten in een moeilijke fase. Ons economisch model in Europa staat onder druk', zegt Richard in een gesprek met de Dow Jones Newswires. Hij heeft een strategische doorlichting laten maken die ertoe kan leiden dat France Télécom bepaalde markten zal verlaten. Hij noemt Oostenrijk als voorbeeld. Maar ook Zwitserland en België staan op de lijst van landen waar France Télécom zich mogelijk volledig gaat terugtrekken. In ons land is France Télécom aanwezig via dochter Mobistar.

Het bedrijf stelt vast dat zijn markpositie in de drie landen weinig groeivooruitzichten biedt, aldus een woordvoerder. Dat betekent: consolideren of zich terugtrekken. 'Maar op het moment is er nog niets beslist'.

In Groot-Brittannië heeft France Télécom zijn activiteiten als gefuseerd met die van Deutsche Telekom. De twee groepen hebben iets dergelijks ook in Polen gedaan, en overwegen het in Roemenië, Slovakije en Oostenrijk. Een volledige fusie met de Duitsers staat niet op het programma, samenwerking wel.

username:moonwulf
tijdstip:2011.04.27 - 21h57m39
meer dan 4 mio klanten

http://www.standaard.be

Mobistar heeft in het derde kwartaal de kaap van 4 miljoen klanten doorbroken. De omzet en winst deden het beter dan verwacht. Mobistar herbevestigt ook de opwaarts herziene vooruitzichten.

Eind september telde Mobistar 4.004.664 actieve klanten voor mobiele telefonie, 5 procent meer dan een jaar eerder.

De omzet uit mobiele telefonie klokte in het derde kwartaal af op 326,1 miljoen euro, een daling met 1,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De analisten hadden door de lagere roaming- en terminatietarieven (die ingingen op 1 augustus, nvdr) op een grotere terugval gemikt.

Door het succes van de iPhone trok de verkoop van toestellen 14,6 miljoen euro aan tot 39,2 miljoen euro. Dat is flink meer dan de 28,7 miljoen waar de analisten vanuit gingen.

De impact van de regulatoire druk op de winst is eveneens kleiner dan verwacht. De nettowinst daalt van 67,1 tot 60,4 miljoen euro. Analisten rekenden op 57,6 miljoen euro winst.

De Bel20’er bevestigt zijn winstverwachtingen voor 2010: 225 à 245 miljoen euro nettowinst en 520 à 540 miljoen euro bedrijfskasstroom (ebitda). De omzet zal met ongeveer 5 procent stijgen.

username:mw
tijdstip:2010.10.21 - 09h22m48
onder verwachtingen

http://www.tijd.be

Het mobilofoniebedrijf Mobistar heeft zijn jaardoelstellingen bevestigd na een ietwat tegenvallend derde kwartaal. De omzet en bedrijfskasstroom blijven onder de verwachtingen, terwijl de nettowinst beter scoort dan verwacht. Voor het eerst sinds de beursgang verloor de operator klanten.

(tijd) - Mobistar sloot het derde kwartaal af met een omzet uit telefonie van 361,5 miljoen euro, een daling met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van gsm-toestellen bleef stabiel op 24,6 miljoen euro. De twee samen geven een totale omzet van 386,1 miljoen euro, tegen 393,8 miljoen euro vorig jaar. De analisten mikten op een omzet uit telefonie van 364,3 miljoen euro en een totale omzet van 389,2 miljoen euro.

Een groot deel van de omzetdaling is toe te schrijven aan de lagere roaming- en mobiele terminatietarieven die Europa oplegt. De regulatoire maatregelen zullen de omzet over het hele jaar met 35 miljoen euro drukken.
Promoties

De operator verloor de voorbije drie maanden 22.000 klanten. 'Mobistar besliste om de agressieve zomerpromoties van een aantal concurrenten op de prepaidmarkt niet te volgen', verklaart het bedrijf de daling. Het aantal prepaidklanten zakte van eind juni tot eind september met bijna 42.000. Het postpaidsegment zat daarentegen met 19.500 in de lift.

Het aantal MVNO-klanten - de klanten via virtuele operatoren als Telenet en Lycamobile - zakte met 31.500. Dat is het gevolg van de desactivering van de ongebruikte sim-kaarten bij Lycamobile. De Luxemburgse dochter VOX, die voortaan als Orange door het leven gaat, trok 500 nieuwe klanten aan tot 80.100.

Alles samen verloor Mobistar het voorbije kwartaal 53.400 klanten.

De gemiddelde opbrengst per klant (ARPU) kalfde verder af, van 31,65 euro eind juni tot 31,31 euro eind september. De daling is grotendeels toe te schrijven aan de regulatoire druk.


username:moonwulf
tijdstip:2009.10.23 - 11h39m14
Re site

mooie site Thomass, proficiat.

Hopelijk ook wat aandacht voor Mobistar?

username:moonwulf
tijdstip:2009.05.19 - 17h21m29
nieuwe site voor beginnende beleggers

http://www.aandelenvoorbeginne...

username:thomass
tijdstip:2009.05.17 - 22h15m26
mobistar bevestigt

Brussel, 21 oktober 2008. Mobistar maakt vandaag haar cijfers voor het einde van het derde kwartaal van 2008 bekend. Dankzij een consequente uitvoering van haar strategie, kan Mobistar in een competitieve markt met aanhoudende druk vanwege de regelgever en een ongunstig economische klimaat, toch groeicijfers voorleggen.

Markante feiten

* De groep Mobistar registreert een groei van 10,0 % in de klantenbasis op een jaar tijd. Het aantal klanten evolueerde van 3.411.232 actieve klanten eind september 2007 naar 3.752.491 actieve klanten op het einde van het derde trimester van 2008.

* Op 30 september 2008 kan de groep Mobistar een toename van de geconsolideerde omzet voorleggen, ondanks de impact van de regulerende maatregelen die 81,5 miljoen euro bedraagt voor de eerste negen maanden van het jaar. Op eind september 2008 bedroeg de geconsolideerde omzet 1.139,3 miljoen euro ten opzichte van 1.125,1 miljoen euro eind september 2007 of een stijging met 1,3 %.

* De toename van het aantal klanten en een verhoogd verbruik voor zowel voice als data, vertragen de afname van de ARPU die onder druk blijft staan van de dalende MTR- en roamingtarieven. De regulerende impact op de ARPU bedraagt -2,4 euro. De ARPU daalt met 7,8 %, van 35,6 euro per maand per klant eind september 2007 naar 32,83 euro per maand per klant eind september 2008, ten opzichte van 33,13 euro per klant op eind juni 2008.

* De EBITDA-marge blijft stabiel op 41,5 % van de omzet uit telefonie dankzij onder meer een efficiënt kostenbeleid.

* De goede resultaten van de eerste negen maanden van 2008 laten Mobistar toe om haar vooruitzichten zoals aangekondigd op het einde van het eerste semester, te bevestigen voor het volledige boekjaar 2008 en dit ondanks de competitieve en regulerende druk en een economisch ongunstig klimaat. (een omzetdaling van 0 tot 2 %, een EBITDA-marge van minstens 40 %, een investeringsniveau van ongeveer 10 % van de omzet uit telefonie en een daling van 2 tot 4 % van het nettoresultaat per aandeel, in functie van het aantal verwachte aandelen op de markt op eind december 2008)

username:moonwulf
tijdstip:2008.10.21 - 21h06m03
FT verhuist Mobb particip

http://www.tijd.be

France Télécom verkast belang Mobistar
Ingreep lijkt niet de voorbode van strategische operatie rond Belgische mobilofoniedochter
France Télécom heeft zijn belang van 51,2 procent in het Belgische gsm-bedrijf Mobistar verhuisd. De participatie zit niet langer bij de groepsholding Wirefree Services Belgium maar bij Atlas Services Belgium, een andere houdstermaatschappij van het telecomconcern. Er zijn geen indicaties dat de ingreep de voorbode is van een strategische operatie als het uitkopen van de minderheidsaandeelhouders van Mobistar.

(tijd) - De transactie, waarbij Atlas 31,75 miljoen Mobistar-aandelen kocht van Wirefree Services Belgium voor 1,63 miljard euro, dateert van eind vorige week. Ze werd gemeld door de beurs van Brussel, maar ging ongemerkt voorbij. Beide holdings zijn vennootschappen naar Belgisch recht en gehuisvest bij Mobistar aan de Reyerslaan in Brussel.

username:mw
tijdstip:2008.08.06 - 10h47m46
Mobistar rally day

bron http://www.tijd.be

Mobistar veert 7,7% op na hogere winstprognose
Mobistar heeft er een beter dan verwacht eerste halfjaar opzitten en is optimistisch voor de rest van het jaar. Het bedrijf verhoogt daarom zijn omzet- en winstprgnose voor 2008 en gaat bovendien nog eens eigen aandelen inkopen. Het aandeel springt 7,7 procent rond 13.00 uur.

(tijd) - Mobistar verwacht dat de omzet dit jaar met maximum 2 procent zal dalen, tegenover de eerdere prognose van een daling met 1 a 3 procent. De nettowinst zal vermoedelijk met 2 tot 4 procent zakken (4 a 6 procent eerdere prognose).

-Gelet op de slechte economische omstandigheden en de recente winstwaarschuwing van Vodafone, stellen deze cijfers beleggers gerust. Ze onderstrepen nogmaals het defensieve profiel van en de goede kostencontrole binnen het bedrijf-, reageert een analist van KBC Securities. -Het aandeleninkoopprogramma, de nakende kapitaalvermindering van 4 euro per aandeel en de kans op een overname door France Telecom versterken nog de aantrekkingskracht van het aandeel-, klinkt het elders.

Tijdens de eerste zes maanden bleef de geconsolideerde omzet nagenoeg stabiel (-0,2%) op 747,2 miljoen euro. Dat is voornamelijk dankzij de integratie van de cijfers van het Luxemburgse VoxMobile. De nieuwe regelgevingen betreffende de mobiele terminatietarieven (MTR) en roamingtarieven kostten het bedrijf dit jaar al 55 miljoen euro omzet. De nettowinst daalde met 3,7 procent tot 145,1 miljoen euro, beter dan verwacht.

De bedrijfskasstroom (ebitda) daalde lichtjes, met 0,7 procent, tot 300 miljoen euro. De ebitda-marge bleef stabiel op 41,9 procent, wat volgens de groep te danken is aan 'aanhoudende kostenbeheersing en de gunstige evolutie van de commerciële activiteiten'.

-Het spraakverkeer neemt toe, evenals het gebruik van mobiele datadiensten als sms en Internet Everywhere. Bovendien slaat AtHome, een product om het vervangen van vaste door mobiele telefonie bij particulieren aan te zwengelen, sterk aan. Het telt al bijna 100.000 gebruikers. Mobistar verwacht bovendien geen verdere dalingen van de MTR-, luidt de verklaring voor de goede cijfers en de verhoogde guidance.

Analisten merken ook nog op dat Mobistar die guidance zonder veel problemen zal halen, zeker nu het bedrijf een exclusief contract heeft om de iPhone in Belgie te verdelen.

Mobistar start binnenkort met de tweede fase van zijn inkoopprogramma van eigen aandelen, zoals in februari werd aangekondigd. Dit zal gebeuren na de kapitaalvermindering van 6 augustus. De bijgekochte aandelen zullen eind 2008 eveneens worden vernietigd.

Onder impuls van dit nieuws springt het aandeel van Mobistar 7,7 procent omhoog, tot 53,84 euro.

username:mw
tijdstip:2008.07.24 - 13h31m29
Mobistar winst over 2007 zakt.

www.standaard.be

Mobistar keert 600 miljoen euro uit aan zijn aandeelhouders
BRUSSEL - De aandeelhouders mogen zich aan een gewoon dividend van 2,8 euro per aandeel verwachten. Daarnaast voert Mobistar een kapitaalvermindering van 4 euro per aandeel door en koopt het voor 175 miljoen euro eigen aandelen terug.
De mobiele operator presteerde in 2007 in lijn met de eigen verwachtingen en die van de analisten. Er werd een nettowinst van 289,9 miljoen euro geboekt. Dat is een daling met 3,2 procent ten opzichte van de 299,5 miljoen euro een jaar eerder. Dat heeft het bedrijf dinsdagmorgen gemeld.

Voor 2008 voorziet Mobistar een omzetdaling van 1 tot 3 procent, een marge op de bedrijfskasstroom rond 40 procent en een daling van de winst per aandeel van 4 tot 6 procent. De operator houdt vast aan zijn 'mobile centric'-strategie.

De omzet stond het afgelopen jaar onder druk door de verlaging van de roamingtarieven, de mobiele terminatietarieven (samen een negatief effect van 127 miljoen euro bruto) en de aanhoudende concurrentie. Dat resulteerde in een daling met 2,4 procent, tot 1.509 miljard euro.

Mobistar had begin 2007 zelf een omzetdaling van twee tot vier procent in het vooruitzicht gesteld. De omzet uit telefonie zakte 4,4 procent tot 1,431 miljard euro.

Mobistar telt nu 3,28 miljoen klanten, dat is 144.530 (4,6 procent) meer dan een jaar geleden. Het aantal postpaidklanten steeg van 51,4 tot 54 procent.

Daarnaast telde Mobistar samen met Lycamobile eind 2007 206.105 MVNO-klanten, een vervijftienvoudiging tegenover eind 2006. Lycamobile biedt prepaiddiensten aan buitenlanders die in België verblijven en vaak bellen met vrienden en familie in hun land van herkomst. Het aantal ADSL-klanten bleef stabiel op 23.774.

De gemiddelde inkomsten per klant en per maand (ARPU) daalden over 2007 van 38,75 tot 34,51 euro. Mobistar wijt de daling aan de verlaging van de roaming- en mobiele terminatietarieven en de aanhoudende concurrentiedruk.

De marge op de bedrijfskasstroom klokte af op 41 procent, ten opzichte van 41,1 procent eind 2006. De nettowinst zakte met 3,2 procent van 299,5 tot 289,9 miljoen euro. Dat resulteerde in een daling van de winst per aandeel van 4,73 tot 4,58 euro per aandeel.

username:mw
tijdstip:2008.02.05 - 14h52m41
geen prioriteit

France Telecom vindt buy-out Mobistar "geen prioriteit"

France Telecom, moedermaatschappij van de Belgische gsm-operator Mobistar, is niet gehaast om minderheidsbelangen - onder meer die in Mobistar - uit te kopen. Dat verklaarde topman Didier Lombard voor het weekend op een conferentie in Barcelona. France Telecom controleert 50,2 procent van Mobistar.

"We bekijken onze portefeuille herhaaldelijk, elke drie maanden", zei Lombard. "Ook de Belgische zaak wordt met regelmaat bekeken. In feite is het geen prioriteit".

In het verleden kocht France Telecom al alle aandelen van Orange en Wanadoo, om de controle over de participaties te vergroten en de mobiele en vaste diensten te kunnen samenvoegen.

Lombard liet nog weten dat het interesse heeft in Ghana Telecom, waar de overheid 51 procent van de aandelen verkoopt. Vrijdag maakte het Franse bedrijf ook bekend een belang van 51 procent te nemen in Telkom Kenya. Afrikaanse landen zijn potentiële groeimarkten.

Bron: Belga

username:mw
tijdstip:2007.11.19 - 13h44m53
Mosheni vertrekt

Mosheni vertrekt bij Mobistar. Deze vertrouweling van France Telecom was hier speciaal gezet om de zaken waar te nemen voor de referentieaandeelhouder. Is dit een bevestiging van een vrijere koers voor Mobistar?

username:mw
tijdstip:2007.10.29 - 10h20m04
klantenbasis expansie

De koers van de telecomoperator Mobistar (Euronxt:MOBB) hangt al een twee jaar rond de 60 euro. De laatste tijd ging hier door de beursmalaise zelfs nog twee percent af tot rond de 55 euro. Gelukkig herstelden we snel, gisteren was het slot 59,58 euro. Er zijn enkele belangrijke dingen om rekening mee te houden: Er wordt een forse nettowinst gerealiseerd, kwartaal op kwartaal (vorig jaar 4,73 euro netto per aandeel), er is een zeer mooi dividendrendement, dit jaar werd een bruto dividend van 4.5 euro uitgekeerd, wat een dividendrendement van een dikke 5,5% extra op alle koerswinst geeft, er is al jaar en dag overnamealarm vanwege France Telecom (Euronxt:FTE) of Orange hun GSM poot, en recent: de geografische fixatie in Belgie wordt verlaten en men neemt een bedrijf in Luxemburg over. Dit genereert een extra aantal mogelijke klanten: Het inwonersaantal van Luxemburg is 05 miljoen tegenover 10.5 miljoen in Belgie. Dit geeft een extra groeipotentieel van een 5%. Bovendien opent dit ook expansiemogelijkheden voor de toekomst. Hoewel ze voor dit jaar een daling van winst en omzet van 2 a 4% voorspellen, lijkt ons een koers van 67.5 euro een minimum voor dit bedrijf.

username:moonwulf
tijdstip:2007.09.01 - 11h49m48
cijfers niet zo slecht

http://www.cash.be

Nettowinst Mobistar stijgt met 2%

20/07/2007 07:00

Op 30 juni 2007 telde Mobistar 3.199.735 actieve klanten, een stijging van 5,9 % tegenover eind juni 2006. Het klantenbestand inclusief het aantal mvno-kaarten (Mobile Virtual Network Operator) bedraagt 3.240.516 klanten, een stijging met 88.061 klanten ten opzichte van eind 2006. Het aandeel van de postpaidklanten blijft toenemen en bereikt 53,4 % van het totaal aantal actieve klanten op 30 juni 2007, ten opzichte van 48 % op eind juni 2006.

De groei in het aantal abonnees kon niet verhinderen dat de ARPU beïnvloed werd door de significante verlaging van de mobiele termineringstarieven (MTR) en de lagere roaming wholesaletarieven. De ARPU bedroeg 36,9 euro op 30 juni 2007, een daling van 5,5 % ten opzichte van een jaar eerder. De geconsolideerde omzet bedraagt 747,2 miljoen euro op 30 juni 2007.

Dankzij de geleverde inspanningen op het vlak van kostenbeheersing en optimalisatie van de organisatie kon Mobistar zijn rendabiliteit handhaven. De geconsolideerde EBITDA bedroeg 302 miljoen euro en bleef daarmee stabiel op 41,9 % van de omzet uit telefonie. Daarenboven verhoogde de nettowinst met 2 % tot 150,7 miljoen euro of 2,38 euro per aandeel.

username:moonwulf
tijdstip:2007.07.27 - 11h21m57
Kopen ?

di 24/07/07 - De Vlaamse overheid gaat vanaf het najaar ook op vaste lijnen bellen met Mobistar. Minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) heeft daarover een nieuw contract afgesloten. Door de beslissing verdwijnt Belgacom volledig van het Vlaamse overheidstoneel.
Tot nu toe gebruikten de Vlaamse ministeries en kabinetten voor hun vaste lijnen Belgacom en voor de mobiele Mobistar. (Belga) Voor de komende vier jaar werd een Europese aanbesteding uitgeschreven en uiteindelijk is dus gekozen voor Mobistar.

Het nieuwe contract is naar schatting ruim 17 miljoen euro waard.


username:Cubol
tijdstip:2007.07.25 - 09h57m47
overname VOX

http://www.tijd.be

Mobistar neemt VOXmobile over voor 80,3 miljoen euro
GSM-operator Mobistar neemt zijn Luxemburgse sectorgenoot VOXmobile over. Mobistar koopt 90 procent van de aandelen voor een bedrag van 80,3 miljoen euro. Het management behoudt 10 procent van de aandelen. Een en ander blijkt uit een persbericht.

(tijd) - Het betaalde bedrag komt overeen met de geschatte waarde van VOXmobile min de schulden en na kapitalisatie van de bestaande aandeelhoudersleningen. Om de continuiteit van de onderneming te verzekeren, behoudt het management een tiende van de aandelen.

VOXmobile is de kleinste van de drie mobilofoonspelers in het Groothertogdom. De operator bedient een kleine 100.000 klanten en haalde vorig jaar een omzet van 27,7 miljoen euro en een verlies van 5,75 miljoen. VOXmobile heeft een marktaandeel van 20 procent in Luxemburg. De huidige aandeelhouders zijn BIP Investment Partners en Audiolux, die elk 37,5 procent hebben. Het resterende kwart is eigendom van de twee oprichters.

VOXmobile heeft nog twee filialen: Topline distribution (dat de shops exploiteert) en Moskito productions (een communicatieagentschap).

Mobistar zoekt met deze overname naar eigen zeggen geografische expansie en extra groei. Er bestaan reeds commerciele overeenkomsten tussen beide partijen voor offertes aan grote ondernemingen in de BeLux. Voxmobile blijft na de overname een aparte entiteit en blijft gebruik maken van zijn eigen infrastructuur en middelen.

De closing van de transactie is voor 2 juli ten laatste voorzien.

Dieter Snoeck dieter.snoeck@tijd.be

08:24 - 22/05/2007
Copyright © Tijd.be

username:moonwulf
tijdstip:2007.05.22 - 10h29m28
Mobistar op overnamepad

Het beursgenoteerde telecombedrijf Mobistar (Euronxt:MOBB) zou zelf op overnamepad zijn. Dit mag niet verbazen, gezien de gestage groei, ware het niet dat Mobistar al sinds jaar en dag getipt wordt om zelf overgenomen te worden. Bijvoorbeeld Paul D'hoore draait er geen doekjes om dat Mobistar een overname-tip is. France Telecom is dan de belangrijkste kandidaat omdat zij reeds een krappe meerderheid bezitten, maar er zijn ook creatievere oplossingen mogelijk. Nu zou Mobistar dus een Luxemburgse Telecom operator overnemen: Voxmobile (http://www.vox.lu) is de derde operator van Luxemburg. (naast Tango van Tele2 en P&T van de post.) Wie weet worden de 'creatieve oplossingen' van moeder France Telecom wel belangrijker, en wil men Mobistar mooier laten lijken. In ieder geval is dit aandeel zeer goedkoop aan het worden onder de 65 euro. Daar hangen ze nu al 3 jaar, en na het eerste deel (2.7euro) van het dividend van dit jaar vorige woensdag betaald, lijkt de weg opnieuw open. Wachten op het persbericht van de onderhandelingen dus, normaal gezien (dit hebben ze bevestigd) zou dit voor eind juni moeten buitenkomen.

username:moonwulf
tijdstip:2007.05.12 - 12h00m55
gerucht

Mobistar zou in het buitenland op overnamepad zijn...

http://www.tijd.be

Mobistar toch in strijd om Voxmobile uit Luxemburg
Mobistar behoort toch tot de kandidaten voor de overname van de Luxemburgse
gsm-operator Voxmobile. Volgens een goed geplaatste bron voert het
Belgische bedrijf zelfs exclusieve besprekingen over de inlijving van zijn
kleinere sectorgenoot, schrijft De Tijd.

(tijd) - Dat betekent dat Belgacom, dat ook in de running was, voorlopig
uit de boot valt. Er is op zijn minst nog één andere gegadigde, een
financiële partij.
Bernard Moschéni, de gedelegeerd bestuurder van Mobistar, zei vorige week
dat de operator ernstig bezig is met een overnamedossier, waarover nog voor
eind juni duidelijkheid zal komen. Volgens diverse bronnen gaat het om
Voxmobile, ook al ontkende Moschéni dat.
Het is opmerkelijk dat Mobistar, in zijn zoektocht naar schaalvoordelen en
groei, in het buitenland belandt. De operator is immers in handen van de
Franse telecomreus France Télécom die zelf een internationale strategie
uitbouwt voor mobilofonie. 'Maar Mobistar kijkt voor eigen rekening naar
Voxmobile, weliswaar met de zegen van Parijs', zegt een bron. In 2002 boog
Mobistar al eens over de Luxemburgse markt, maar dan om France Télécom te
helpen bij het verwerven van een UMTS-licentie.
Voxmobile is de kleinste van de drie mobilofoonspelers in het
Groothertogdom. De operator bedient een kleine 100.000 klanten en haalde
vorig jaar een omzet van zo'n 30 miljoen euro. Mobistar kan een dergelijke
overname makkelijk aan. Het beursgenoteerde gsm-bedrijf is financieel erg
gezond en heeft een reserve van 100 miljoen euro. Dat bedrag kan worden
gebruikt om eigen aandelen in te kopen, maar mogelijk ook om in te spelen
op overnamemogelijkheden.

username:moonwulf
tijdstip:2007.05.12 - 11h50m06
Telecom Italia

AT&T (NYSE:ATT) wil een participatie nemen in Telecom Italia (NYSE:TI). Dit nieuws zorgde gisteren voor een koersopstoot van meer dan 10% in het aandeel Telecom Italia. Ook op Euronext Brussel hebben wij een telecom aandeel dat mogelijks in de picture kan staan bij oplaaiende overnamespeculaties. Mobistar (Euronxt:MOBB) is slechts voor 50,17% in handen van France Telecom, en de rest is 'free float'. Een kaper kan snel op de kust komen. Mobistar noteert nu reeds een jaar rond de 63-64 euro, en heeft dus zeker nog een inhaalbeweging tegoed. Let op: ondertussen zijn we deze week al verschoven van 63,4 naar 64,7 euro.

username:moonwulf
tijdstip:2007.04.03 - 21h35m21
eindejaars sms golf

De eindejaarssms golf is wederom op komst. Ik vraag mij soms af of dit, buiten de jaarlijks terugkerende kapaciteits- en crash problemen bij de operatoren, ook nog gevolgen heeft voor omzet.

username:moonwulf
tijdstip:2006.12.22 - 14h49m52
magic

neenee, dat is een practicum. wij moeten dat aandeel volgen en bespreken, maar wij zijn eigenlijk leken! die verwacht superveel van ons!

username:magic
tijdstip:2006.12.05 - 22h42m41
re: magic

magic,

ik wil wel es babbelen met die leraar van u. zo'n vragen. het lijkt een mobistar fan te zijn.

username:mw
tijdstip:2006.12.05 - 22h33m50
help

wie kan mij helpen bij de volgende vragen?;
1) koersverloop van de laatste 5 jaar + bevindingen hiervan
2) beleggingsadvies of beurscommentaar met wederom je bevindingen?

username:magic
tijdstip:2006.12.05 - 19h41m13
accident de parcours

Men zou kunnen denken dat intekenen op beursintroducties in goede beurstijden een garantie op succes is. Telenet, Metris, Porthus, enzovoort enzoverder. Echter sinds gisterenmorgen zijn we ook deze illusie armer. Het modehuis ZNJ, kende vorig jaar december een succesvolle beursintroductie aan 5 euro. Tot begin maart was er geen vuiltje aan de lucht en steeg de koers af en toe zelfs eens boven de 5 euro. Daarna kwamen onheilstijdingen binnen en gisteren zijn ze na een jaar beslommeringen failliet verklaart. Bij de beursgang verkocht de belangrijkste aandeelhouder ongeveer 20% van zijn aandelen aan topkoers. Zij die de aandelen nu toevallig (nog) hebben weten wat ze ervoor krijgen: 0.00 euro. De beurs blijft de beurs.

username:moonwulf
tijdstip:2006.12.05 - 09h50m55
practicum

ook het aantal aandelen aub?

username:magic
tijdstip:2006.12.04 - 21h50m10
magic

koers op 31/12/2005 graag?

username:magic
tijdstip:2006.12.04 - 21h49m02
telecom

telecom begint recht te kruipen

kijk naar vodafone

username:pol
tijdstip:2006.11.24 - 22h19m38
laag

dit aandeel staat eigenlijk alles in rekening gebracht redelijk laag.

username:alois
tijdstip:2006.11.21 - 11h11m24
Re: mobistar

op 31/12 was de koers 67,00 euro. de winst blijft hetzelfde. Het aandeel is een 'gewoon aandeel' op de 'continumarkt'. beurskap op 21/12/05: slotkoers: 67,00 euro x 63,27 miljoen aandelen.

username:ike
tijdstip:2006.11.16 - 22h18m43
mobistar

wat is de aard van het aandeel? en die koers winst zou van 32/12/2005 moeten zijn...? de beurskapitalisatie op 21/12/2005? alvast bedankt ike.

username:magic
tijdstip:2006.11.16 - 21h13m37
Re: mobistar

Magic, koers-winst is eenvoudig. Gewoon de de huidige koers (slot op donderdag 16 nov was 65.55 euro) delen door de laatst gerapporteerde winst (2005: 4,28 euro) Nog vragen?

username:ike
tijdstip:2006.11.16 - 20h01m43
mobistar?

Ik heb een opdracht te doen voor school, kan iemand mij helpen? uiteraard ivm mobistaraandeel, weet niet op dit de juiste plaats is. Maar zou onder andere koers winst verhouding nodig hebben,...

username:Magic
tijdstip:2006.11.16 - 19h08m20
oerdegelijke groei

Mobistar (Euronxt:MOBB) maakt zijn status waar als het goede huisvadersaandeel van Belgie. Maandag maakt deze telecom operator derde kwartaal resultaten bekend, maar een tipje van de sluier werd donderdag reeds opgelicht. Het klantenaantal steeg opnieuw, en kwam uit op 3.08 miljoen. Voor zowel winst en omzet wordt een 6% stijging verwacht. En het beste nieuws: hierin is reeds een verlaging van terminatietarieven inbegrepen. Aan een koers van 65 euro is de KW verhouding dus een 14,44, wat een 6,9% rendement gaaft voor de voorzichtige spaarder. Dividendrendement zal ongeveer de helft hiervan bedragen, maar de meerwaarde speelt ook mee. Vrijdag lekte er bovendien ook opnieuw geruchten uit over het samengaan van Mobistar met Telenet (Euronxt:TNET), wat deze laatste even tot een top van 20,75 euro stuurde. Dit is een opsteker voor bezoekers van deze site, waar het aandeel vorig jaar december aan 15,7 als een van de tips voor 2006 werd gezien.

username:moonwulf
tijdstip:2006.10.21 - 13h47m08
winst +5%

Mobistar (Euronxt:MOBB) verwacht een winststijging van 5% over 2006. Dit zou dus uitkomen op 4.49 euro per aandeel. Dit is aan de lage kant van de vork 5-10% die ze in het begin van het jaar vooropstelden. Nochthans schitterend na al de commotie dat ze nog winststijgingen kunnen voorleggen. Bijvoorbeeld de druk op roaming inkomsten zorgde voor wat beroering.
4.49eps is goed haalbaar, aangezien ze vandaag voor het eerste halfjaar reeds 2.33eps rapporteren.

username:moonwulf
tijdstip:2006.07.25 - 08h51m27
147.3 mio net

http://www.cash.be

Mobistar rapporteerde over de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van 147,30 miljoen euro, tegenover 135,30 miljoen euro over dezelfde periode twaalf maanden voordien.

De ARPU of gemiddelde opbrengst per klant, een belangrijke graadmeter in de mobiele telefonie liet een stijging met 5,90 % optekenen. De omzet was 7,70 % hoger en kwam uit op 758,10 miljoen euro.

Voor het volledige boekjaar verwacht Mobistar een stijging van de inkomsten uit telefonie en van de winst met ongeveer 5 %. Het aantal ADSL-klanten blijft voorlopig achter op de verwachtingen.

username:moonwulf
tijdstip:2006.07.25 - 08h36m31
dinsdag cijfers

dinsdag halfjaarcijfers. heeft iemand nog een idee wat we kunnen verwachten?

username:jeffrey
tijdstip:2006.07.23 - 23h09m36
divident - inderdaad

inderdaad, ik kan dit bevestigen

username:mw
tijdstip:2006.04.29 - 19h22m56
divident

Het divident komt op 3.4 netto, samen met de kapitaalvermindering

username:mw
tijdstip:2006.04.29 - 18h25m39
Dividend rendement

Het dividend rendement moet nu wel beginnen spelen. (3.2 euro) Op 10 mei wordt het eerste deel van dit divident uitbetaald.

username:moonwulf
tijdstip:2006.04.29 - 18h19m53
Euphony tegenvaller?

http://www.tijd.be

Euphony herbekijkt relatie met Mobistar

(tijd-nieuwslijn) - Het telecombedrijf Euphony herbekijkt zijn relatie met Mobistar. Dat schreef Le Soir. Momenteel is Euphony op de Belgische markt enkel doorverkoper van belminuten van Mobistar, maar het wenst in de toekomst mobiele telefonie te kunnen aanbieden onder eigen naam.

Dat aanbod kan via het netwerk van Mobistar gebeuren, maar het is niet uitgesloten dat Euphony met een andere speler in zee gaat. 'We herevalueren de samenwerking met Mobistar en praten ook met andere partijen', aldus Heidi Selleslagh, woordvoerder van Euphony Benelux.

Euphony telde in 2004 ongeveer 85.500 klanten met een Mobistar-abonnement op een totaal van 500.000 klanten. Cijfers over 2005 zijn nog niet bekend.

Euphony begint stilaan een merk te worden dat herkend wordt en wil om de groei te bestendigen zijn naambekendheid uitspelen. Volgens Le Soir spelen ook financiële aspecten mee in de beslissing van Euphony om de zaken op een rijtje te zetten. 'We hebben een goede relatie met Mobistar', ontkende Selleslagh die uitspraak.

Als Mobistar aan de kant wordt geschoven, blijven Proximus en Base over als potentiële partners. Proximus staat met een marktaandeel van bijna 50% niet op de eerste rij om zogenaamde MVNO-akkoorden (Mobile Virtual Network Operator - waarbij het eigen netwerk wordt verhuurd) af te sluiten. Base daarentegen is heel actief op dat vlak. Het kondigde onlangs een samenwerking aan met Carrefour maar miste wel een deal met Telenet. Base liet zich op het GSM-congres in Barcelona nog ontvallen de komende maanden nieuwe aankondigingen te zullen doen. Zusterbedrijf E-Plus tekende in Duitsland een akkoord met Aldi. Het is niet uitgesloten dat dat wordt doorgetrokken naar België.

username:moonwulf
tijdstip:2006.02.27 - 1h52m49
ik ook

voila

username:moonwulf
tijdstip:2006.02.25 - 5h12m49
akkoord

Ik ben volledig akkoord met marcel


username:moonwulf
tijdstip:2006.02.25 - 5h05m49
go go

op naar de 80 euro

username:marcel
tijdstip:2006.02.25 - 5h04m49
jippie

ole

username:moonwulf
tijdstip:2006.02.25 - 1h04m49